Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Płyn zimowy z intermarche .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio skuszony przystępną ceną nabyłem w intermarche zimowy płyn do spryskiwaczy -22C (taki zielony z dołączonym do kanistra dzióbkiem/lejkiem ).

Jak się okazało potem ma dość taki nieprzyjemny chemiczny zapach. Ale nie o zapach chodzi zimą , ma być czysta szyba :wink:

I wiadomo jak to po spryskaniu zawsze zakropi po dachu , i teraz mam cały dach w takich jakby tłustych kropkach które nawet za bardzo nie chcą wyschnąć.

Czy może to uszkodzić lakier ?

Opublikowano

daj sobie spokoj:wink: u mnie była bialy nalot

Opublikowano

Może płyn do chłodnic zalałeś :decayed:

Opublikowano

Nie kupój dziadostwa z marketów. Wszystkie mają napis -22 a zamarzają przy -5.

Opublikowano
  • Autor

:decayed: do spryskiwaczy na 100%

Mocno czuć jakby jakimś alkoholem z jakąś chemią.

Szybę dobrze myje, ale na dachu te kropki takie jakby tłuste są (dedukuje że są tłuste, bo słabo schną),dopiero jak się je przetrze ręką to schodzą .

Na etykiecie nie ma składu tylko wiadomo jest napisane że działa drażniąco na oczy i może powodować wysuszanie i pękanie skóry .

Ale lakierowi chyba nie powinno zaszkodzić co ?

Nie kupój dziadów z marketów. Wszystkie mają napis -22 a zamierzają przy -5.

a te płyny co za punkty na stacji benzynowej dają to też nie lepsze , te orleny i inne , ale nigdy mi nie zamarzły .

Opublikowano

ja tam zawsze kupuje z kauflandu plyn i jakos problemów nie ma a tak przez zime to mi ze 4 banki 5 l idzie

Opublikowano

Pewnie metanol :decayed::kox::naughty:.

Ja zawsze kupuje płyn do spryskiwaczy firmy Autoland:

5900304002883_PP_karta.B0652C9D-39DE-418B-A87A-70E21F99DDDE.jpg

Opublikowano

normalnie siwe plamy.....:wink: stad kupuje na orlen:grin:

Opublikowano

Niektóre płyny niszczą lakier, widziałem już kilka takich plam, odbarwień. Zresztą lakiernik, który robił mi odprysk, mówił że ostatnio robił też takie uszkodzenie.

Płyn z orlenu najlepszy, ale i najdroższy :) Kiedyś kupiłem najtańszy marketowy i w samochodzie tak capiło, że podejrzewałem nagrzewnicę o rozszczelnienie. W zimie musiałem otwierać okno, bo nie dało się wytrzymać a znajomi radzili zmieniać samochód :) Po zmianie płynu i wymianie fitra kabinowego jak ręką odjął :grin: Od tej pory wolę wydać 20pln za 4 litry czegoś lepszego :grin:

Opublikowano

Dwa lata remu kupilem plyn w Realu, pierwszy i ostatni raz. Gdy wlaczylem spryski to dzieciak zwymiotowal mi w aucie, straszne qurestwo.

Opublikowano

Najlepszy jest w Biedronce. Trochę śmierdzi, ale nie zamarza, nie brudzi lakieru i dobrze zmywa.

Robili testy w Auto świecie kiedyś i bił całą nawet markową konkurencję na głowę.

Opublikowano

z płynami do szyb jest jak z wódką, jak wchodzi na rynek to robi robotę, a później kupujesz z przyzwyczajenia :decayed:

Opublikowano

kiedyś - w zeszłym roku kupiłem w sklepie motoryzacyjnym płyn do sprysków ( tylko zapomiałem nazwy ) do -80 stopni koncentrat

i muszę przyznać robił robotę fakt po spryskaniu szybki capił troszku

Opublikowano
Najlepszy jest w Biedronce. Trochę śmierdzi, ale nie zamarza, nie brudzi lakieru i dobrze zmywa.

Robili testy w Auto świecie kiedyś i bił całą nawet markową konkurencję na głowę.

Tylko ten biedronkowy zmienił się ubiegłej zimy na -. Śmierdzi strasznie. Polecę sonax xtream, nie zamarza przy -18 i ładnie pachnie, nie zostawia białych smug, dostępny w realu w rozsądnej cenie

Wysłane z mojego GT-I9070

Opublikowano

Pamiętajcie, aby nie kupować z metanolem.

Cywilizowane kraje mają zakas obrotu taką trucizną, u nas można kupić 5L zimowego płynu z metanolem 20%.

Pomyślcie co się dzieje z organizmem po wypiciu kieliszka metanolu, o wąchaniu już nie wspomnę.

Opublikowano

Ja tam w najwieksze mrozy w hyundaiu lałem denaturat. Nic nie zamarzało szyby odtłuszczało a że nos mam zawalony cały rok to i zapach mi nie przeszkadzał. :whistling:

Opublikowano

ja dlugi czas kupowalem autolandu i bylo ok. ostatnio kupilem z biedraksy i strasznie nieprzyjemnie klepał (a w tym tescie auto swiat niby zapach gejpfruta :kwasny: ). takze chyba powrót do autolandu mnie czeka, chyba ze gdzies trafie na ten turtle wax

Opublikowano
  • Autor

Doczytałem że ten płyn który kupiłem w intermarche jest wyprodukowany przez Platinum Oil więc nie powinien być taki zły

Dałem tylko 13zł - za 5L -22C z jakąś niby:naughty: nanotechnologią .

I tutaj się poprawiam bo napisałem że płyn jest zielony, a tak nie jest . Zielony jest kanister a płyn jest przezroczysty .

Czyli jak uważacie , chyba nie powinien zaszkodzić lakierowi , co ?

Opublikowano
Pamiętajcie, aby nie kupować z metanolem.

Cywilizowane kraje mają zakas obrotu taką trucizną, u nas można kupić 5L zimowego płynu z metanolem 20%.

Pomyślcie co się dzieje z organizmem po wypiciu kieliszka metanolu, o wąchaniu już nie wspomnę.

Jak się zmiesza z colą to nie czuć.

:wink: