Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki pierwszy motor sportowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przymeirzam sie do kupna motrku :) chodzi o jakis sportowy. zaczne od wzrostu i 188cm ok co byscie polcali? yamaha r6? nie chce kupowac na 1 motor jakiegos malego bo smiesznie bym wygladal, zdaje sobie sprawe ze 120 kucy to juz jest dosc na 1 raz ale wiadomo mam swoj wiek i poukladane w glowie :) jak wygalda sprawa z tymi r6? czytalem ze 2 bieg czasami slizga sie. Jak wyglada sprawa eksplatacji? co ile wymienia sie czesci tzn lancuch zebatki. Pytanie kieruje do osob co maja-milay do czynienia z takimi motorkami, moze jakis inny niz r6\?|:) pzodrawiam

Opublikowano
Witam przymeirzam sie do kupna motrku :) chodzi o jakis sportowy. zaczne od wzrostu i 188cm ok co byscie polcali? yamaha r6? nie chce kupowac na 1 motor jakiegos malego bo smiesznie bym wygladal, zdaje sobie sprawe ze 120 kucy to juz jest dosc na 1 raz ale wiadomo mam swoj wiek i poukladane w glowie :) jak wygalda sprawa z tymi r6? czytalem ze 2 bieg czasami slizga sie. Jak wyglada sprawa eksplatacji? co ile wymienia sie czesci tzn lancuch zebatki. Pytanie kieruje do osob co maja-milay do czynienia z takimi motorkami, moze jakis inny niz r6\?|:) pzodrawiam

Wsiadasz na moto, lecisz spokojnie 120km/h widzisz długa prosta, przyciskasz, czujesz tą adrenalinę, chcesz więcej, więcej i więcej... Adrenalina uzależnia :kox: znam to :decayed:

tu zapytaj, bo ja nie podpowiem mam tylko 175cm :decayed:

http://a4-klub.pl/sport-hobby-rozrywka-relaks-138/sa-forum-motocyklisci-162545/index41.html

Opublikowano
  • Autor

no wiem jak to jest :) ale mozna meic pojemnosc 125 i polamac sie czy zabic :) zdaje sobie sprawe z tego ale wole juz cos zeby wygaldalo i jechalo :)

Opublikowano

Kumpel pierwszy sezon obskoczył na GSXR-600 i jest bardzo zadowolony. Ja akurat dosiadam Wild Star 1600 ale to mało sportowe ;).

Opublikowano

Ile możesz wydać na moto?

Ważne, żeby kupić zadbany egzemplarz.

W r6 z początkowych lat trzeba się liczyć z padającą dwójką i tym, że większość egzemplarzy będzie skatowana, bo uchodzi za najbardziej sportową 600.

Na twoim miejscu celowałbym w roczniki od 2005-2006.

Weź pod uwagę nakedbike, może SV650/1000, za 12 000 kupisz przynajmniej 2006r

Opublikowano

Jedno drugie zaprzecza, piszesz że masz poukładane w głowie a na pierwsze moto chcesz sportową 600tkę, bo chcesz by wyglądało i jechało :facepalm:

Jaka kasa na motocykl ?

Jak kolega wyżej poleca nakeda, to też dodam do tej listy kawasaki Z750, w miarę młode moto można kupić a na sportowym wydechu, wydzior ma naprawdę rasowy. Latałem na Z1000 i LeoVince robiły tam masakrę :decayed:

Jak się upierasz na ścigacza, to R6 ma wysoko siedzisko ale jest krótkie. Największą 600'tką jest kawasaki zx6r z lat 2005-2006 i najmocniejszą. Jak masz złe przekonania do kawy to 600rr polecam, najłagodniej oddaje moc ze wszystkich 600'tek.

Wyskakujący drugi bieg bardziej dotyczył R1 z pierwszych lat, ta z wydechami pod zadupkiem już nie ma tych problemów.

PS: nie motor (to w kosiarce) tylko motocykl :wink:

Opublikowano
  • Autor

Fundusz to do 10tys :) wiaodmo jak to jest nawet na 125 idzie sobie krzywde ladna zrobic :) a jak wygalda z eksplatacja takiego motocykla?

Opublikowano

Jeden kumpel startował zaraz po prawku cebrą 600 f3, a taki znajomek kupił teraz w sumaie też na 1 moto zx9r. Ten drugi jeszcze żyje...

