SHADEpl Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Hejka.dziwna przypadłość dzieje się w moim audiku tzn, pod obciążeniem strasznie coś strzela w silniku... np zaciągnięty ręczny i próba ruszenia delikatnie noga ze sprzęgła bez dodawania gazu i takie stuki, myślałem z początku, że to przeguby ale tak samo dzieje się na zimnym silniku po odpaleniu bez ruszania, na ciepłym na postoju takie stuki nie występują, macie jakieś pomysły. W sumie bujam się już tak dobre kilka miesięcy ale to staje się coraz głośniejsze i wypadało by coś z tym zrobić tylko nie mam pojęcia co to może być. jakieś sugestie? bo zanim pojadę do mechanika chciałbym co nie co wiedzieć. Pzdr. video
aras837 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Po raz pierwszy z takim czym się spotkałem. ?????
SHADEpl Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Hej. no własnie ja tez.. kompletne sprzeglo z dwumasem wymienione, rozrzad tak samo..i taki myk. Wczesniej mialem b6 1.9 awx chodzila jak szatan bezawaryjnie, a w tej b7 1.9 bke non stop cos sie sypie!! Moze ktos jednak spotkał sie z takim przypadkiem rzegotania.
piotrsob1 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Jedź na kanał i chociaż z grubsza zlokalizuj z kąd te dźwiękidochodzą
SHADEpl Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Jedź na kanał i chociaż z grubsza zlokalizuj z kąd te dźwiękidochodzą jestem jeszcze tydzien na urlopie.. ale jak wroce to biore sie za to i dam znac co i jak.
bogdan_g44 Opublikowano 5 Września 2013 Opublikowano 5 Września 2013 Wolne koło pasowe alternatora do wymiany
SHADEpl Opublikowano 5 Września 2013 Autor Opublikowano 5 Września 2013 Wolne koło pasowe alternatora do wymiany masz na myśli sprzęgiełko alternatora?? wymieniane było przy rozrządzie jakieś 30 tyś Dziś bardziej się temu przyjrzałem i ten odgłos dobiega z dołu silnika, miedzy miską olejowa a sprężarką klimy..no nie idzie tego na 100% zlokalizować bo jest za głośno. boje się że to może być pompa oleju:(
kkam Opublikowano 5 Września 2013 Opublikowano 5 Września 2013 Wentylator o nic nie ociera? Otwórz maskę i zobacz podczas takiego ruszania czy silnik się mocno podnosi, może poduszki są zerwane.
SHADEpl Opublikowano 5 Września 2013 Autor Opublikowano 5 Września 2013 Wentylator o nic nie ociera? Otwórz maskę i zobacz podczas takiego ruszania czy silnik się mocno podnosi, może poduszki są zerwane. wentylator by chyba tak nie ocierał, to jest bardziej taki metaliczny odgłos. Poduchy są ok maja nie cały rok, wszystkie oryginały łącznie z poduszka skrzyni.. Edit: a może zdjąć pasek transmisyjny i zobaczyć czy będzie rzegotać, ale znowu kupa roboty..:/
piotrekw Opublikowano 7 Września 2013 Opublikowano 7 Września 2013 moim zdaniem jest to odgłos dochodzący z klimy ---------- Post dopisany at 19:05 ---------- Poprzedni post napisany at 19:04 ---------- bo jeśli wlaczysz klime to spokojnie jest
SHADEpl Opublikowano 7 Września 2013 Autor Opublikowano 7 Września 2013 moim zdaniem jest to odgłos dochodzący z klimybo jeśli wlaczysz klime to spokojnie jest Właśnie nie oto chodzi przecież jak klimę wyłączysz to i tak kolo pasowe sprężarki się kręci, poza tym nie ma różnicy czy jest klima na on czy na off chrobocze i już. Jadąc do pracy podjechałem do Mechanika ale tak na szybko nie był wstanie określić co to może być, powiedział żę trzeba wjechać na podnośnik i sprawdzać po kolei co tak się "tłucze" lol
piotrekw Opublikowano 8 Września 2013 Opublikowano 8 Września 2013 u kumpla jest to samo ale jak Klima jest on to wszystko spoko i cicho a jeśli off to od razu trzask
SHADEpl Opublikowano 9 Września 2013 Autor Opublikowano 9 Września 2013 u kumpla jest to samo ale jak Klima jest on to wszystko spoko i cicho a jeśli off to od razu trzask Z ciekawpsci sprawdzilem jeszcze raz ta klime no i po czesci miałes racje Piotrek na ON zdecydowanir mniej trzeszczy.. teraz pytanie co dalej, czy to kolo pasowe sprezarki czy moze cos w srodku.. trzeba ja bedzie wyjac i przylukac dokladniej.
piotrekw Opublikowano 9 Września 2013 Opublikowano 9 Września 2013 no raczej tak i jak będziesz wiedział o co tam dokładnie chodzi podziel się swoim spostrzeżeniem
Andrzej B7 Opublikowano 9 Września 2013 Opublikowano 9 Września 2013 Wolne koło pasowe alternatora do wymiany sprzęgiełko alternatora daje o sobie znać podczas skręcania , ja tak miałem .Myślałem że to wspomaganie.
SHADEpl Opublikowano 10 Września 2013 Autor Opublikowano 10 Września 2013 no raczej tak i jak będziesz wiedział o co tam dokładnie chodzi podziel się swoim spostrzeżeniem jak tylko sie uporam z tym ustrojstwem to oczywiście, że dam znać. Wolne koło pasowe alternatora do wymiany sprzęgiełko alternatora daje o sobie znać podczas skręcania , ja tak miałem .Myślałem że to wspomaganie. tak jak wyżej pisałem sprzegiełko alternatora wymieniane było rok temu i juz by sie wysypało, a odgłos ewidentnie pochodzi gdzieś z dołu silnika
macisz12 Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 A rolka napinajca pasek nie skacze za bardzo?
SHADEpl Opublikowano 10 Września 2013 Autor Opublikowano 10 Września 2013 A rolka napinajca pasek nie skacze za bardzo? Napinacz, sprzęgiełko alternatora, pasek było wymieniane wraz z rozrządem. Pasek chodzi równo, napinacz nie skacze...
macisz12 Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 No to faktycznie można to wykluczyć. A czy na postoju dodając gazu też się wydobywa ten dźwięk czy tylko przy ruszaniu?
SHADEpl Opublikowano 10 Września 2013 Autor Opublikowano 10 Września 2013 trzaski sa tylko przy ruszaniu dosyc mocno slyszalne, ale rano gdy odpale auto to tez chwile na postoju zatrzeszczy..
Rekomendowane odpowiedzi