Wegor Opublikowano 21 Października 2013 Opublikowano 21 Października 2013 Witam . Panowie powiecie mi ile mnie będzie kosztowała wymiana oleju w skrzyni Multi ? bo mój mechanik powiedział mi że skrzynia jest lekko spocona powiedział mi że to nić groźnego ale dla mnie to musi być zniwelowane . ---------- Post dopisany at 22:06 ---------- Poprzedni post napisany at 22:05 ---------- Aha i co do tej skrzyni muszę wlać by to zaraz się nie rozleciało słyszałem o jakimś ATF?
Dev Opublikowano 21 Października 2013 Opublikowano 21 Października 2013 MultiATF Motula jest bardzo dobry, 35zł/1litr
Wegor Opublikowano 21 Października 2013 Autor Opublikowano 21 Października 2013 A ile tam oleju wchodzi? czy do wymiany jest potrzebny dobry fachowiec od tych oto skrzyń czy taki zwykły?
Fr0styyy. Opublikowano 21 Października 2013 Opublikowano 21 Października 2013 7.7 litra Tyle to chyba przy kompletnej rozbiórce skrzyni.
Dev Opublikowano 21 Października 2013 Opublikowano 21 Października 2013 trzeba zdjac miske i wymienic filtr
jacek70 Opublikowano 22 Października 2013 Opublikowano 22 Października 2013 Sorki ale nie rozumiem Lekko spocona - czyli ma wycieki a to według mnie oznacza że wymiana oleju nie załatwi sprawy.Trzeba by zapodać jakieś uszczelnienie.
Wegor Opublikowano 22 Października 2013 Autor Opublikowano 22 Października 2013 Tak wiem o tym że sama wymiana oleju nie załatwi sprawy z tym wyciekiem dlatego pytałem ile olej kosztuje bo przy uszczelnieniu tak czy siak muszę opróżnić skrzynie z oleju i zalać nowym wraz z filtrem... pozdrawiam
Kozathe1st Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Pisz na pw do naszego speca od multi Bart-S'a Wszystko Ci wyjaśni co i jak.
thenaturat2 Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 Sama wymiana oleju bez rozbirki skrzyni to 5.5 litra. Filtrów nie wymieniasz w tym przpadku. Jeśli rozbierasz skrzynie to wchodiz jeśli sie nie mylę nie całe 8 litrów. W tym przpadku wymieniasz filtry. Olej kup w servisie będziesz miał pewnosc, koszt 100 za litr. Tyle ja płaciłem. Wszelkich informacji Batr-s
Rekomendowane odpowiedzi