Mario1991 Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 Witam wszystkich... ostatnio ukradli mi moja a4 .... kupilem nowa i mam zamiar zrobic jakies zabezpieczenie(nie proponujcie ani nie wymieniajcie niczego innego) a mianowicie chodzi mi o blokadę koła zamachowego za pomoca elektromagnesu.. slyszeliscie o czyms takim? slyszalem tylko ze jest do bardzo skuteczne ale i drogie? nigdzie jednak nie moge znalezc informacji na ten temat... ceny i ew. gdzie mozna to kupic? Jezeli cos wiecie to piszcie Pozdro
mlodziak22 Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 a nie lepiej pokombinować coś w stronę złącza diagnostycznego????
lapek85 Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 Można samemu i praktycznie za darmo wykombinować przeróżne elektroniczne rozwiązania zabezpieczające. Wystarczy dobrze zapoznać się ze schematem instalacji elektrycznej, trochę wyobraźni, lutownica, przewodziki, włączniki/wyłączniki i żaden złodziej nie odjedzie:wink:
Mario1991 Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Opublikowano 2 Listopada 2013 To jest juz dawno zrobione,ale wiesz zapewne ze im wiecej tego tym lepiej ... dla tego prosze nie wymianiajcie innych sposobów... mam pare innych zabezpieczen i chcem dolozyc jeszcze wlasnie to... a przynajmiej dowiedziec sie czegos wiecej....
waldekwroc Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zabezpieczenie koła zamachowego elektromagnesem to w tej chwili najskuteczniejsza metoda zabezpieczenia samochodu przed kradzieżą. Z tego co wiem nie odnotowano jeszcze kradzieży samochodu z tym systemem. Mogę ci polecić firmę z Wrocławia która zajmuję się m.in zabezpieczeniami przeciwkradzieżowymi. Tutaj masz link
Rekomendowane odpowiedzi