Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFC] I oto właśnie ona. Odsłona piąta ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Tylko będę miał chwilkę, to zrobię fotki. Na razie jestem tylko w przelocie :decayed:

Na razie niestety tylko przód zmieniony, bo tyłu nie dałem rady (ale jeszcze powalczę)

Siadło deklarowane 3 cm. Było do nadkola 68cm, jest teraz 65cm.[br]Dopisany: 20 Maj 2010, 13:45_________________________________________________

Truckmaniac :D ja sie do ciebie zgłoszę po porady hehe . Autko super wygląda.

Nie ma sprawy. Jeśłi tylko będę umiał pomóc :wink4:
Opublikowano

No to działaj z tylna osia i jak latasz w ta i drugą stronę, to zapraszam na spocik do Legnicy :kox: :>

Opublikowano
  • Autor

No i zwalczyłem również tylne springi :gwizdanie:

Sorki za brak fotek ale jakieś pół godziny temu skończyłem. Jutro jazda próbna, lekkie mycie i coś się pyknie.

Niestety tył mnie rozczarował ( na początek). O ile przód od razu siadł te 30mm, to tył jak na razie tylk 12 mm :(

Oczywiście liczę się z tym, że wszystko musi sie poukładać, i powinno siąść jeszcze. Mam nadzieję, że sie nie zawiodę.

Opublikowano

Sorki za brak fotek ale jakieś pół godziny temu skończyłem. Jutro jazda próbna, lekkie mycie i coś się pyknie.

Niestety tył mnie rozczarował ( na początek). O ile przód od razu siadł te 30mm, to tył jak na razie tylk 12 mm :(

Oczywiście liczę się z tym, że wszystko musi sie poukładać, i powinno siąść jeszcze. Mam nadzieję, że sie nie zawiodę.

mi po 2 tyg. dopiero siadł jak trzeba :naughty:

Opublikowano

Nic się nie martw - ja również jak na chwilę obecną mam jakoś wysoko (-35 H&R stoi na 5 mm wyżej niż najprawdopodobniej wyjechane 1BE). Musi się uklepać dziadostwo i tyle :wink4:

Opublikowano
  • Autor

No. Jazda próbna zaliczona, szybkie mycie również no i to i kilka fotek zrobiłem, które znajdziecie w pierwszym poście.

Zapraszam :cool1:

Opublikowano

No i miodzio siadła :good: Wygląda, że masz przód równo z tyłem, bo na tyle widoczna większa przerwa pomiędzy oponą a nadkolem :kox: U mnie jest równiuteńko po 640 mm przód/tył, prawa/lewa strona, a wizualnie wygląda, jakby tył stał nieco wyżej :naughty:

Ogólnie efekt wizualny masz Arturro na + :hi:

Opublikowano

Zawiecha wyszła idealnie - Arturo jeśli możesz chwyć miarkę i zrób pomiary po glebie. Jaki model Eibacha założyłeś i jaka cena?

Tak sobie oglądam fotki i... bardzo podoba mi się kompozycja którą wybrałeś. Pytanie co dalej? Skoro listwy w drzwiach zostają w czerni to teraz chyba czas na spojler zderzaka tył S-Line także z czarnym środkiem? A może chrom zmienisz na czarny pakiet optyczny?

Opublikowano
  • Autor

W sumie na razie tył stoi troszke wyżej niż przód, ale poczekamy troszkę. Niech się ułoży. Zresztą zaraz pyknę jakąś fotę.

Na zewnątrz prawie koniec. Została jeszcze lotka na klapę i listwy od S4.

Z tym zderzakiem to od pewnego czasu chodzi mi po głowie tył S-line. Początkowo założyłem od 1.8T, bo S-line mi się w ogóle nie podobał, a teraz jakoś zmieniam zdanie :decayed:

Jak poprawie te detale to czas na środek, a tam jest po prostu od pyty roboty. Praktycznie wszystko :gwizdanie:

Aha. Bartek. Zawias założyłem Eibach Pro Kit -30

http://www.rallyshop.pl/index.php?p1158,sprezyny-eibach-pro-kit-audi-a4-kombi

Tu był nie dość, ze najtańszy, to gość nie miał żadnych oporów z wysyłką za granicę.

