Grabek94 Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 (edytowane) Chciałbym przedstawić moje Audi. 1.8 ADR z udokumentowanym przebiegiem 175tys. km. i roczną instalacją podtlenku butanu.Z wyposażenia: elektryczne szyby, lusterka i szyberdach, 2 poduchy, ABS, składana tylna kanapa i parktronic.Kupiłem ją w lutym 2013r. od forumowicza z mojego miasta z obniżonym przednim zawieszeniem Koni, poliftowymi lampami z przodu i wymienionym rozrządem i teraz ja modyfikuję ją dalej.Na początku pakiet startowy:olej 10W40 Castrolfiltr olejufiltr paliwafiltr powietrza + kabinowyprzegląd instalacji gazowejnowe przeguby zewnętrzneświecewymiana elektrozaworu odpowietrzenia bakuPóźniej przyszedł czas na zmiany:polerka całego samochodualu 15’’ori Audi(zima)lampy tył poliftzderzak polift, lakierowanie + halogeny ze sterownikiem do jazdy dziennejnowa centralkanowy boczek kierowcykierownica s4 obszyta na nowogałka zmiany biegów poliftradio audi concert by Blaupunkt ze zmieniarką mp3kierunki boczne dymioneBBS RK 17’’ 8Jspręzyny obniżające -40mmw planach:FISlampy przód, tył a'la USA Zrobione kierunkowskazy USA Czeka na montażkratki nawiewów z polifta Obecnie zostawione zregenerowane, nie opadające przedliftowenowe heble od 2.5TDIZrobionenaprawa przetarcia w fotelu kierowcy lub wymiana na inneprawe lusterko z anglika Zrobioneogarnięcie tylnych amortyzatorów Zrobione Tak wyglądała jak ją kupiłem.Teraz wygląda tak (stan na 1.09.13r.)Lampy przednie i tylne poszły w US'a Prawe duże lustro oraz uchwyt na kubki wrezany w niepotrzebny schowek i setup zimowy (stan na 15.11.2013)19.01.2014Z racji, że zima to też brak modów. Zaczynam planować co na przyszły sezon i raczej pójdzie w mechaniczną strone. Mianowicie:- wymiana magla, bo powoli zaczyna cieknąć z uszczelniacza oraz pompy wspomagania Zrobione- gwint VogtlandZrobione- przejście z 10w40 na na 5w40 Motul X-Cess Zrobione- ogarnąć ogumienie na lato Zrobione- dolna i górna rozpórka Dolna zamontowana, górna leży i czeka- HiD 4300K- otwieranie i podnoszenie klapy bagażnika z pilota Zrobione - kratki nawiewów polift - grzane lustra - grill polift Zrobione - ogarnięcie fotela kierowcy09.03.2014 Still in progres Edytowane 26 Listopada 2014 przez Grabek94
alani2 Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Inne auto 95r a wygląda +++ mi trochę paskudzi wygląd logo audi na błotnikach W jaki sposób chcesz zrobić otwieranie bagażnika z pilota ?
Grabek94 Opublikowano 1 Września 2013 Autor Opublikowano 1 Września 2013 Mam centralkę z tą opcją , musze pociągnąc przewód + kupić zamek 2-cięgnowy z polifta i kupić "urządzenie" ze sprężyna od kolegi z forum
alani2 Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 też mam tą opcje na scyzoryku jak będziesz robił ładnie opisz i fotek narób
jihaad Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 olej 10W40 Castrol[...] zderzak polift, lakierowanie + halogeny ze sterownikiem do jazdy dziennej Jeśli rzeczywiście taki niski przebieg to szkoda go zalewac takim olejem. Powinien pójść 5w40. Co to za cudo te halogeny?
Grabek94 Opublikowano 1 Września 2013 Autor Opublikowano 1 Września 2013 Halogeny są ori, tak jak zderzak. Dołożony jest do nich sterownik świateł do jazdy dziennej do kupienia za 70zł Co do oleju to taki był lany wcześniej więc nie zmieniałem.
horny devil Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Ładny ADR`ek. Szkoda że nie ma klimy. A springi -40 to jakie wpakowałeś??
Grabek94 Opublikowano 1 Września 2013 Autor Opublikowano 1 Września 2013 Przód jest KONI razem z amorkami, a tył amorki seria, a springi Weiteca.
jihaad Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Halogeny są ori, tak jak zderzak. Dołożony jest do nich sterownik świateł do jazdy dziennej do kupienia za 70zł Co do oleju to taki był lany wcześniej więc nie zmieniałem. A to lipa. Myślałem, że jakiś legal od czegoś dopasowałeś.
Grabek94 Opublikowano 1 Września 2013 Autor Opublikowano 1 Września 2013 Lipa ? Wiele audic tak jeździ. Jak chcesz legal to instalacje zamiast do centralki doprowadź sobie do przycisku w desce rozdzielczej, masz wtedy legal Kwestia gustu moim zdaniem.
jihaad Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Legal to między innymi znak RL na kloszu. Mam legalne, homologowane dzienne, ale myslalem, że znalazłeś coś a'la skoda, czyli homologowane przeciwmgłowe i dzienne w jednej obudowie. Nic poza tym mnie nie interesuje. Żadne drogowe świecące na 30% i inne wynalazki. To, że wiele osób jeździ tak czy inaczej niczego dla mnie nie zmienia.
Grabek94 Opublikowano 1 Września 2013 Autor Opublikowano 1 Września 2013 Ok. Rozumiem Twoje podejście. Gadałem z paroma osobami na ten temat, to z racji ze auto świeże to raczej nikt sie nie przypierdzieli do tego. W razie czego jest pstryczek , włączam mijania i koniec problemu
Grabek94 Opublikowano 2 Września 2013 Autor Opublikowano 2 Września 2013 A jeśli chodzi o te znaczki na błotnikach. To jest jakiś prosty sposób, żeby je zdjąć?
Arek956 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Fajne autko, wszystkie zmiany na duży + a felgi bardzo mi znajome
Grabek94 Opublikowano 2 Września 2013 Autor Opublikowano 2 Września 2013 BBSy obojętnie jakiego typu bardzo zmieniają wygląd samochodu. Jestem bardzo zadowolony z efektu jaki dały
jihaad Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 A jeśli chodzi o te znaczki na błotnikach. To jest jakiś prosty sposób, żeby je zdjąć? Nie. One sa mocowane we wglebieniu wiec bez szpachlowania i malowania to lipa. Wysyłane z mojego GT-I9070P za pomocą Tapatalk 2
Grabek94 Opublikowano 2 Września 2013 Autor Opublikowano 2 Września 2013 No z racji, że oryginalny lakier mam to znaczki zostaną. W zasadzie to nie przeszkadzały mi nigdy:decayed:
prezesik18 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Ładuj gwinta, furę na glebe i dopiero będzie wyglądać
Rekomendowane odpowiedzi