waldi8168 Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 Witam, prawdopodobnie czeka mnie wymiana cewki (objawy szarpanie na gazie przy obrotach około 2000 na rozgrzanym silniku). Przewody, świece wymienione na NGK. I tu pojawia się moje pytanie a mianowicie kupić jakąś używkę czy nowa huco (bo taką mi w sklepie zaproponowali ) ? Auto to Audi A4 2.8
motor144 Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 (objawy szarpanie na gazie przy obrotach około 2000 na rozgrzanym silniku). to znaczy na LPG czy że przy dodaniu gazu do takich obrotów ? Tak czy tak to cewka chyba nie pomoże bo to coś ze składem miesznki. Uszkodzona cewka zwykle na wolnych obrotach daje znać o sobie w zauważalny sposób, ale fakt że nie zawsze.
powaguspisz Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Witam, prawdopodobnie czeka mnie wymiana cewki (objawy szarpanie na gazie przy obrotach około 2000 na rozgrzanym silniku). Przewody, świece wymienione na NGK. I tu pojawia się moje pytanie a mianowicie kupić jakąś używkę czy nowa huco (bo taką mi w sklepie zaproponowali ) ? Auto to Audi A4 2.8 Witam Nie bierz HUCO !!!! to najgorsze dziadostwo jakie miałem do czynienia. Szwagier ma 2,4 V6 robił sobie LPG, i przy okazji wyszło że przewody cewka itp (cewka stara miała bicie) Nie było nic musiał zamówić HUCO, zamówił to śmieliśmy się że dach jest cały w iskrach wiesz co się działo. Później zamówiłem u siebie w firmie JANMORA okazało się że siedzi HUCO, i co dwa dni jazdy i to samo cyrk nad cyrkiem. Teraz postawiłem na BERU i w końcu będzie ok cóż kosztuje ale to bynajmniej jest jakość.
waldi8168 Opublikowano 26 Września 2013 Autor Opublikowano 26 Września 2013 (objawy szarpanie na gazie przy obrotach około 2000 na rozgrzanym silniku). to znaczy na LPG czy że przy dodaniu gazu do takich obrotów ? Tak czy tak to cewka chyba nie pomoże bo to coś ze składem miesznki. Uszkodzona cewka zwykle na wolnych obrotach daje znać o sobie w zauważalny sposób, ale fakt że nie zawsze. Przy jeździe na gazie, na benzynie jest ok. Stojąc na światłach zdarzy się ze obroty lekko spadną (na gazie) ale zaraz wracają do normy. Szarpie na gazie przy około 2 tyś obrotów. Gazownik sprawdzał 3 razy wszystko i powiedział że wszystko jest ok i jedynie cewka może być temu winna. Gaz zakładany z miesiąc temu. ---------- Post dopisany at 17:05 ---------- Poprzedni post napisany at 16:57 ---------- Witam, prawdopodobnie czeka mnie wymiana cewki (objawy szarpanie na gazie przy obrotach około 2000 na rozgrzanym silniku). Przewody, świece wymienione na NGK. I tu pojawia się moje pytanie a mianowicie kupić jakąś używkę czy nowa huco (bo taką mi w sklepie zaproponowali ) ? Auto to Audi A4 2.8 Witam Nie bierz HUCO !!!! to najgorsze dziadostwo jakie miałem do czynienia. Szwagier ma 2,4 V6 robił sobie LPG, i przy okazji wyszło że przewody cewka itp (cewka stara miała bicie) Nie było nic musiał zamówić HUCO, zamówił to śmieliśmy się że dach jest cały w iskrach wiesz co się działo. Później zamówiłem u siebie w firmie JANMORA okazało się że siedzi HUCO, i co dwa dni jazdy i to samo cyrk nad cyrkiem. Teraz postawiłem na BERU i w końcu będzie ok cóż kosztuje ale to bynajmniej jest jakość. Jaki koszt tej cewki BERU ?
