Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Napinacz i łańcuch rozrządu w Audi A4 B6/B7 1.8T BEX, AVJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lekko przesunięty względem znaku ma być ząbek na wałku wydechowym, tak aby między znakami wychodziło 16 ogniw łańcucha, w necie jest sporo zdjęć jak dokładnie to wygląda,pewnie po ustawieniu prawidłowo na łańcuchu na pasku może być przesunięty o jeden ząb 

Edytowane przez strazak93

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 778,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
22 godziny temu, gardes napisał:

Pokrywa zdjęta, okazało się że wałek ssący jest lekko przesunięty w prawo o nie cały ząbek.

Szukać nowego łańcuszka czy zestaw napinacz + łańcuszek ??

Kilka zdjęć jak to wygląda.

Jakiej firmy polecacie części, bo ostatnio napinacz  AUTOLOG wytrzymał 17 tyś. :/ ??

1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

4.jpeg

Tak to powinno wyglądać. Jak tak masz - to masz dobrze

rozrz 1-8.jpg

Opublikowano

Jakiej firmy polecacie części, bo ostatnio napinacz  AUTOLOG wytrzymał 17 tyś. :/ ?? "

Moj autolog smiga już dużo i działa ok. łańcuch mam swaga. 

Opublikowano

Wpierw miałem ori do 170 tys ... padł ... potem swaga przez 30 tys ... teraz autolog sie kończy przy 5 tys ....
ja bede wrzucał bez fazatora z b5 i nowa mapę silnika wgram :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
3 minuty temu, STANIV napisał:

Wpierw miałem ori do 170 tys ... padł ... potem swaga przez 30 tys ... teraz autolog sie kończy przy 5 tys ....
ja bede wrzucał bez fazatora z b5 i nowa mapę silnika wgram :D

Dziwne macie przypadki z napinaczami, ja zmieniałem około 1.5r temu na vaico za 730zl nastukane przez ten czas ok 25tkm i nic się nie dzieje . 

Opublikowano
Dziwne macie przypadki z napinaczami, ja zmieniałem około 1.5r temu na vaico za 730zl nastukane przez ten czas ok 25tkm i nic się nie dzieje . 

Odpukaj w niemalowane i sie ciesz [emoji16]
Aż nóż w kieszeni sie otwiera przy tym wynalazku [emoji25]

Opublikowano

a jakie są objawy, że napinacz się kończy...? Bo ja nie rozumiem... myślałem, że wiem już w tym temacie wszystko :|

Opublikowano

Mówię o tych swagach, autlogach etc.

Opublikowano

Poranne odpalanie mega szoruje powyżej 3 s , u mnie 5-6 S . Z wtyczki daje olej niemiłosiernie ;P teraz czekam tylko na błąd ustawienia wałków i wymieniam

Opublikowano

U mnie było dokładnie to samo, swag wytrzymał niecałe 40k, teraz mam Febi ten bez wtyczki i jak narazie śmiga.

Opublikowano
1 godzinę temu, STANIV napisał:

Poranne odpalanie mega szoruje powyżej 3 s , u mnie 5-6 S . Z wtyczki daje olej niemiłosiernie ;P teraz czekam tylko na błąd ustawienia wałków i wymieniam

Spróbuj wymienić tylko sam łańcuch na SWAG i zalewaj 0W40

Opublikowano

Sorki niedoczytałem,jak leje się z wtyczki to gorsza sprawa:kwasny:

Opublikowano
W dniu 28.11.2017 o 20:51, Wylye napisał:

NAPINACZ BEZ FAZATORA

Numery OE

AUDI:    058 109 217 B
AUTLOG:    KT7005
BUGIAD:    BSP23265
FEBI BILSTEIN:    27070
JP GROUP:    1112600400
MAXGEAR:    54-0506
OSSCA:    08386
SEAT:    058 109 217 B
SKODA:    058 109 217 B
VAICO:    V10-9865
VPM:    VPM058109217B
VW:    058 109 217 B

Czy ten AUDI:   058 109 217 B , napinacz bez fazatora  będzie pasował do BEX ?

mam teraz taki 058109088K  a czym różni się od tego 058109088D ??

z końcówką D jest 1000 zł tańszy ??

