Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co to za kabelki z licznika? Nie kręci przebiegu, nie świecą świece żarowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przy zakupie auta miałem licznik z anglika, z fisem ale nie mam manetek wiec wrócił oryginalny tylko, że nie kreci przebiegu km głównych tylko te do 1000km, czasem cały przygasa, jakby sie wyłączał, wskazówki na dół,ciemno i za sek już wszystko ok i nie podświetla kontrolki świec żarowych mimo sprawnej żarówki :wink:

Znalazłem te kabelki obok kości do zegarów, co to może być?

Liczę na pomoc :)

CAM00213.jpg

CAM00212.jpg

CAM00214.jpg

CAM00216.jpg

CAM00204.jpg

CAM00215.jpg

Opublikowano

ja pjerdole nasi tu byli :polew: stary pojęcia nie mam co Ty tam masz namotane, ale jeśli masz licznik z FISem, to wsadź go z powrotem i zobacz, czy dzieje się to samo :whistling: jeśli nie, to oznacza, że już śpiewa "Anielski orszak niech mą dusze niesie" a te kabelki kosteczki... Tylko jeden trafny komentarz nasuwa mi się na myśl:

Opublikowano

Te kabelki które trzymasz na pierwszych zdjęciach dwóch zdjęciach są od kontrolki świec żarowych, tam musi być żarówka, masz tam żarówkę włożoną? Czy żarówkę masz po prostu w zegarach wsadzoną i nie jest podpięta do tych kabelków?:wink: A ta druga kostka to popieram użytkownika kaju:decayed:

Opublikowano
  • Autor

jedynie klasyk mnie pocieszył :decayed: ale Fis mam od anglika benzyny i nie mam manetek ani kogoś kto by mógł to ogarnąć :wink:

To nie da rady tego naprawić w oryginalnym? :wink:

---------- Post dopisany at 23:16 ---------- Poprzedni post napisany at 23:13 ----------

Te kabelki które trzymasz na pierwszych zdjęciach dwóch zdjęciach są od kontrolki świec żarowych, tam musi być żarówka, masz tam żarówkę włożoną? Czy żarówkę masz po prostu w zegarach wsadzoną i nie jest podpięta do tych kabelków?:wink: A ta druga kostka to popieram użytkownika kaju:decayed:

tak jak mówisz, żarówke mam w zegarach a te kabelki niepodpięte, czyli mam podpiąć te kabelki do żarówki w zegarach?? :wink:

a co z km???

Opublikowano
jedynie klasyk mnie pocieszył :decayed: ale Fis mam od anglika benzyny i nie mam manetek ani kogoś kto by mógł to ogarnąć :wink:

To nie da rady tego naprawić w oryginalnym? :wink:

Masz niedaleko siebie głowę, która Ci to ogarnie. xxxszybaxxx. Szukaj go i powiedz, że jego największy i najwspanialszy król, pan i władca kaju Cie przysyła, ale z góry zapowiadam - jedź z kierowcą :grin:

Opublikowano
  • Autor

hahaaa jakoś sobie poradzimy :D ciekawe czy coś z tego będzie :P

Opublikowano

tak jak mówisz, żarówke mam w zegarach a te kabelki niepodpięte, czyli mam podpiąć te kabelki do żarówki w zegarach?? :wink:

a co z km???

Co z km to nie wiem:kwasny:

Te kabelki zakończone są oprawką do żarówki, porównaj sobie to co masz u siebie z jakąś inną żarówką z zegarów, musisz tylko wsadzić sobie tam żarówkę w tą oprawkę i będzie Ci świecić:wink:

Opublikowano

Trzeba posprawdzać ścieżki w liczniku, czasem lubią zaśniedzieć szczególnie na kostkach i w miejscach oprawek żarówek.

Ten licznik jest dość prosty w porównaniu z fisem.

Co do km to skoro liczy km dzienne to sygnał z impulsatora jest, może ktoś cofał licznik i coś spier...

Opublikowano
  • Autor
:hi: to zaraz ide to sprawdzić z świecami, bo podejrzewam że km nic nie wymyśle, ciekawe od czego ta druga kość?? :wink:
Opublikowano
:hi: to zaraz ide to sprawdzić z świecami, bo podejrzewam że km nic nie wymyśle, ciekawe od czego ta druga kość?? :wink:

z km to Ci mówie, że prawdopodobnie masz uj***ny licznik, wsad się posypał, albo c**j wie co - dlatego Ci kazałem włożyć licznik z angola i to potwierdzić, że jeśli angolowi nalicza, to oznacza zdechłość Twojego licznika. wtedy na marne jest kombinowanie z kontrolka świec.

Opublikowano

Zawsze można przerobić na frytkownicę.:grin:

Opublikowano
  • Autor

Jak kupiłem to z fisem i działał, tylko ciągle widziałem spaloną zarówke i chyba nic po za tym, Fisa bym wsadził tylko mam od benzyny no i brak manetek? a może ktoś ma od TDI i chciałby pchnąć? :wink:

Opublikowano
Jak kupiłem to z fisem i działał, tylko ciągle widziałem spaloną zarówke i chyba nic po za tym, Fisa bym wsadził tylko mam od benzyny no i brak manetek? a może ktoś ma od TDI i chciałby pchnąć? :wink:

no to odpuść robienie cokolwiek przy tym liczniku i wsadź go do ogniska. zakładaj fisa, kontrolę żarówek do masy i tyle roboty, już nie drze ryja - proste. Manetke znajdziesz chwila moment, co to obrotomierza to możesz na razie kodowanie zmienić i będzie wskazywał dobrze obroty.

Opublikowano

napisz do kolegi sasza on ci ogarnie temat licznikow w b5 jak chcesz to odezwij sie podam ci numer na pw

Opublikowano
  • Autor

Pany, kontrolka świec działa, wielkie dzięki zwłaszcza fanthomas18

A z przebiegiem to będę myślał, albo wpadnie FIS ten anglik tylko podłączenie manetek do fisa to dość sporo roboty, ja sie tego nie podejme.:kwasny:

obrotomierz mówisz ze można kodować i biedzie ok a z prędkościomierzem jak to jest ? będzie pokazywał ok czy niee? :wink:

Opublikowano

Będzie pokazywał dobrze prędkość, dopiero jak zaczynasz grzebać w wsadzie to musisz tarczki zmieniać, bo jest rozbieżność w wydruku na tarczkach. Ale jak zapodasz nie grzebiąc z wsadem - będzie si.

Opublikowano

A swoją drogą, to z tą osobną żarówką od świec żarowych to było tak ori zrobione czy "mądry polak tu był"? Wygląda bardziej jak ori, ale czemu ta kontrolka nie może być jak reszta puszczona w zasilającej kostce licznika?:wink:

Opublikowano
  • Autor

Ok, to rozglądnę sie za manetką :wink:

Mi sie wydaje, ze pinek89rz przy podłączaniu FISa wymyślił takie cooś :wink:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Odgrzebę trochę temat.

Mam pytanie odnośnie tej żarówki/oprawki z pierwszych dwóch zdjęć. Bo tak się składa że ją też mam i nie widzę żadnego miejsca gdzie można by ją wsadzić. W moim przypadku nie jest to kontrolka od świec żarowych, bo mam benzynę. Co z tym fantem zrobić?

Opublikowano

A masz hak? U mnie a dieslu jedna jest od świec a druga od kontroli/inspekcji kierunkowskazów w przyczepce