radzio06 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Hej, mam problem w A4 B5 AJM, zmienuiałem tarcze oraz klocki, nowy płyn hamulcowy, rozebrane i wyczysczone zacioski w srodku, wszystko odpowietrzone tak jak trzeba i mam problem podczas hamowania z predkosci ok powyzej 100km/h gdyż naciskam pedał hamulca trzymam równo a on jakby delikatnie robił się miekki idąc jakby delikatnie w dół po czym jakby ABS się załączył i nagle gwałtownie przyhamuję, momentalnie ostry hamlec się robi, denerwujace to jest, trak samo nie zaleznie czy jade 15km/h czy wiecej i noprmanie rzyhamuje po czym puszcze pedał hamulca i pedał zaczyna drżyć takjby ABS się załączał. ---------- Post dopisany at 17:53 ---------- Poprzedni post napisany at 17:51 ---------- Tak jKbky ABS się uzbrajał, może trzeba pompę hamulcową odpowietrzyć? |JAk myślicie/
syczylyjczyk Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Witam.Czyli masz dalej powietrze,a ono z pompy ABS łatwo nie zejdzie.
radzio06 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Mowisz ze latwo nie zejdzie? W Vagu czy VCDs-ie podajże jest chyba jakas funkcja odpowietrzania pompy orientuje sie ktos?
Dev Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Strona firmy ADAKO - oprogramowanie diagnostyczne VCDS?
syczylyjczyk Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Witam.Tak,jest coś takiego..
radzio06 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Mianpwicie opowietrzyllem pompe Vagiem po czym zapalil sie ABS i po przejechaniu ok 5km dopiero zgasl ale problem ten sam nic nie poomoglo. podejrzewam jak zmienialem przegub zewnetrzny to poprostu zalylem delikatnie inny pewnie i przez to sie tak dzieje jak mysliscie?
lukasn1 Opublikowano 8 Września 2013 Opublikowano 8 Września 2013 Witam mam ten sam problem co ty kolego rozwiązałeś go jakoś. Dodam tylko że u mnie jak wyłączę całkiem ABS przez wyjęcie bezpiecznika hamulce działają normalnie i nie wciąga mi pedału hamulcowego więc mechanicznie powinno być ok to raczej coś z elektryką.
radzio06 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Opublikowano 7 Listopada 2013 Koledzy, temat dalej aktywny, proszę o pomoc gdyż za tydzień jadę na urlop i niestety będę miał tylko pare dni zeby to ogarnąć. Dodam, że oststnio po przejechaniu ok 1300km jak zaczal padac descz podczas hamowania pedal był bardzo twardy i jakby hamowala jedna strona bo strasznie ciagla na prawo przy hamowaniu ale tak sie dzialo przez ok 15 min i wiecej sie nie powtorzylo. Od czego mam zaczac? Czujniki wyczyszczone, lecz nie zmierzone, nowy plyn, nowe tarcze i klocki przod, tylne zaciski wyczysczone , prawy przegub zmieniony. Po zrobieniu tych hamulcow pojawil sie ten problem z nimi, a wcsesniej w zimie swiecil abs ale to byl blad od czyjnika. Pomózcie co to moze byc.
tomek20stencel5 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Mam to samo, dev, pomożesz coś? Wkurza okropnie, u taty w b6 hamulce są żyleta w porównaniu z moimi, abs się załącza, pedał dziwny gumowaty, co z tym zrobić?
lukasn1 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 A czy zauwarzyliscie czy jak puszczacie pedał hamulca to światła przygasaja.
tomek20stencel5 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Tak jest, u mnie też to występuje..
lukasn1 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Kurcze może to problem z masą? Jak mnie to denerwuje mecze się z tym i szukam cały czas.
Dev Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Mam to samo, dev, pomożesz coś? Wkurza okropnie, u taty w b6 hamulce są żyleta w porównaniu z moimi, abs się załącza, pedał dziwny gumowaty, co z tym zrobić? masz tam u siebie ESP ? jak tak to trzeba najpierw odpowietrzyc blok ABS a potem tylne zaciski
lukasn1 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Tak mam ESP już odpowietrzałem. Wystarczy raz czy lepiej zrobic to kilka razy?
radzio06 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Opublikowano 7 Listopada 2013 Ja też mam ESP, i za każdym razem jak auto jest nawet w małym ruchu, jak puszcze pedał to słychać taki glos jak uzbrajania sie ABS-u i również światła za każdym razem przygasają./
Dev Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Tak mam ESP już odpowietrzałem. Wystarczy raz czy lepiej zrobic to kilka razy? a tył jak odpowietrzałeś ?
lukasn1 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Tak jak zawsze jak uczyli w samochodówce zaczynajac od tylniego prawego a pompę vag-em.
Dev Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 odpowietrz tylne zaciski w rekach nie na jarzmach
lukasn1 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Jutro sprobuje i dam znać a pompe tez jeszcze odpowietrzać czy dać jej spokój?
Dev Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 dawaj raz jeszcze i wszystkie zaciski po kolei
Rekomendowane odpowiedzi