Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Napinacz i łańcuch rozrządu w Audi A4 B6/B7 1.8T BEX, AVJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale orginalny stary z auta bedzie wygladal tak samo jak chinol czego tu nie czaić????

malo to rzeczy podrabianych w chinach jest takie same jak ori ? ....

tylko po pewnych detalach da sie rozroznic orginalny ...

rewizja H Twojego napinacza w ASO zosatla wycofana w 2005 roku ...

widocznie chinole odlew maja z takiego starego napinacza z rewizji H i taki wytlukli akurat . Chyba ze wymieniales napinacz w 2005 roku ...

Edytowane przez soul87

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 778,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Auto ma jak narazie 2 nastawnik ktory mi wstawiali ;) wiec nic nie bylo robione.

Wysłano z Galaxy S5

Opublikowano

Weź pod uwagę, że jest używany i do tego zdjęcie nie faktyczne jego tylko jakieś wklejone z internetu,a więc nie wiadomo co to za produkt, jaki stan, jak wygląda itp itd.

Nie doszukuj się, bo zwariujesz, do wymiany masz napinacz,ewentualnie rozbierz i sprawdź jak mas się łańcuch,bo może koszta się zamkną na zakupie łańcucha.

Jak coś zapraszam,mam w ofercie takie.

Opublikowano

Tak tylko pytałem, nie potrzebuje nic wymieniać. Ciśnienie oleju OK, wg logów i osłuchowo też wszystko jest 100% OK.

Opublikowano

Czy orientujecie się czy pompa oleju z 1.8t AGU będzie pasować do BFB?

Opublikowano

spoko wymieniaj wymieniaj, ciekawe za ile padnie jezeli bedzie pracowac na za niskim cisnieniu oleju :)

Czy w Twoim silniku byla choć raz juz zdejmowana miska olejowa zeby ocenic stan smoka na pompie oleju ?

święta racja, u mnie po ok 200tkm smok olejowy się zatkał bo ktoś wcześniej chyba mało fachowo wkleił miske na silicon i ten się mocno osadził na smoku, efekt był taki że zapaliła mi się kontrolka ciśnienia oleju i auto zaczeło pracować jak diesel, na lawecie pojechało do mojego znajomego do warsztatu i został wymieniony smok olejowy + olej silnikowy + filtry + uszczelka korka miski olejowej, całkowity koszt ok 650zł z robocizną to i tak spoko w porównaniu z robotą całego silnika gdyby klęknał :/

Opublikowano

u mnie po ok 200tkm smok olejowy się zatkał bo ktoś wcześniej chyba mało fachowo wkleił miske na silicon i ten się mocno osadził na smoku,

wydaje mi sie ze w 1,8t miska jest na silikon klejona za kazdym razem :)

Opublikowano

Witam koledzy od jakiegoś czasu z mojego silnika 1.8t BFB wydobywają się dziwne odgłosy. Mają one miejsce ok 1 sek po odpaleniu. Znalazłem filmik z identycznym odgłosem tylko, że u mnie trwa to tylko 1 sek po odpaleniu później jest ok.

Co to może być? Łańcuszek?

Opublikowano

Czy orientujecie się czy pompa oleju z 1.8t AGU będzie pasować do BFB?

AGU - 06A 115 105B I WYDAJE SIĘ ZE BĘDZIE TAKA SAMA DO BFB

Opublikowano

Zapoda ktos numer orginalnego napinacza do avj?

Wysłane z mojego ST17i przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

I jak myślicie, warto zakładać chinola? Poleci ktoś coś z allegro? Niestety muszę wymienić i to na gwałt :angry:

Opublikowano

I jak myślicie, warto zakładać chinola? Poleci ktoś coś z allegro? Niestety muszę wymienić i to na gwałt :angry:

Ile masz przebiegu licznikowego?

Opublikowano

195 tys. prawie pewne.

Opublikowano

195 tys. prawie pewne.

A jakie objawy?

Opublikowano

ciekawe czym się róznią te napinacze skoro sa wystawione w różnych cenach :P

http://allegro.pl/audi-a4-1-8t-napinacz-lancucha-rozrzadu-058109088e-i4580084314.html?source=mlt

http://allegro.pl/audi-a4-1-8t-napinacz-lancucha-rozrzadu-058109088e-i4605890506.html?source=mlt

I ciekawe jak z gwarancją bo nic nie napisali

http://allegro.pl/napinacz-lancucha-rozrzadu-audi-vw-1-8t-058109088e-i4548135846.html?source=mlt

Tu niby 12 m-cy

Wydaje mi się, że ktoś kiedyś chyba pisał tu na forum o tym. Założył chinola i po jakimś czasie musiał ściągać, bo zaczął hałasować mocniejj niż stary.

Opublikowano

Wszystkie te napinacze to to samo prosto z chin :)

Opublikowano

Byłem w hurtowni koło mnie . 700zł - Zapytałem czy też mają tylko made in china. Gość powiedział: "Ciężko powiedzieć ale na pewno nie straszna China" :huh:

Wszystkie te napinacze to to samo prosto z chin :)

Czyli brać najtańsze z gwarancją ?