wrclaguna Opublikowano 6 Maja 2014 Opublikowano 6 Maja 2014 Panowie szybkie pytanko czysciłem sobie przednia szybe od wewnatrz , szmatka była czysta i sucha . Przypomniałem sobie ,ze z tydzien temu używałem jej wraz ze srodkiem do kokpitu . Teraz mam tłusta szybe i za cholere nie moge tych plam usunać . Help ! czym teraz to wyczyscić ? plyn do szyb nie daje rady
kkam Opublikowano 6 Maja 2014 Opublikowano 6 Maja 2014 Tlenkiem ceru to doczyścisz. ---------- Post dopisany at 20:04 ---------- Poprzedni post napisany at 20:03 ---------- Polerowanie i odtłuszczanie szkła TLENEK CERU 20g (4188410408) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
wrclaguna Opublikowano 6 Maja 2014 Opublikowano 6 Maja 2014 Tlenkiem ceru to doczyścisz.---------- Post dopisany at 20:04 ---------- Poprzedni post napisany at 20:03 ---------- Polerowanie i odtłuszczanie szkła TLENEK CERU 20g (4188410408) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. O widzisz dzięki sliczne . Nawet nie wiedziałem ze takie cudo istnieje
kris-krzysztof Opublikowano 6 Maja 2014 Opublikowano 6 Maja 2014 Benzyna Extrakcyjna powinna załatwić sprawę
chopin Opublikowano 6 Maja 2014 Opublikowano 6 Maja 2014 Tlenkiem ceru to doczyścisz.---------- Post dopisany at 20:04 ---------- Poprzedni post napisany at 20:03 ---------- Polerowanie i odtłuszczanie szkła TLENEK CERU 20g (4188410408) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. O widzisz dzięki sliczne . Nawet nie wiedziałem ze takie cudo istnieje i patrz jaka tanioszka
kkam Opublikowano 6 Maja 2014 Opublikowano 6 Maja 2014 jak za tanio to zawsze można kupić to Kosmetyki samochodowe - CarPro CeriGlass Polish KIT 150ml | CarSPA skład jest ten sam, tylko że tu jest ładna butelka i już rozrobione z woda.
chopin Opublikowano 6 Maja 2014 Opublikowano 6 Maja 2014 jak za tanio to zawsze można kupić to Kosmetyki samochodowe - CarPro CeriGlass Polish KIT 150ml | CarSPAskład jest ten sam, tylko że tu jest ładna butelka i już rozrobione z woda. nie no ja tylko chciałem podkreślić że taki produkt za taką cenę to tylko brać
_Bumier_ Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 denaturą też ładnie się wyczyści tylko na początku będzie trochę śmierdziało
A4_Raf Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 w sklepie z chemia ten tlenek ceru mozna kupić czy tylko allegro? mam tez tłusta szybę
sentinell Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 Ja uzywam srodka do czyszczenia monitora lcd, a jak sie skonczy to do szyb, ale markowego i tylko recznika papierowego
cinek mk IV Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 ja używan szarej gazety .... i plyn do mycia szyb, cos jest w tej farbie że nie ma smóg i szyby nie parują...
MiiichalQ Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 może ktoś podpowie jak wyczyścić mega tłuste szyby od środka? wszystkie zwykłe płyny do mycia szyb wymiękają. Przednią to w akcie desperacji myłem najpierw benzyną ekstrakcyjna a potem zwykłym środkami do mycia szyb. Efekt taki sobie i tak w nocy widać tłuste zamazy:thumbdown: a propo tego to czytałem kiedyś jak jakiś facet robił tłuste szyby tlenkiem ceru podobno wciąga ten tłuszcz i olej szyb i nie pozostają smugi ale czy kto tego z forum próbował???
kkam Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Ja zawsze czyszcze tudne zabrudzenia tlenkiem ceru, nie ma lepszego srodka. Jest tylko jedna wada, trzeba uważać aby nic nie pochlapać w środku, bo zostają białe kropki.
