Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Napinacz i łańcuch rozrządu w Audi A4 B6/B7 1.8T BEX, AVJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze przy 10 strzale mechanior w koncu trafi :ph34r: a tak powaznie moze zaczac od sprawdzenia cisnienia oleju bedzie wiadomo.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 778,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Koledzy tak przyglądam się problemowi tego zasranego napinacza, piszecie tu że na postoju grzechocze. U mnie troszke inaczej, na postoju cisza, ale za to podczas jazdy kiedy np zredukuje na 3 bieg i chce kogoś wyprzedzić depne po gazie i wtedy dźwięk jest taki jak bym jechał dieslem, słychać taki turkot, występuje to w zakresie obrotów 2-3 tys wtedy jak jest największe zapotrzebowanie na moc, jak już się rozpędzi to wszystko w porządku. Mechanik mówi ze to ten napinacz, spróbuję nagrać to ale w kabinie są inne szumy i nie wiem czy wychwyci telefon. Miał ktoś tak już?

A propo kolegi który wstawił film z dźwiękiem swojego AVJ, jak ostygnie silnik to nagram swojego i wrzucę bo teraz wiatrak wyje :)

Edytowane przez Grzechoo131

Opublikowano

Mierzyłeś już jakie masz ciśnienie oleju?

Opublikowano

nie ciśnienia jeszcze nie, ale ostatnio ściągnęliśmy mise żeby sprawdzić smoka a tam w smoku dziura że palec wchodził, jest już nowy więc na pewno czysty. Trochę się boję ze cześci tej siateczki poszły w obieg gdzieś :/

Opublikowano

Mialem to samo. Nastawnik plus lancuch wyszedl mnie ponad 500zl. Orginalny rzecz jasna. Wina byl zly olej lanu przez poprzedniego właściciela . Dodatkowo rozrzadbyl zle ustawiony i lancuch nieco sie naciagnal o 13mm...

Wysłano z Galaxy S5

Opublikowano

Nastawnik znaczy napinacz? Za 5 stow to raczej nie orginalny :-P ale dzieki z podpowiedzi na pewno temat zglebie. Czy po tych zmianach odczules poprawe w osiagach?

Wysłane z mojego ST17i przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mialem to samo. Nastawnik plus lancuch wyszedl mnie ponad 500zl. Orginalny rzecz jasna. Wina byl zly olej lanu przez poprzedniego właściciela . Dodatkowo rozrzadbyl zle ustawiony i lancuch nieco sie naciagnal o 13mm...

Wysłano z Galaxy S5

Za 500zł? Chyba oryginalny chińczyk :) Dzwoniłem ze 3 tyg temu do ASO VW żeby dopytać kontrolnie ile kosztuje napinacz łańcuszka... 2300zł :)

Edytowane przez michalm320

Opublikowano

Najwyrazniej nie wszystkie aso narzucaja taka marze ;)

Wysłano z Galaxy S5

Opublikowano

kolego to ja bym chciał zebyś mi załatwił w takiej cenie jedną sztuke :D

Opublikowano

kolego to ja bym chciał zebyś mi załatwił w takiej cenie jedną sztuke :D

mysle ze sam mozesz sobie poradzic :) jest duzo sklepow z tym.. niemca sie nie oplaci chinczykow, bo nikt tego nie kupi :)

+49 (0)6022 - 70 92 70

0049 (0) 711/ 81 477 488

nr krajowy jak by cos... +48 606 213 468

moge dac ci foto swojego ORG,,, jak nie jestes w stanie uwierzyc ze mozna kupic taniej :D

Czy po tych zmianach odczules poprawe w osiagach?

Wysłane z mojego ST17i przy użyciu Tapatalka

w osiagach nic sie raczej nie zmienilo :) auto jak targalo tak targa dalej :) tyle ze lepiej odpala na zimnym.

Edytowane przez kmiot89

Opublikowano

wrzuć foty, dziwne żeby to tam było tak tanie, mieszkasz tam? polski numer wiec gada ktoś tam po polsku ?

Opublikowano

No mieszkam ;) wiec wiem ze chinczykow nikt tu nie kupuje. Niemce muszo miec orignalne... fotkę ogarne jak pojde do garazu ;) teraz jak widac ciezko pracuje [emoji5]

Jakies zyczenie co do fotki? Żeby niebylo gadania ze z neta wrzucilem? [emoji1]

Aha.

