Bonzay74 Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 Szczerze mówiąc nie bronie tych nijakich firm produkujących te radia.We Francji bardzo dużo ludzi z nich korzysta i nie narzekaj aż tak jak nasi rodacy.Wiadomo wszystkim się nie dogodzi taki nasz żywot Polaka he he.Ja sobie zakupiłem i myślę ze jak dojdę jak je podłączyć to będzie mi służyło przez jakiś czas. Prawda jest taka ze faktycznie gubi zasięg jeśli chodzi o stacje FM ale i z tym można sobie poradzić.Moze znacie jakaś stronkę z opisem wszystkich wtyczek w koncercie 3.
feti Opublikowano 13 Października 2013 Autor Opublikowano 13 Października 2013 Jak już między innymi mówimy o jakości, to czy wasze RNS-E też nie mają powalającej jakości dźwięku? Szczerze mówiąc miałem wcześniej Golfa IV 1.9 TDI 98r. i zwykłe radio które miałem zamontowane przy zakupie (chyba pioneer już nie pamiętam) to miało takie podbicie basu i w ogóle, że słuchając cicho muzyki to lusterka drżały. Były 4 głośniki 2-kanałowe. Dźwięk był zaje****, a w RNS-E jest gorzej chociaż mam subwoofer i więcej głośników...
Lutek90 Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 weź pod uwagę przestronność swojego golfa a swojego Avanta , wszystko składa się na jakość dzwięku pomijając korekcje czasowe każdego głośnika itp itd ja na Car Audio się nie znam bo nie jestem audiofilem , ale wydaje mi się że tutaj priorytetem nie był dzwięk tylko nawigacja , a stworzenie dobrego zestawu grającego i dobrej Nawigacji w jednym zestawie graniczy z cudem bo to 2 odrębne tematy więc coś za coś , można zawsze wywalić rns i wstawić np Alpine 9853 albo wyższy model i będziesz miał taki dzwięk że nie trzeba Ci nic poza tym ale jak pojedziesz z rodzinką na wycieczkę będziesz musiał używać zewnętrznej nawigacji bo to radio nie ma takiej opcji Zawsze jest coś za coś W Audi masz to i to a w Mercedesie to i to i tamto ale i cene inną i tak samo jest ze wszystkim Na razie nie są producenci idiotami żeby stworzyć nam wszystko za niską cenę w perfekcyjnej jakośći bo nie sprzedali by nic poza tym bo po co przepłacać jak by wszystko można by mieć za pare groszy Czemu nie ma aut które spalają 1l na 100km w normalnej sprzedaży tylko projekty itp itd bo jak byś takei kupił wszystkie inne marki by splajtowały nie mówiąc o stacjach paliw Jak kiedyś ktoś powiedział albo rybki albo akwarium
Bonzay74 Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 No nie zupelnie sie z toba zgodze bo zyjemy w takich czasach ze technologia jest na sporym poziomie.Jesli chodzi o GPS to juz inna sprawa bo to wszystko zalezy od programu i map jednemu AM podejdzie i bedzie ja zachwalal a za granica bedzie fatalnie sie sprawowac.Mozliwe ze sie duzo do tej pory pozmienialo.Wydaje mi sie ze to kwestia gustu i upodoban.Co najwazniejsze prawie zadna firma bawiąca sie urzadzeniami elektronicznymi nie produkuje podzespołów,procesorów itd. osobiscie a jedynie sciaga lub montuje w Chinach bo to sie im najbardziej oplaca bynajmniej jak do tej pory.Chiny bija je na leb z produkcja.Tego rynku nie przeskoczą tak łatwo.Nawet wasze kochane RNS-y sa naszpikowane elektronika od tych najgorszych według was.Nie ma sensu sie klucic wystarczy rozkrecic i sie przekonac gdzie lezy prawda ewentualnie bedzie napisane Korea