motor144 Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Ten gazownik to coś nie tak z logiką ma bo jakim cudem na PB O.K. a na gazie nie to winna cewka. Zamiast cewki zmień gazownika- będzie taniej i może z jakimś efektem.
waldi8168 Opublikowano 26 Września 2013 Autor Opublikowano 26 Września 2013 Gazownik podobno ogarnięty, u niego zakładałem gaz i jest na gwarancji wiec ze zmianą będzie ciężko. A i zapomniałem dodać że problem występuje tylko na rozgrzanym silniku, na zimnym nie ma tego problemu.
tkuczera Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Ten gazownik to coś nie tak z logiką ma bo jakim cudem na PB O.K. a na gazie nie to winna cewka. Zamiast cewki zmień gazownika- będzietaniej i może z jakimś efektem. Z logiką wszystko jest ok. Na LPG cewka i nie tylko jest bardziej obciążona i takie rzeczy się dzieją. Na Pb może być wszystko ok, ale to też kwestia czasu.
motor144 Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Z logiką wszystko jest ok. Na LPG cewka i nie tylko jest bardziej obciążona i takie rzeczy się dzieją. Na Pb może być wszystko ok, ale to też kwestia czasu. Pozostaje w takim razie wymiana cewki na ORI i się okaże
Śliwek Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 co wy macie z tym ori? kupisz swiece ori czy beru? a wiesz ze czesto ori ze znaczkiem vw i audi sa wlasnie beru? kolego podpiac kompa, zlogowac odpowiedni kanal sprawdzajac zaplon - moze cos wyjdzie
waldi8168 Opublikowano 26 Września 2013 Autor Opublikowano 26 Września 2013 co wy macie z tym ori? kupisz swiece ori czy beru? a wiesz ze czesto ori ze znaczkiem vw i audi sa wlasnie beru? kolego podpiac kompa, zlogowac odpowiedni kanal sprawdzajac zaplon - moze cos wyjdzie Tylko gdzie kolego cewke BERU dostane i jakie są jej koszty ?
motor144 Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 co wy macie z tym ori? To jak najbardziej może być BERU jeśli np. taka cewka była fabrycznie zamontowana ale też niekoniecznie , byle nie coś typu HUCO itp. Zobacz tutaj po modelu twojego auta lub numerze na samej cewce Sklep Inter Cars - 2mln części do samochodów | Sklep Online Ceny chyba ok.PLN 500 zł więc nie aż tak strasznie jak w niektórych innych modelach A4.
powaguspisz Opublikowano 27 Września 2013 Opublikowano 27 Września 2013 co wy macie z tym ori? kupisz swiece ori czy beru? a wiesz ze czesto ori ze znaczkiem vw i audi sa wlasnie beru? kolego podpiac kompa, zlogowac odpowiedni kanal sprawdzajac zaplon - moze cos wyjdzie Tylko gdzie kolego cewke BERU dostane i jakie są jej koszty ? Dostanie, dostanie koszta cóż nie są małe, ale w porównaniu do jakiegoś HUCO (istna masakra), to nie wypada tak blado. Cena jest w miarę akceptowalna.
Śliwek Opublikowano 30 Września 2013 Opublikowano 30 Września 2013 moge sprawdzić u mnie w sklepie tylk podaj mi dokladne dane poj, rok i moc oraz kod silnika.
Skalpel1986 Opublikowano 10 Października 2013 Opublikowano 10 Października 2013 Ja zmieniałem wszystkie cewki na BERU i jestem zadowolony
Śliwek Opublikowano 10 Października 2013 Opublikowano 10 Października 2013 w ack są dwie potrójne. ceny podalem do wiadomości zainteresowanemu.
bawół1 Opublikowano 11 Października 2013 Opublikowano 11 Października 2013 w ack są dwie potrójne. ceny podalem do wiadomości zainteresowanemu. 3 podwójne
Śliwek Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 racja moje niedopatrzenie. ale wystepuje jako jedna calosc.
Rekomendowane odpowiedzi