marys Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Witam! mam pytanie czy jest sens wycinać Katalizator z 1.8T czy to coś da, czy będzie lepiej słychać silnik? czy tylko zaszkodzi taki zabieg. Z góry dziękuje
GTD_RFD Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Wyciąć można szybko ale co tam wstawisz?
Marc!n Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 no jak to co tam wstawi? DP (downpipe) jest na forum lista na grupowe zakupy tych właśnie elementów w niezłych cenach. W tym silniku niestety jest druga sonda diagnostyczna którą trzeba oszukać tulejką (wspawana w DP - raczej się to nie sprawdza) lub usunąć ją programowo u tunera przy okazji zmiany softu (virusa). Lepiej będzie słychać turbinkę która będzie nieco szybciej reagować na gaz. Pozbycie się kata w silniku turbodoładowanym to moim zdaniem podstawa. Jak byś użył szukajki to na pewno znalazł byś sporo tematów o tym.
jacek70 Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Jeżeli będziesz coś więcej modził np. wydech , wirus , f- mic ,dp. to da i to sporo. Lecz jeśli chodzi tylko o wycięcie kata to niewiele + błąd na kompie.
marys Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Opublikowano 17 Listopada 2013 właśnie chciałbym poddać audi Virusowi nawet dodałem wątek gdzie się udać w kujawsko pomorskim by nie spaprali roboty. Czyli mówicie lepiej wyciąć i wtedy jechać po virus i będzie grało no i co tam włożyć zamiast kata? zaznaczam ze jestem laikiem
TyBucu Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 Jeżeli będziesz coś więcej modził np. wydech , wirus , f- mic ,dp. to da i to sporo. Lecz jeśli chodzi tylko o wycięcie kata to niewiele + błąd na kompie. 1. w b5 jest lambda przed katem, błędu nie wywali 2. w twoim b6 kasujesz drugą sonde i też nie ma błędu 3. nawet bez dalszego modzenia ma to sens bo zapchany kat przymula silnik i zanieczyszcza jeszcze bardziej 4. !!!!!!!!!!!! Co drugi temat w "wydechach" to co sie stanie i czy warto wyciąć kata! na 3ciej stronie dwa tematy po 25 stron, milej lektury: http://a4-klub.pl/uklad-wydechowy-100/out-katalizatora-skutki-265780/ http://a4-klub.pl/uklad-wydechowy-100/b5-adr-warto-wyciac-katalizator-1140/
Łukasz13 Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 Tylko w AEB i APU nie było drugiej sondy za katem, we wszystkich nowszych jest nie wprowadzaj w bład.
TyBucu Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 Sory, memory, źle popaczałem na kod silnika
hulek516 Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 koledzy ja tez myślę nad tym i mam zamiar wspawać strumienicę w to miejsce.
marys Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Opublikowano 19 Listopada 2013 czyli rozumiem to tak jechać do fachowca niech zrobi swoje wytnie wstawi rurkę, a ja nie muszę martwić się żadnymi błędami bo ich nie będzie?
krzysiekml Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 Tylko w AEB i APU nie było drugiej sondy za katem, we wszystkich nowszych jest nie wprowadzaj w bład. i w AJL nie było 2-giej sondy
TyBucu Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 Lepiej kup downpipe, duży wydatek to nie jest, ale napewno przyoszczedzi ci pare groszy w razie gdyby "Stasiu" miał zastrzeżenia co do przeglądu.... Jak masz AEB to po wycięciu, czy też wstawieniu DP nic ci nie bedzie.
Marc!n Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 Przypominam jak brzmi temat: B5 ANB Sens wycięcia katalizatora A silnik ANB ma drugą sondę! Najlepiej tak jak już pisałem usunąć ją programowo! Zakup downpipe (DP) zwraca się po sprzedaży kata więc koszty zerowe, jak lubisz druciarstwo to możesz oczywiście wspawać kawałek jakiejś rurki która długo nie wytrzyma. Tyle w temacie.
norbert03 Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 A w 1.8 ADR jest druga sonda ?, i jak wytne kata to bedzie wszystko Ok ?
marys Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Opublikowano 20 Listopada 2013 Przypominam jak brzmi temat:B5 ANB Sens wycięcia katalizatora A silnik ANB ma drugą sondę! Najlepiej tak jak już pisałem usunąć ją programowo! Zakup downpipe (DP) zwraca się po sprzedaży kata więc koszty zerowe, jak lubisz druciarstwo to możesz oczywiście wspawać kawałek jakiejś rurki która długo nie wytrzyma. Tyle w temacie. nie druciarstwo odpada, ten downpipe się założy. Dzięki za rady
pawel1806 Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Jak kolega wyciął kata z 2.0 benzyny to zrobiło się trochę głośniej, słychać taki charakterystyczny dźwięk jakby buczenie
Rekomendowane odpowiedzi