MiiichalQ Opublikowano 4 Maja 2015 Opublikowano 4 Maja 2015 Ja zawsze czyszcze tudne zabrudzenia tlenkiem ceru, nie ma lepszego srodka. Jest tylko jedna wada, trzeba uważać aby nic nie pochlapać w środku, bo zostają białe kropki. A powiesz jak czyścisz?? bo jeszcze tego nie miałem a planuje przędna i tylną szybę tym potraktować bo smugi nie do zmycia. Najlepiej to coś sobie rozłożyć na desce folie malarską albo duży koc i myślę ze się nie zachlapie tak
kkam Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Jak czyszcze z zewnątrz to rozrabiam z woda i jade polerką. Pad filcowy i małe obroty. Od środka czyszcze ręcznie. Na deske rozwiajam reczniki papierowe i czyszcze małymi fragmentami. Potem wilgotną szmatą zmywam tlenek z szyby, a na końcy zwykłym płynem do mycia szyb. Tylnej szyby od środka nie ruszaj tlenkiem ceru, bo istnieje ryzyko, że zetrzesz paski od ogrzewania.
MiiichalQ Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Jak czyszcze z zewnątrz to rozrabiam z woda i jade polerką. Pad filcowy i małe obroty. Od środka czyszcze ręcznie. Na deske rozwiajam reczniki papierowe i czyszcze małymi fragmentami. Potem wilgotną szmatą zmywam tlenek z szyby, a na końcy zwykłym płynem do mycia szyb. Tylnej szyby od środka nie ruszaj tlenkiem ceru, bo istnieje ryzyko, że zetrzesz paski od ogrzewania. Wielkie dzięki za info bo nawet nie przypuszczałem że może się tak stać a to że na wolnych obrotach to wiem bo można zrobić łatwo soczewkę i wtedy szyba do wymiany a jak z rysami zakrywa drobne ryski czy nie za bardzo??
kkam Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Jak czyszcze z zewnątrz to rozrabiam z woda i jade polerką. Pad filcowy i małe obroty. Od środka czyszcze ręcznie. Na deske rozwiajam reczniki papierowe i czyszcze małymi fragmentami. Potem wilgotną szmatą zmywam tlenek z szyby, a na końcy zwykłym płynem do mycia szyb. Tylnej szyby od środka nie ruszaj tlenkiem ceru, bo istnieje ryzyko, że zetrzesz paski od ogrzewania. Wielkie dzięki za info bo nawet nie przypuszczałem że może się tak stać a to że na wolnych obrotach to wiem bo można zrobić łatwo soczewkę i wtedy szyba do wymiany a jak z rysami zakrywa drobne ryski czy nie za bardzo?? Rys nie zakrywa, bo to nie jest wypełniacz. Jeżeli rysy są płytkie, niewyczuwalne pod paznokciem to istnieje szansa na usunięcie. Szkło jest bardzo twarde, trzeba długo polerować aby usunąc rysy. Ja swoją szybe polerowałem 2-3 godziny. Udało się usunąc smugi powstałe od wycieraczek. Odprysków od kamieni i głębokich rys nie usuniesz.
MiiichalQ Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Jak czyszcze z zewnątrz to rozrabiam z woda i jade polerką. Pad filcowy i małe obroty. Od środka czyszcze ręcznie. Na deske rozwiajam reczniki papierowe i czyszcze małymi fragmentami. Potem wilgotną szmatą zmywam tlenek z szyby, a na końcy zwykłym płynem do mycia szyb. Tylnej szyby od środka nie ruszaj tlenkiem ceru, bo istnieje ryzyko, że zetrzesz paski od ogrzewania. Wielkie dzięki za info bo nawet nie przypuszczałem że może się tak stać a to że na wolnych obrotach to wiem bo można zrobić łatwo soczewkę i wtedy szyba do wymiany a jak z rysami zakrywa drobne ryski czy nie za bardzo?? Rys nie zakrywa, bo to nie jest wypełniacz. Jeżeli rysy są płytkie, niewyczuwalne pod paznokciem to istnieje szansa na usunięcie. Szkło jest bardzo twarde, trzeba długo polerować aby usunąc rysy. Ja swoją szybe polerowałem 2-3 godziny. Udało się usunąc smugi powstałe od wycieraczek. Odprysków od kamieni i głębokich rys nie usuniesz. Nie no to oczywiste że głebokich nie usuną ale mam pełno drobnych jak by od nożyka czy od czegoś i tak się właśnie zastanawiałem czy da rade AŻ 2-3 GODZINY JEDNA SZYBĘ????
kkam Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Tyle zeszło na przednią, oczywiście podczas polerowania cały czas jeździmy lewo- prawo, potem góra -dół, lewo prawo itd. Nigdy nie trzymaj długo w jednym miejscu.
Rekomendowane odpowiedzi