Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Automatyczne ZDALNE otwieranie/zamykanie klapy bagażnika (avant)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisałem dziś do firmy z Wrocka, czekam na info możliwe że będą mieli je od ręki. Jutro powinienem mieć odp. A co do slabosci sprężyny w zime może by założyć mocniejszą???

Wysłane z mojego ME173X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

jakbym założył mocniejsze sprężyny to siłowniki praktycznie by nie pracowały więc trochę bez sensu , a po za tym na wiosnę trzeba by było wymienić na słabsze sprężyny więc jaki sens

Opublikowano

Wydaje mi się że tu na sprawności przy minusowych temp ma głównie wpływ siłownik a nie sprężyna. Związane jest to z rozprężanim się gazu a stalowe sprężyny praktycznie nie zmieniaja swoich wlaściwości.

Opublikowano
:shock3: a tu bez sprężynek :wink:

To to piknie sie otwiera....tylko co ona tam kodował ???

Opublikowano

Pewno kodował otwieranie z kluczyka bo jak naciśniesz a nie otwiera się to musisz zakodować. Tylko jak narazie każdemu kto pisze w tym wątku się otwiera klapa z kluczyka :wink:

Opublikowano
Wydaje mi się że tu na sprawności przy minusowych temp ma głównie wpływ siłownik a nie sprężyna. Związane jest to z rozprężanim się gazu a stalowe sprężyny praktycznie nie zmieniaja swoich wlaściwości.

jednak sprężyna , bo zauważyłem że ciężej odbija ale siłowniki dają rady tak jak wcześniej i jest bez zmian

Opublikowano

podajcie kodowania, aby klapa sie otwierała z pilota

---------- Post dopisany at 23:01 ---------- Poprzedni post napisany at 22:57 ----------

to moze lepszym zestawem bedzie ciut mocniejsza sprezyna i siłownik 630N

Opublikowano

jednak sprężyna , bo zauważyłem że ciężej odbija ale siłowniki dają rady tak jak wcześniej i jest bez zmian

Skoro to nie przejęzyczenie to luz. Ciekaw jestem tylko jakie zjawisko miało by tak sprawiać. Sprężyna to sprężyna. Choćby taka w zawieszeniu czy zima czy lato działa jednakowo a nawet jeśli nie to różnica jest pomijalna.

Opublikowano

Chodzi pewnie o różnicę temperatur dla siłownika, jak wiadomo w niższych temp. gaz robi się luźniejszy i nie ma już takiej siły parcia na tłoczek czyli 635 Nm czy innej w standardzie. Na pewno kilka czy kilkadziesiąt niutów ucieka podczas ujemnych temperatur i siłownik może mieć problemy z podnoszeniem klapy.

Opublikowano
Chodzi pewnie o różnicę temperatur dla siłownika, jak wiadomo w niższych temp. gaz robi się luźniejszy i nie ma już takiej siły parcia na tłoczek czyli 635 Nm czy innej w standardzie. Na pewno kilka czy kilkadziesiąt niutów ucieka podczas ujemnych temperatur i siłownik może mieć problemy z podnoszeniem klapy.

No i Tu się zgadzam w 100%. A tu chłopaki piszą o zmniejszonej efektywności sprężyny czyli rozumiem tej dokładanej by na początku pomóc siłownikowi a to już mi sie nie klei.

Opublikowano

pany jaka dlugosc suwu musi miec teleskop zeby to dobrze gralo niech ktos zmiezy. dzisiaj kupowalem i niestety mial chyba 195mm i nie chciala sie klapa zamknac bo sprezyna miala za malo miejsca. musze chyba kupic takie co maja 205mm z tego co doczytalem

Opublikowano
pany jaka dlugosc suwu musi miec teleskop zeby to dobrze gralo niech ktos zmiezy. dzisiaj kupowalem i niestety mial chyba 195mm i nie chciala sie klapa zamknac bo sprezyna miala za malo miejsca. musze chyba kupic takie co maja 205mm z tego co doczytalem

jakiegoś linka możesz podrzucić ??

Opublikowano

nie kupowalem w necie tylko w motoryzacyjnym. jutro przejade sie chyba po febi z dluzszym teleskopem/suwem

Opublikowano

też myślę o tym patencie na otwieranie z pilota. Jak wygląda sprawa z zamykaniem klapy tzn trzeba mocno trzasnąć, żeby ścisnąć sprężynki i te mocniejsze siłowniki?

Opublikowano

pislalem do firmy penta polska i dostalem takiego maila: Witam,

Sprężyna SZ 8010.20 x 032 - cena brutto 1 szt. 9,50 zł

WARUNKI SPRZEDAŻY

Ceny: Brutto (zawierają podatek VAT w stawce 23%) , EXW Wrocław

Koszty dostawy :

wysyłka listem poleconym - 6,50 zł

wysyłka kurierem: 17,60 zł

Za pobraniem: 21,40

Czas dostawy: będą w połowie przyszłego tygodnia

​Ja sie bede decydowal na te sprezynki

Opublikowano

może jakiś grupowy zakup tez byłbym chętny

Opublikowano

czy ktos panowie będzie organizaował zakup grupowy , sprezynki , oringi i podkładki, odrazu komplet?

Opublikowano

jak by cos mam od tej firmy sprezynki 4 szt. moge sprzedac po 9zl. niestety przy b5 za mocno moim zdaniem gnie klape

Opublikowano

siłowniki a6 c5 zamienniki i numery OE

[TABLE=class: TDPojazd]

128528

QUINTON HAZELL

28327

FEBI BILSTEIN

4953PQ

STABILUS

4B5 827 552 G

AUDI

5705XK

STABILUS

871029248

TRISCAN

[/TABLE]

---------- Post dopisany at 17:42 ---------- Poprzedni post napisany at 17:41 ----------

650n

Opublikowano

Zastanawiam się ile Nm potrzeba do wypchania tej klapy przy otwieraniu...