Kris691 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Witam od jakiegos czasu stuka mi gorny wachacz od strony kierowcy i pytanie wymienic tylko ten jeden wahacz od strony kierowcy czy od strony pasazera rowniez?
jacek70 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Jedź na sprawdzenie i wymień tylko to co ma luz.
szafa87 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Ja zalecałbym wymieniać komplet górych (4 szt) jeśli któryś nie domaga bądź komplet dolnych wahaczy jesli któryś z nich jest wytrzaskany.
Kris691 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Opublikowano 7 Listopada 2013 Na diagnostyce polecili mi wymienic tylko jeden wahacz ten co ma luz
hary111 Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 Ja mam luz na prawym górnym zewnętrznym ale mechanik kazał wymienić oba czyli zewnętrzny i wewnętrzny i tak zrobię.
wilku213 Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 totalne głupoty gadacie aż sie nie chce słuchać. Stuka Ci ten jeden? Wymień go. Nic więcej nie rób
pastaldo Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 Niema sensu wymieniać czegoś co jest ok. A to że jeśli jeden jest wybity to drugi dostaje po d*pie to zgoda ale jak ktoś jeździ z rozwalonym wahaczem pół roku. Jak na bierząco są naprawy to wymieniaj tylko wadliwy no chyba że jest jakiekolwiek podejrzenie że ten drugi ma np już jakiś minimalny luz. No bo żeby wymieniać w ogóle wszystkie 4 górne to juz fanaberie.
janusz_stg Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 Prawdopodobnie wymienisz oba górne bo na zimno pewnie nie da się tego rozebrać a jak już podgrzejesz to może być różnie z końcówką która jest jeszcze dobra.
TyBucu Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Jeżeli dlużej sie jezdzi na wybitym zależność jest po przekątnej, Górne lewe wybite dolne prawe obrywają itp. Jedz na OGARNIĘTĄ stacje diagnostyczną, powiedzą co powinienes wymienić. Tylko trzymaj sie z dala od speców którzy pierwszy raz będa oglądać wielowachacz i powiedzą ze z każdego po jednym musisz wymienić
GTD_RFD Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 wymień tylko ten wahacz który ma luz
bart1907 Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Ja rownież wymienił bym tylko ten słaby wahacz.
Rekomendowane odpowiedzi