Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zmiana turbosprężarki w Audi A4 B8 2.0 TDI 140 KM na CAHA 170 KM?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

czym różnią się turbiny od caha i cgl?

Podłącze się do pytania. Jestem przez zakupem T. I mam wątpliwości czy ma znaczenie jakie zostanie zamontowane nowe turbo tj. 170KM od CAHA - 03L145701E lub od poliftowego 177KM - 03L145721B???

Mam B8 po lifcie ;)

Edytowane przez ArkadiuS
Opublikowano

Mam pytanie o nr części "- przejściówka turbiny strona zimna 370 zł" Caha i czy ma ktoś na sprzedaż mam silnik CAGB wiec będę jej najprawdopodobniej potrzebował ?

Opublikowano

Zobacz czy masz plastikową czy metalową. Jeśli plastik to nie musisz kupować do turbo od CAHA. Poza tym chyba ASO ma taką część :)

Opublikowano (edytowane)

wiem ze ASO tylko cena za kawałek plastiku szukam ale nie potrafię tego znaleźć na allegro ja mam metalową niestety

Edytowane przez spknet
Opublikowano

Czy turbiny

03L145701E

03L145702E

To te same turbiny tylko montowane w A4/A6 ??

Opublikowano

03L145702E zamienia sie na 03L145701A ---> 03L145701E

1_129.jpg

Opublikowano (edytowane)

Czyli z CAG w B8 będą hula obie.

Edytowane przez l.e.s.t.e.r
Opublikowano

Jeśli kupie audi a4 b8 po lifcie 143km i bede chciał założyć turbo od 177km wersji to pasuje ono bez przerabiania?

Gdzie można kupić nowe?

Opublikowano

Koledzy jak to w końcu jest z tym turbo od wersji 177 KM - CGL. Chcę założyć do swojej B8 - CAG. Co trzeba zrobić żeby je tam zapakować? Jestem na etapie zmiany a mam możliwość kupić od CGL. Czy lepiej się nie bawić w to i kupić pasującą p&p od CAHA

Opublikowano

Witam panowie planuje u siebie wymienić turbo i włożyć od CAHA 170 km, i teraz mam takie pytanie u mnie przy turbo jest metalowy łącznik do intercoolera, a piszecie że od caha musi być plastikowy łącznik, bo z tego co zauważyłem to T ma kołnierz.  Idzie dostać turbo od caha  z płaską flanszą montażową pod mój metalowy łącznik, czy nie idzie dostać i jestem zmuszony kupić ten plastikowy łącznik ?

Opublikowano

Witam

moze mi ktoś podrzucić nr tłumika szmerów do turbiny 03L145702J

tlumik plastikowy czy metalowy. ???

Opublikowano

Według etki musisz mieć tłumik metalowy o nr 03L131111E

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Koledzy jakie uszczelki są mi potrzebne do wymiany turbo na Caha z Caga

Mozna poprosic o numer częsci 

Opublikowano

Czy caha 170 i caga 143 ma ten sam osprzęt paliwowy pompa paliwa i czujnik na listwie wtryskowej ?

Opublikowano

Panowie drążyłem temat podniesienia mocy i znalazłem firmę,która kompleksowo wymienia turbo,intercooler,układ wydechowy,sprzęgło obijają kewlarem i zmieniają soft.  Mogą uzyskać ponad 250 hp. Czy przy tymc silniku 105kw,jest to bezpieczny setup ?  

Męczy mnie jeszcze pozbywanie się dpf-a,kontorole w przyszłości. 

Co o tym myślicie? 

Opublikowano
14 godzin temu, kamilch-1984 napisał:

Panowie drążyłem temat podniesienia mocy i znalazłem firmę,która kompleksowo wymienia turbo,intercooler,układ wydechowy,sprzęgło obijają kewlarem i zmieniają soft.  Mogą uzyskać ponad 250 hp. Czy przy tymc silniku 105kw,jest to bezpieczny setup ?  

Męczy mnie jeszcze pozbywanie się dpf-a,kontorole w przyszłości. 

Co o tym myślicie? 

Nie wyciągną więcej niż 240-250km bo nie pozwala na to układ paliwowy. Zmiana układu wydechowego przy 250km mija się z celem bo niczego nie zmieni. Obicie tarczy kevlarem na nie wiele pomoże przy mocy 240km bo moment  będzie na poziomie 470Nm a seryjny docisk tego nie przeniesie. Każdy setup jest bezpieczny jak robi to dobry tuner a Ty dobrze eksploatujesz silnik.

Opublikowano
10 godzin temu, kamilch-1984 napisał:

Corradowner ,jedną firma zaproponowała mi powyżej 200 kM zastosowanie  koła kompresji frezowane z kutego aluminium (tzw billet wheel). Możesz mi na świetlić temat?  

Na oryginalnych wtryskach ile można uzyskać Hp?

Jeżeli wymieniamy wtryski to i od razu pompę paliwa? 

Wirnik jest frezowany na frezarce 5 osiowej CNC a nie odlewany. W czym jest lepszy? Szczerze powiem, że nie wiem. Na ori układzie paliwowym zrobisz max 250km. Jeżeli chcesz więcej niż 250km to trzeba zmieniać cały układ paliwowy. O skrzynie się nie bój, jak nie będziesz strzelał ze sprzęgła to to da radę.

Opublikowano

Skrzynia da rade spokojnie  i do 600 niutków ale sprzegło juz tylko 420 

Opublikowano

coolery fmic są swietne mam taki u siebie i bardzo ładnie trzyma temperature

FMIC.PL

Intercooler o wymiarach rdzenia: 550x180x65mm,  całkowite: 700x180x65mm,  ze średnicą wlot/wylot 57mm,  wydajność do mocy...

Opublikowano

On pasuje do silnika CAGA???