A co do polskiego nr to akurat znalazlem pana ktory w polsce sprzedaje takie rzeczy. w okolicy 500zl niestetu lancuch trza dokupić osobno

Wysłano z Galaxy S5

Opublikowano

jak masz na aucie to zrób fotke znaczka audi i numerów, poprosotu z ciekawośći, bo zazwyczaj tam jest wszystko droższe

Opublikowano

Prosze bardzo ;)ae347db95861b2f50cdc526adf58d4bc.jpg

47a477d7d71bbaf5b96926703a3d7df9.jpg

058 109 088 H

Sory za jakosc. Dorbie inne jak chcesz [emoji4]

A tak odbiegajac od tematu audi. A zostajac przy cenach. Jim beam devil cuts. Kosztuje tu 15.99€

A w polsce w sklepach internetowych cena od 119pln

3b85b4ae1e9dbc900b2715835eddc101.jpg

Wysłano z Galaxy S5

Edytowane przez kmiot89

Opublikowano

hmm co na to eksperci?:D

Opublikowano

Podroba na bank

W sensie chinol takie jak na allegro

Opublikowano

Jak na mój gust to chinol, znaczek audi przyklejony, a druga sprawa to nie powinno na nim być żadnych innych numerów oprucz oryginalnych, zresztą wszystko wyjdzie po czasie.

Opublikowano

znaczek audi przyklejony,

no klejony :D na super glue. :)

na poprzednim bylo tak samo. i tez bylo wiecej nr...

tylko tyle ze poprzedni właściciel go nie wymieniał, czyli w audi dali mu chinola?

znaczek audi przyklejony,

no klejony :D na super glue. :)

na poprzednim bylo tak samo. i tez bylo wiecej nr...

tylko tyle ze poprzedni właściciel go nie wymieniał, czyli w audi dali mu chinola?

http://archiwum.allegro.pl/oferta/napinacz-lancucha-rozrzadu-czujnik-vw-audi-1-8-20v-i4248004613.html

http://media.europaparts.com/catalog/product/cache/1/image/cd6085ca2ccd08373d4b6de971808fb4/0/5/058109088k-oem.jpg

tu nawet znaczka nie ma :)

a co do znaczkow. to jest duzo do gadania, robie czesci do audi q7... na ani 1 nie ma znaczka... a nr katalogowy jest tylko na naklejce która kleje.... a potem drukowana tuszem, po czym i tak jest malowane :) lub chromowane...

Opublikowano

prosze , http://allegro.pl/napinacz-lancucha-rozrzadu-vw-bora-golf-iv-1-8t-i4513838171.html to jest napinacz taki jaki masz , zauwaz tloczenie napisow loga itp, identyczne jak na Twoim rozmieszczenie wszystkich napisow i loga,. na chionolach zreszta logo jest bardziej wyrazne tak jakby bardziej wystaje , przy cewce napinacz tez rozni sie trroche odlew, jest prostokatny, w ori jest taki zaorkraglony i tloczenie i logo jest zupelnie inne...

w orig tloczenie loga jest delikatniejsze, logo nie wyroznia sie tak i znaczek loga audi ma delikatniejsze scianki , to sa niuanse ale wlasnie tak mozna poznac podrube

w załączniku dodaje zdjecie ori , widac to co pisalem, inne rozmieszczenie napisow , logo jest delikatniejsze nie wyorznia sie tak i widac roznice w odlewie przy cewce elektrozaworow, przewinelo mi sie juz sporo napinaczy przez reke i daje sobie reke uciac ze masz zamiennik, nie mowie ze zle, oby pojezdzil jak najdluzej ale nawet w niemczech nie da sie kupic ori napinacza za 500 zł bez przesady skoro ori kosztuje 2k...

ydef5kmr.jpg

poza tym najnowsza rewizja sprzedawna w aso ma koncowke K .

na niemieckim ebayu tez sie roi od chinolow wiec ..... niemcy to zaden wyznacznik

Opublikowano

czyli w takim razie orginalnie tez byl zamontowany hinol? i przezyl 151kkm? bo nie czaje. skoro moj mechanik kupil go tu na wzor "starego"...