Lutek90 Opublikowano 14 Października 2013 Opublikowano 14 Października 2013 Pewnie tak jest jak piszesz bo jednak chiny to potęga pod tym względem zreszta jak i innym Ale najlepiej jak ktoś kto używa wypowie się jakie są plusy jakie minusy tego urządzenia i najlepiej jak by miał styczność z rns np żeby było co porównać , a nóż tak jak pisałem okaże się bardzo podobne tylko będzie brakowało na przodzie znaczka audi , nigdy nic nie wiadomo co tymi małymi rączkami stworzyli podczas gdy koncern audi miał weekend majowy
Bonzay74 Opublikowano 14 Października 2013 Opublikowano 14 Października 2013 No nic zobaczymy jak podłączę to spróbuję coś nagrać dla was.A o awaryjności dowiemy się po roku bo wcześniej mam nadzieje ze nic się nie stanie choć nic nie wiadomo.Od dwóch dni szukam wszelkich wzmianek jak to podłączyć bo jakby nie było jestem laikiem w tej dziedzinie mam nadzieje ze dziś coś wskóram bo do pracy pewnie na nockę .Jeszcze pozostał mi zakup przejściówki FAKRA do anteny jedynie cena jest tu nie dostępna No nic jak zrobię to się pochwale Pozdrawiam
east-import Opublikowano 14 Października 2013 Opublikowano 14 Października 2013 Powinneś mieć w zestawie Złączki pod Ori kostki audi. Plyg&play. Podłączasz i działa . W zamówieniu podajesz jakie wtyczki są ci potrzebne ---------- Post dopisany at 11:00 ---------- Poprzedni post napisany at 10:58 ----------
Bonzay74 Opublikowano 14 Października 2013 Opublikowano 14 Października 2013 Zgadza się i to wszystko mam ale podłączam i nic się nie dzieje.Nic a nic nie reaguje Z samochodu mam wtyczkę model quadlock czy jak to się tam zwie.Dzwoniłem do sprzedawcy i powiedział mi ze niektóre modele tak maja i trzeba kabelki przestawić ale ze się na tym nie znam a szukałem jak kopnięty na necie i nic nie znalazłem .To jutro podjadę do elektronika.Bo nie chce nic namieszać choć nie powiem gul mi lata ze sam sobie nie potrafię poradzić z tym radiem
pastaldo Opublikowano 14 Października 2013 Opublikowano 14 Października 2013 Zgadza się i to wszystko mam ale podłączam i nic się nie dzieje.Nic a nic nie reaguje Z samochodu mam wtyczkę model quadlock czy jak to się tam zwie.Dzwoniłem do sprzedawcy i powiedział mi ze niektóre modele tak maja i trzeba kabelki przestawić ale ze się na tym nie znam a szukałem jak kopnięty na necie i nic nie znalazłem .To jutro podjadę do elektronika.Bo nie chce nic namieszać choć nie powiem gul mi lata ze sam sobie nie potrafię poradzić z tym radiem Ściągałes sam z chin? Ile Cie wyniosło?
Bonzay74 Opublikowano 14 Października 2013 Opublikowano 14 Października 2013 Taka mam wtyczkę a w radiu jest taka sama co wystawilec.Moze to w czyms pomoze ---------- Post dopisany at 22:21 ---------- Poprzedni post napisany at 22:09 ---------- A to w radyjku jest takie samo co wystawiłeś ---------- Post dopisany at 22:28 ---------- Poprzedni post napisany at 22:21 ---------- Zastanawia mnie od czego jest ta zielona wtyczka co wychodzi od
szeryf Opublikowano 14 Października 2013 Opublikowano 14 Października 2013 Jakie radio miałeś wcześniej? Z tego co widzę, to tak całkiem P&P to o nie jest, bo np. wyjścia na wzmacniacz są osobno, a nie w ISO2, tak samo CAN, w aucie jest w zielonej wtyczce, a wtyczka od radia w tym miejscu jest pusta. Może dlatego radio nie startuje? edit: Cofam to co pisałem o CAN
Kowi87 Opublikowano 14 Października 2013 Opublikowano 14 Października 2013 Zagadajcie do maxstera ostatnio taki model podlaczyl u siebie ...
ziomek1988 Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Hej...widziałem podobne navi do a4 b8 - jak myślicie, czy po jej zamontowaniu trzeba zdejmować ochronę komponentu czy też nie??
Bonzay74 Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Ja płaciłem 535 ojro nie wiem czy to dużo czy w sam raz.Z tej stronki Autoradio Android 4.0 WiFi 3G GPS DVD BLUETOOTH Pour Audi A4, S4 et RS4 pewnie na allegro będzie taniej Duzo znajdziesz tego na stronkach Angielskich. ---------- Post dopisany at 10:16 ---------- Poprzedni post napisany at 10:03 ---------- A no widzisz może masz racje.Dzis coś tam sobie poszperam.Podobno jest to P&P ale zdarzają się wyjątki takie jak mój A wiec skoro zielona wtyka to CAN to z pewnością nie ruszy bez tego.Sprzedawca mi to potwierdził i podał nr. tel gościa który się tym zajmuje ale on już nie przebywa w moim regionie a 500 km to troszkę za daleko ---------- Post dopisany at 10:17 ---------- Poprzedni post napisany at 10:16 ---------- Zaraz napisze do niego ---------- Post dopisany at 10:28 ---------- Poprzedni post napisany at 10:17 ---------- Concert III 2 din
szeryf Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Cofam to co napisałem, w zielonej wtyczce po stronie auta są wyjścia na wzmacniacz i K-line. CANy idą do złącza D, Can High - pin 9, Can Low - pin 10. Sprawdź czy piny we wtyczce radia są w odpowiednich miejscach, rozpiskę masz poniżej.
Bonzay74 Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Z zielona wtyczka szalalem jak się tylko dało ale widzę że to był błędny trop.Dzięki za schemacik Sprawdze jak to wszystko wygląda jutro bo pracuje na nocki i pora na kimanko.Byłem u tych wielkich uczonych co się tym zajmują i z uśmiechem na twarzy stwierdzili że sprzęt nie był u nich zakupiony a więc się nie podejmą roboty.Mam nadzieję że coś wspólnie wynajdziemy bo do Polski jadę dopiero w lipcu
szeryf Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Jakby co to porób dokładniejsze fotki wtyczek i coś zaradzimy Mam nadzieję że opcja uszkodzonego radia nie wchodzi w grę.
Bonzay74 Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Dzieki śliczne.Fajnie wiedzieć ze na kogoś można liczyć
east-import Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Ja płaciłem 535 ojro nie wiem czy to dużo czy w sam raz.Z tej stronki Autoradio Android 4.0 WiFi 3G GPS DVD BLUETOOTH Pour Audi A4, S4 et RS4 pewnie na allegro będzie taniej Duzo znajdziesz tego na stronkach Angielskich.---------- Post dopisany at 10:16 ---------- Poprzedni post napisany at 10:03 ---------- A no widzisz może masz racje.Dzis coś tam sobie poszperam.Podobno jest to P&P ale zdarzają się wyjątki takie jak mój A wiec skoro zielona wtyka to CAN to z pewnością nie ruszy bez tego.Sprzedawca mi to potwierdził i podał nr. tel gościa który się tym zajmuje ale on już nie przebywa w moim regionie a 500 km to troszkę za daleko ---------- Post dopisany at 10:17 ---------- Poprzedni post napisany at 10:16 ---------- Zaraz napisze do niego ---------- Post dopisany at 10:28 ---------- Poprzedni post napisany at 10:17 ---------- Concert III 2 din No to zapłąciłeś duże i nie wszystko dostałeś ;( Powinieneś dostać Audi Canbus Taki zestaw powinieneś dostać jak poniżej 3G NAWIGACJA AUDI A4 TV CYFROWA INTERNET DVD RNS-E (3555060029) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
szeryf Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Artur, masz u siebie to pudełko z numerem 2?
Rekomendowane odpowiedzi