franekv6 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 witam.mam na aucie tarcze ATE jeszcze w b.dobrym stanie a muszę wymienić same klocki.które z poniższych klocków najlepiej będą pasować do tarcz ATE- Textar,Bosch,Ferodo,Ate?
xcentriq Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Do tarcz Ate ?Nie na znaczenia Heh wiedziałem że odpowiesz w tym stylu, znam twoje zdanie na temat ATE , pozdrawiam. A osobiście dodam kolego franekv6 że zdanie devastation na temat układów hamulcowych nie jest tutaj bez znaczenia, zna się na rzeczy.
xBladex Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 brat do B6 zakłada Boscha klocki na ate i nie narzeka.chyba już z 2 lata jeżdzi na tych klockach.
franekv6 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Do tarcz Ate ?Nie na znaczenia dlaczego nie ma znaczenia? u mnie nie narzekam na hamulce,bardzo fajnie hamują tarcze nie biją,tylko klocki już się kończą a nie widzę oznaczeń na nich.mają tylko naklejkę 3M
wojtasb-1987 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 bo kolega devastation uważa ate za zło najgorsze nie wiem dlaczego ale chętnie się dowiem
hormon Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Podpowiem z innej strony: na pewno nie zakładaj klocków TRW do tarcz Ate
franekv6 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Podpowiem z innej strony: na pewno nie zakładaj klocków TRW do tarcz Ate czemu nie TRW?
Dev Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 bo kolega devastation uważa ate za zło najgorsze nie wiem dlaczego ale chętnie się dowiem Mialem za duzo wtop z tymi tarczami. Na jedno moje życie wystarczy.
elmer80 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 No właśnie dlaczego klocki X nie montować z tarczami Y ? Na jakiej podstawie takie wnioski? Są jakieś testy? Odległość hamowania? Szybkość zużycia? Pylenie? Piszczenie? Chciałem jeszcze dodać że w sportach motorowych w wielu autach piszcza klocki a nie sądzę że to wina złego montażu czy kiepskiej jakości. wysłane z Commodore 64
POWER-KRIS Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Ja mam uraz do Boscha i go nie tykam. Na ATE do tej pory nie narzekałem ale w Octavi po zmianie na Ferodo mam z 60 dwa metry szybciej stop i ostrzej biorą. Moim zdaniem klocki na pewno lepsze Ferodo. Sony Xperia E dual Tapatalk 4
dziadekM Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Do tarcz Ate ?Nie na znaczenia dlaczego nie ma znaczenia? u mnie nie narzekam na hamulce,bardzo fajnie hamują tarcze nie biją,tylko klocki już się kończą a nie widzę oznaczeń na nich.mają tylko naklejkę 3M Tej taśmy już dawno tam powinno nie być. Ale wracając do tematu miałem klocki ate ale z tarczami trw i strasznie pyliły. Założyłem komplet Ferodo i dla odmiany czasami piszczą
franekv6 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2013 u mnie te stare klocki też pylą ale nie piszczą i nieźle hamują
y4kub Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 ja prywatnie nie kupie już klocków bosch-a każde piszczały ( w 206 i w fieście)
danek7902 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Kup Ferodo.U mnie po ok.1000-1200km od montażu hamują rewelacyjnie,lepiej niż wcześniejszy zestaw ATE.
hormon Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Podpowiem z innej strony: na pewno nie zakładaj klocków TRW do tarcz Ate czemu nie TRW? Niestety dwukrotnie dane mi było się przekonać, że tarcze Ate są miękkie jak gó...o i klocek TRW je zjada. W efekcie na przodzie po 45 tys km tarcza była w kosz a klocki wyglądały jak nowe. Teraz na przodzie mam Zimmermana i jest ok. Tył niestety zajeżdzam Ate + TRW i taka sama historia.
POWER-KRIS Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Trochę czytadła o de mnie. http://www.hamulce.net/ Sony Xperia Tapatalk 4
balbolek Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Aktualnie posiadam komplet BOSCH , tanie i nie drogo a i jakość nie najgorsza , elegancko
miedzikos Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 u mnie siedza ferrodo premier i jest ok nic nie piszczy, hamuja dobrze, takze polecam
Rekomendowane odpowiedzi