Ustilago Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Witam serdecznie. Mam nadzieję, że ktoś mi w tym pomoże. Objawy są takie: klimatyzacja (klimatronic) załącza się dopiero przy wyższych obrotach. Jeśli dobrze zaobserwowałem to chyba powyżej 2 tys. obrotów słyszę przełączanie się przekaźnika, i dopiero wtedy zaczyna chłodzić. Jeśli obroty spadają poniżej 2 tys. to również słyszę przełączenie się przekaźnika i przestaje chłodzić. Jest to bardzo uciążliwe bo kiedy stoję w korku, to akurat klima nie działa . Czy jest to możliwe, aby klima załączała się dopiero po przekroczeniu w moim przypadku 2 tys. obrotów silnika? Niedawno kupiłem ten samochodzie, i nie wiem jak było wcześniej. Czy możliwe jest aby poprzedni właściciel ustawił sobie takie parametry włączania się klimatyzacji?
Darek_G Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 raczej nie jest to normalne... co na to VAG?? jakieś błędy??
WOJTEK WOŁOMIN Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 pozwole się podłączyć do tematu mam prawie taki sam problem,prawie? bo działa odwrotnie na wolnych obrotach chłodzi jak dodam mu troche gazu wyłącza się.A podczas jazdy co 5 senkund włącza i wyłącza się błedów brak.Pozdro.
zegarmistrz Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 A środka chłodzącego jest wystarczająca ilość??
Ustilago Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Tankowane do pełna. Wtedy kiedy działa to mocno mrozi. Słyszałem, że podobno pasek od sprężarki może być za luźny i się ślizga? Możliwe to?
majkel_majki Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Powinno być go słychać i szybko by się spalił. Nie tędy droga.
Ustilago Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Klimatronik wskazał błąd: 15.6 czyli Potencjometr silnika klapy powietrza, uszkodzenie. Czy to może być powodem dolegliwości mojej klimatyzacji? Jeśli tak, co wymiana tego potencjometru coś pomorze? Gdzie go zlokalizować?, gdzie dostać?, jak wymienić? Miał ktoś podobny problem?
Rekomendowane odpowiedzi