Edytowane przez gardes

Opublikowano
Godzinę temu, gardes napisał:

Czy ten AUDI:   058 109 217 B , napinacz bez fazatora  będzie pasował do BEX ?

Skoro masz go "spisie" to jak myślisz? 

Z punktu widzenia serwisu ASO - absolutnie nie będzie pasował. Z mojego punktu widzenia - absolutnie się nada.

mam teraz taki 058109088K  a czym różni się od tego 058109088D

Pewnie rokiem produkcji

z końcówką D jest 1000 zł tańszy ??

O ile ten numer nabito w jakiejś fabryce w PRC - to jest to możliwe

Opublikowano

Witam. Czy ktoś montował u siebie napinacz i łańcuch z firmy FAI i mógłby powiedzieć czy jest to coś warte?

Opublikowano
1 minutę temu, Tomekkkkk napisał:

Witam. Czy ktoś montował u siebie napinacz i łańcuch z firmy FAI i mógłby powiedzieć czy jest to coś warte?

Któryś kolega kilka postów wcześniej takowy kupił, poszukaj trochę.

Opublikowano
7 godzin temu, Tomekkkkk napisał:

Czy ktoś montował u siebie napinacz i łańcuch z firmy FAI i mógłby powiedzieć czy jest to coś warte?

https://www.faiauto.com/ Dobra Brytyjska firma handlująca częściami "aftermarketowymi" 

pamiętajcie, czy to będzie FAI, FEBI czy inny Lemforder czy Mayle to nie ma znaczenia. Wszystkie one w większości produkowane są w... Chinach czy w innej Malasia.  Mówiąc, że coś jest "chińskie" dokonujemy pewnego skrótu na który zapracowali tak sami Chińczycy jak i... my mieszkańcy "świata zachodniego" My oczekujemy tanich produktów budujemy fabryki w PRC i oni nam je dostarczają. Miernej jakości tych produktów w 99% winni jestesmy my sami jako konsumenci "end user". Po 1945 społeczeństwa zachodu stały się takim "DURNYM" wężem który z lenistwa i dla wygody (bo mu tak jest wygodniej i taniej) postanowił zjeść na lunch swój własny ogon.  Mało kto wie, że jakość produktów Chińskich może być również PANCERNA. Wystarczy tylko podczas zamówienia określić "priorytet" - którym nie będzie CENA tylko  JAKOŚĆ i.... voila! mamy  towar solidny mocny i nieawaryjny. Proszę odwrócić swoje... laptopy i przeczytać gdzie je wyprodukowano...

Reasumując nie pytajcie czy coś jest z Chin. Wszystko jest tam produkowane... Produkt powinien posiadać "prawdziwe" LOGO atestowanego producenta (na życzenie kontrahenta - szubrawca z EU, Chińczycy wyprodukują lipę i narysują na nim LOGO jakie chcecie.) Dlatego tak ważnym jest by części pochodziły również od legalnych - uznanych dystrybutorów. Dlatego kupowanie czegokolwiek na znanych portalach aukcyjnych jest w "kolejnych 99%" rosyjską ruletką. 

Edytowane przez Wylye
korekta

Opublikowano

Panowie zna może któryś z was lub wie jakie powinno być napięcie we wtyczce do soneloida? Można to jakoś sprawdzić? 

Opublikowano
2 godziny temu, erka napisał:

Panowie zna może któryś z was lub wie jakie powinno być napięcie we wtyczce do soneloida? Można to jakoś sprawdzić? 

https://a4-klub.pl/topic/254579-napinacz-łańcuch-rozrządu-bex-avj/?page=18&tab=comments#comment-4804724

Opublikowano

Więc. Zamówiłem napinacz VAICO:    V10-9865. W sobotę będzie wymiana. ec9ed346ff255f5d2198488ce720a324.jpg

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka