Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lekkość skręcania W B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wymieniałem niedawno pompę wspomagania która umarła ale wydaje mi się że na nowej nie jest tak jak powinno być. Jak u was w niuniach jest ze wspomaganiem ? lekko kręci się kiera na postoju ? czy macie taki opór jak by coś trzymało. w starej audi 100 2.5 TDI na postoju kiera kręci się praktycznie sama i słyszałem że każda Audi ma takie wspomaganie więc u mnie chyba jest coś nie tak ;/ mam zalany układ płynem Febi minerałem zielonym (facet w sklepie polecił mi syntetyk i po tym mi umarła pompa po 2 tygodniach ;/)

Opublikowano

Jezeli wlales to g....o do ukladu to musisz zajac się rowniez maglem bo w d.... dostały uszczelnienia w rozdzielaczu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zielony Mineralny Febi nie uszkodzi pompy i magla, Wymieniałem osobiście 1,5 roku temu i wszytsk ojak działało tak i dalej dobrze działa:wink:

Opublikowano

Co do ukladu wspomagania to a Audi b5 mojego ojca kreci sie jedym palcem tyle ze tam magiel po regeneracji. U tescia w B5 tyle ze automat ale to nie powinno miec znaczenia rowzniez kreci sie jednym aplcem ale tam sa felgi 15. U mnie po kupnie B5 krecilo sie ciezko, naprawde dzien do nocy do pozostalych aut w mojej rodzinie. wymienilem chlodnice od ukladu wspomagania, ta rurka pomiedzy chlodnicami a zderzakiem przy ktorej jest czujnik temp. zewnetrznej. Stara byla zagnieciona. Od tamtej pory wspoma wrocila i jest gites.

Opublikowano
Zielony Mineralny Febi nie uszkodzi pompy i magla

Nikt tego nie pisał. Syntetyk mu zajechał stara pompę - teraz ma mineralny.

Opublikowano

Ja miałem własny syntetyk i szlag trafił pompę. Tzn. Wyje mi na zimnym. Potem chrobocze :/ ale kiedy chodzi luźno.

Opublikowano

Ja w b5 miałem taki problem że jedna pompa mi siadła, drugą założyłem po 2 tygodniach siadła a przy trzeciej zajrzałem do zbiorniczka i tam jest taki filterek, ten oto filterek był na tyle zabrudzony że ciśnienie wytworzone przez pompe wypychało ten filterek i latał sobie luźno po zbiorniczku, powodem tego było wytwarzanie się pęcherzyków powietrza w całym układzie no a wiadomo że jak pompa powietrza dostała to już jej się odechciewało... Jak ten filterek był wypchnięty to wspomaganie działało mi z opóźnieniem i czasami nawet tylko do połowy skrętu a dalej wspomagania nie było. |No i oczywiście bardzo nieprzyjemny dźwięk, jakby rzężenie...

Opublikowano

są dwa rodzaje maglownic. Zwykła i ta servotronic z tą elektryką. Właśnie servotronic na postoju jak jest to kierą możną kręcić malutkim palcem, jest tak np u znajomego w A6 2003.r, a u nas A4 b6 2000r. jest już ta zwykła. Może to jest to ?

Opublikowano
są dwa rodzaje maglownic. Zwykła i ta servotronic z tą elektryką. Właśnie servotronic na postoju jak jest to kierą możną kręcić malutkim palcem, jest tak np u znajomego w A6 2003.r, a u nas A4 b6 2000r. jest już ta zwykła. Może to jest to ?

Nie ma czegoś takiego. Pozatym mowa jest o b5 nie b6. A b6 produkowane jest od 2001.

Zauważyłem, że w przedliftach jakoś lżej się kręci niż polifcie... chyba że w akurat 5 modelach polifta był zajechany magiel albo pompa. :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam b5 z 96 ale leciutko chodzi kierownica na postoju