Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem po czyszczeniu nastawnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po wyczyszczeniu nastawnika pompy caly czas mruga kontrolka świec, co mogłem źle ustawic? Jakie powinno byc napiecie RSW w AFN ? U mnie przed czyszczeniem bylo 0.700 a po czyszczeniu ustawilem na 0.740. Czy to przed to mruga ta kontrolka? Nastawnik czyscilem poniewaz odcinalo dopływ paliwa przy wiekszych obrotach i pojawiał sie bład nastawnika (różnica regulacji). Niestety po wyczyszczeniu jest to samo... Bardzo Prosze o pomoc.

Opublikowano

RSW na poziomie 0.740V na zapłonie jest idealne, A jaką masz dawkę ? pali normalnie ?

Opublikowano

Odpala normalnie, a dawke na wylaczonych odbiornikach jest 3.8

Opublikowano

a wartość wyprzedzenia w bs jaka ? bo chyba w tym leży problem

Opublikowano

Ustawione na 58 ale skacze na boki i w górę dosyc mocno. Szarpie silnikiem i odrazu po odpaleniu faluja obroty delikatnie.

Opublikowano

Ja miałem taką sytuację że też po wyczyszczeniu nastawnika cały czas mrugała kontrolka świec,do tego falowały obroty,pierwsze co to elektro zmienił kolejność kabli,niestety nie pomogło,drugie co to wyczytałem na forum vw że należy dokładnie ustawić ten element tak żeby był równo z każdej strony i to pomogło.

P2130255.jpg

Przed czyszczeniem też mrugała kontrolka???

Opublikowano

Przed czyszczeniem nie mrugała, no to chyba trzeba rozebrac nastawnik drugi raz. Dzieki za podpowiedz, A na ile ustawic RSW?

---------- Post dopisany at 21:40 ---------- Poprzedni post napisany at 17:54 ----------

Rozebrałem i złożylem nastawnik jeszcze raz tak samo jjak napisaleś i pomogło, kontrolka nie swieci, i auto nie szarpie, ale nadal jest to samo z odcięciem paliwa...

Opublikowano

Kamil logi zrób i do działu,inaczej to loteria jest:wink:

Dla potomnych mogę dodać tyle ze można sprawdzić czy nastawnik kuleje po przez odpięcie kostek od skrzyni biegów.

Jeżeli po odpięciu kostek auto przestaje szarpać to nastawnik na 100 do czyszczenia.

Opublikowano

Może turbo do czyszczenia, wyłącza się.

Opublikowano
Może turbo do czyszczenia, wyłącza się.

turbo sie nie wyłacza :whistling: