Opublikowano 24 Września 201411 l Byłem w hurtowni koło mnie . 700zł - Zapytałem czy też mają tylko made in china. Gość powiedział: "Ciężko powiedzieć ale na pewno nie straszna China" Wszystkie te napinacze to to samo prosto z chin Czyli brać najtańsze z gwarancją ? Powiem Ci że nie wiem czy u Ciebie na filmiku to na pewno napinacz, jesteś pewny na 100%? bo dla mnie nie brzmi to jak napinacz.
Opublikowano 24 Września 201411 l Byłem w hurtowni koło mnie . 700zł - Zapytałem czy też mają tylko made in china. Gość powiedział: "Ciężko powiedzieć ale na pewno nie straszna China" Wszystkie te napinacze to to samo prosto z chin Czyli brać najtańsze z gwarancją ? Powiem Ci że nie wiem czy u Ciebie na filmiku to na pewno napinacz, jesteś pewny na 100%? bo dla mnie nie brzmi to jak napinacz. Jutro będe jechał do konkretnego mechaniora i stwierdzi na 100% ale raczej wszysko inne wykluczyłem ( ewentualnie pompa vacum)
Opublikowano 24 Września 201411 l Co za pompa vacum? z tego co wiem to żadnej pompy vacum tam nie ma, już gdzieś Ci pisłem że dla mnie to brzmi jak luźna klapka w turbinie
Opublikowano 24 Września 201411 l NIe chciałem nic mówić ale też mi średnio to wygląda na napinacz. Cztałem na różnych forach i często podobne objawy dawały klapki w zaworze WG. Pisali że wymieniali łańcuchy z napinaczami + inne elementy a suma sumarum okazał się walniety zawór WG.
Opublikowano 26 Września 201411 l Byłem u mechaniora. "trzeba rozebrać". Ewentualna wymiana napinacza ( robocizna) - 500 zł :/
Opublikowano 26 Września 201411 l Ach te mechaniory , zgodz sie tylko na zdjecie pokrywy i zbadajcie napinacz, przy taki chrootaniu jak ty masz to pewnie lancuch szorowalby juz o pokrywe, ale jak podpowiadamy Ci ie brzmi to jak napinacz, przysluchaj sie czy czasami en dzwiek nie pochodzi z turbiny.
Opublikowano 2 Października 201411 l Ach te mechaniory , zgodz sie tylko na zdjecie pokrywy i zbadajcie napinacz, przy taki chrootaniu jak ty masz to pewnie lancuch szorowalby juz o pokrywe, ale jak podpowiadamy Ci ie brzmi to jak napinacz, przysluchaj sie czy czasami en dzwiek nie pochodzi z turbiny. Są ślady po łańcuchu na obudowie. Tylko jest problem bo poprzedni właściciel mówi, że już u niego się zrobiły ( wymieniał napinacz rok temu na używany, łańcuch nowy ) . Wrzucam zdjęcie pokrywy. Wydaje mi się że ślady po łańcuch są świeże- 0 spalonego oleju na tych wcięciach a po przejechaniu palcem po nich były świeże opiłki aluminium. Więc niemożliwe że były tam przez kilka tys km. od ostatniiej wymiany napinacza i łańcucha. Macie jakąś metode sprawdzenia napinacza, łańcucha? bez odpalania http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/842db8ad0cafff57.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7bc043e8ff927985.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/04abd923bb8eee36.html
Opublikowano 2 Października 201411 l No czyli jednak wychodzi że miałeś racje, ślady świeże wygląda że to łancuch tak rzegotał, a ciśnienie oleju sprawdzałeś?
Opublikowano 2 Października 201411 l Jakiś czas temu sprawdzałem było w porządku. Wie ktoś czy da radę dojść kluczem od spodu żeby pokręcić głównym kołem rozrządu czy trzeba ściągać cały przód? Musiałbym ściągać osłonę żeby sprawdzić.
Opublikowano 21 Października 201411 l Panowie pytanie za 100 punktów, czy jeśli pompa nie będzie podawać tyle oleju ile trzeba lub będzie za małe ciśnienie to czy napinacz poprostu nie rozsunie ślizgów i będzie grzechotał łańcuch? Dodam ze u mnie gruchot słychać przy dodawaniu gazu mocniej, jak jest zapotrzebowanie na moc. napinacz z łańcuchem został wymieniony (na chińczyka) i nadal jest to samo. Padło podejrzenie na pompe, tylko jak pomierzyć ciśnienie podczas jazdy ? NIe znam sie za bardzo, czytam wszystko tutaj, ktoś tam gdzieś miał problem z kontrolką, zapalała mu się w dziwnych okolicznościach, na postoju jak mierzył cisnienie to było wzorowe a jak załozył miernik to podczas jazdy wlaśnie spadało. Czy tu moze być to samo ? Dopuszczam myśl ze może być c**jowy napinacz ale chce najpierw pompe sprawdzic dobrze zeby to wyeliminować. Czy ktoś na podkarpaciu pomógłby mi się zająć tym tematem ?
Opublikowano 22 Października 201411 l Panowie pytanie za 100 punktów, czy jeśli pompa nie będzie podawać tyle oleju ile trzeba lub będzie za małe ciśnienie to czy napinacz poprostu nie rozsunie ślizgów i będzie grzechotał łańcuch? Dodam ze u mnie gruchot słychać przy dodawaniu gazu mocniej, jak jest zapotrzebowanie na moc. napinacz z łańcuchem został wymieniony (na chińczyka) i nadal jest to samo. Padło podejrzenie na pompe, tylko jak pomierzyć ciśnienie podczas jazdy ? NIe znam sie za bardzo, czytam wszystko tutaj, ktoś tam gdzieś miał problem z kontrolką, zapalała mu się w dziwnych okolicznościach, na postoju jak mierzył cisnienie to było wzorowe a jak załozył miernik to podczas jazdy wlaśnie spadało. Czy tu moze być to samo ? Dopuszczam myśl ze może być c**jowy napinacz ale chce najpierw pompe sprawdzic dobrze zeby to wyeliminować. Czy ktoś na podkarpaciu pomógłby mi się zająć tym tematem ? możesz odłączyć na chwile wtyczkę od napinacza i sprawdzisz czy nadal go słychać.
Opublikowano 22 Października 201411 l niestety bez wtyczki tak samo jedzie i gruchocze :/ ktoś pojaśni jak to wszystko działa?
Opublikowano 22 Października 201411 l Sprawdz cisnienie oleju na wolnych i przy 3 tyś, nie musisz robić podczas jazdy, ciśnienie oleju jest takie samo czy zmierzysz na postoju dodając gazu czy podczas jazdy.
Opublikowano 22 Października 201411 l na zimnym , ciepłym czy mocno nagrzanym ? jak już bede robił pomiary to moge kilka dla jasności
Opublikowano 26 Października 201411 l dlaczego rano słychać przy odpaleniu napinacz a później jak jest rozgrzany? za mało ojeju słabe ciśnienie?
Opublikowano 26 Października 201411 l Gowniany olej lub zasrany smok w pompie albo jedno i drugie Edytowane 26 Października 201411 l przez Dev
Opublikowano 26 Października 201411 l Gowniany olej lub zasrany smok w pompie albo jedno i drugie olej motul zrobiony z płukanką ciśnienie w normie. jest możliwość aby ciśnienie było ok a smok zawalony?