Opublikowano
  • Autor
:) wiaodmo jak jest z motorem tylko ze czasami moze cos sie stac z winy drugiej osoby kierujacej autem :) zdaje sobie z tego sprawe, ale jak bym mial myslec ze cos cos to czlowiek wszystkiego by sie bal i nic by nie probowal w zyciu. Moge przechodzic przez pasy jakas baran nie zatrzyma sie...
Opublikowano
Fundusz to do 10tys :) wiaodmo jak to jest nawet na 125 idzie sobie krzywde ladna zrobic :) a jak wygalda z eksplatacja takiego motocykla?

Tylko 125tką nie zrobisz sobie tej krzywdy przy 200km/h :wink:

Eksploatacja jak trafisz w zadbany egzemplarz ogranicza się do lania paliwa i okresowej wymiany oleju. Przy zdezelowanym dojdzie wymiana napędu, klocków, tarcz, opon.

Opublikowano

R6 na pierwszy motocykl to zły pomysł.

Ale kto ci zabroni.

I tak nikogo nie posłuchasz.

Potem będziesz pluł sobie w twarz.

Wiele lat temu tak zrobiłem, kupiłem CBXa 750 i długo się nie najeździłem,zabrakło praktyki na mniejszych motocyklach.

3 dni w szpitalu,obite nogi i nerki.

Wypadek nie z mojej winy ale gdybym miał wtedy więcej doświadczenia to by do tego nie doszło.

Dziś jeżdżę FJ 1200 ze 128 konikami ale respekt do niego mam i oczy dookoła głowy.

Jazda typowo turystyczna.

Zastanów się nad wyborem bo to może być twój ostatni.

Daj sobie szansę.

Nikt się z ciebie śmiał nie będzie jak pół roku pojeździsz mniejszym sprzętem.

Opublikowano

cbr f4 /f4i rr600 lub k5/k6 a najlepiej jak na pierwsze moto bandita znajomy ma na sell obskoczył 1 sezon bez nakłądu

Opublikowano

Gsx600r jak chcesz plastika

Opublikowano

Zapomnij.

Za 10 tyś. nie kupisz sensownego motocykla, klasy 600, chyba że szukasz ponad 10 letniego.

Pomyśl jeszcze o ubraniu, kasku, rękawicach, oponie, oleju...

Opublikowano

no wiadomo bez kombinezonu.....:jerk:

Opublikowano

Jeśli szukasz na pierwszy motocykl sporta 600 czy tam nawet więcej to proponuje lekturę tych linków:

Motocykl zaczyna si od 100 KM - co kupi na pierwsze moto?

R6 na pierwsze moto?

Kupuj litra i nie bd odwija, czyli pier***nie o Szopenie

Nie rozumiem obaw o to, że będziesz śmiesznie wyglądał na małym motocyklu bo to ostatnia sprawa na jaką zwracałbym uwagę szukając motocykla. Sam nie jestem chudzielcem, mam 190 cm wzrostu i często jeżdżę na małych motocyklach a co inni sobie na ten temat myślą to mnie zupełnie nie obchodzi. Poza tym gabarytowo, motocykle sportowe są mniejsze od motocykli typu naked/chopper/turystyk tej samej klasy pojemnościowej.

Opublikowano

Moje SV650 do sprzedania

Suzuku SV650S 2006 Leżajsk Leżajsk ? Tablica.pl

---------- Post dopisany at 18:40 ---------- Poprzedni post napisany at 18:38 ----------

lewy.jpg

Opublikowano
Gsx600r jak chcesz plastika

Zgadzam się z Tobą.

Całe życie chodził mi po głowie przecinak i przez parę długich lat czytałem gazety itp bo wiadomo za gnojka nie było kasy w jednym z numerów jakiś kaskader właśnie odpowiadał na pytania i padło pytanie jaki motor na pierwsze sezony,gostek polecił GSX-R albo Kawe ZX 7R.

Moim zdaniem nie ma potrzeby pakować się w coś z litrówek bo 600 dają już mega osiągi i przyjemność z jazdy:wink:

• 7 lat później...
Opublikowano

Gdybym miał do wydania 10k na sporta, to szukał bym tylko i wyłącznie sc33. Taki 98r zadbany kupisz za jakieś 8000-10000. Jak dobrze kupisz to za dwa trzy latka sprzedasz i nic nie stracisz bo cena już dawno stoi w miejscu a nawet już zaczynają drożeć.