Ogólnie efekt wizualny masz Arturro na + :hi:

Generalnie o to mi chodziło :naughty:
Opublikowano

Bardzo ladnie wyszlo... chyba z czasem pojda w podobna strone :)

Opublikowano
  • Autor

To przód po zmianie:

8ecf6a1a6ff1c856med.jpg

a to tył:

9388c4bac52dfd96med.jpg

Generalnie widać, że wszystko sie jeszcze układa. Teraz tył z prawej strony stoi 1 cm wyżej niż z lewej, gdzie rano , przed wyjazdem i krótką przejażdżką stały tak samo :decayed:[br]Dopisany: 24 Maj 2010, 11:34_________________________________________________

Bardzo ladnie wyszlo... chyba z czasem pojda w podobna strone :)

No co Ty. To Twoja była dla mnie inspiracją :naughty:
Opublikowano

Tak, ale po powrocie na 17" auto [szczegolnie przod] stoi dosc wysoko i mam wrazenie, ze moje sprezyny sa jakies twarde albo juz wysluzone [duzy przebieg mam] :confused4:

Koval mowi, ze zmianie na H&R + KONI auto jezdzi fajnie i sympatycznie wybiera nierownosci... ja po zmianie amoro z 1BV na 1BE nie jestem do konca zadowolony...

Opublikowano
  • Autor

Ja na razie nie ruszałem amorów, choć liczę sie z tym, że te długo nie pożyją :wink4:

Póki co, pomeczyłem dzisiaj swoją troszkę po fajnych zakrętach i jest po prostu BOSKO :decayed:

Opublikowano

BOSKO? a masz stabilizatory? bo jesli nie... to zainwestuj, wtedy dopiero poczujesz roznice... a i jeszcze nieco twardszy amorek tez by sie przydal... :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

BOSKO? a masz stabilizatory? bo jesli nie... to zainwestuj, wtedy dopiero poczujesz roznice... a i jeszcze nieco twardszy amorek tez by sie przydal... :tongue4:

No wiesz. W porównaniu z tym co było, jest zajebioza :decayed:

Sorki, ale o jakich stabilizatorach piszesz? Coś Over Audi Made?

Amory, to już pisałem. Czekam, aż te się wysrają, bo szkoda dobrych wyrzucać :gwizdanie:

Opublikowano

Stabilizatory RS4 albo H&R - choc to kolejny minus w komforcie :)

Opublikowano

Stabilizatory RS4 albo H&R - choc to kolejny minus w komforcie :)

Co dokładnie dają?? Tylko brak przechyłów na zakrętach??
Opublikowano

Jak sama nazwa wskazuje, poprawiaja stabilnosc auta :) - zakrety, łuki, szybkie zmiany pasa... auto nie nurkuje przy hamowaniu tak bardzo itd.

Jak chcesz zobaczyc na zywo co daja, to jestem od srody w plonsku :)

Opublikowano

truckmaniac - przerwę między kołem a nadkolem mamy podobną, a ja mam na miarce 640mm :wink4:

Na podanym przez Flyer'a zestawie jeździ się bardzo fajnie, ale twardo jest trzeba przyznać - różnicę zauważyłem na stałym odcinku drogi przed moim byłym miejscem zamieszkania - jak się taczka puściła po sporych nierównościach, to żona się prawie rozbiła o dach :decayed: Najgorsze są poprzeczne nierówności :gwizdanie: ale na normalnej drodze tragedii nie ma - trzymanie za to super :good:

Fly - chodź w okolice Wrocławia, to i ja zobaczę :kox: - Ty masz przód i tył u siebie, bo myślałem właśnie o tylnym. Chyba że lepiej komplet przód+tył za jednym zamachem?

Opublikowano

Najbardziej odczujesz podobno tyl... ja nie wiem, bo od razu zawinalem komplet :polew: