Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana rozrządu czy coś więcej w 2.5TDI?? by krzysiekgoz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Korpusu nie trzeba. Chyba, że tak się wytarły mosiężne prowadnice tulejki które ją trzymają w płaszczyźnie że te wytarły korpus, w co wątpię bo w A6 którą robiłem pasek spadł całkowicie i o dziwo nawet tuleja była dobra tylko właśnie owa prowadnica się wytarła, zobaczysz je jak wyjmiesz tulejkę. A każdy dobry tokarz zrobi Ci to z mocniejszych materiałów za 0,7 dobrej wódki.

Opublikowano
  • Autor
niby na wierzchu, a głeboko i cieżki dostęp,.

na pocieszenie dodam że jak wymienisz uszczelki pod postawa chłodniczki oleju, wymien tez pomiedzy chłodniczką a podstawą, bedziesz pewny że tam jest sucho,.

czesto tam właśnie jest wyciek,.

Jak ja to powiem gościowi w warsztacie to zwariuje a ja z nim ale kutwa trza to rwać a poważnie mówiąc,coraz mniej części do demontażu hehe.mogłem go wyjąć całego i byłoby lepiej:polew:

Opublikowano

no to sam to robisz czy ktoś z Tobą, ile ci za robote zaśpiewał???cały czas mu dokładasz w końcu???

Opublikowano
  • Autor
Korpusu nie trzeba. Chyba, że tak się wytarły mosiężne prowadnice tulejki które ją trzymają w płaszczyźnie że te wytarły korpus, w co wątpię bo w A6 którą robiłem pasek spadł całkowicie i o dziwo nawet tuleja była dobra tylko właśnie owa prowadnica się wytarła, zobaczysz je jak wyjmiesz tulejkę. A każdy dobry tokarz zrobi Ci to z mocniejszych materiałów za 0,7 dobrej wódki.

Korpus trzeba zdjąć tak czy siak a w piątek miałem zamykać góre i rozrząd montować ale widze że to się stanie najwcześniej w sobote hehe

---------- Post dopisany at 22:05 ---------- Poprzedni post napisany at 22:01 ----------

no to sam to robisz czy ktoś z Tobą, ile ci za robote zaśpiewał???cały czas mu dokładasz w końcu???

trochę dokładam nie powiem,wychodzą sprawy które najlepiej teraz zrobić.Mechanik może nie specjalista od tego silnika,co do rozliczania mam z nim inne układy,więc dużo nie weżmie.Ceny mam hurtowe,powiem tylko że rozrząd INA 760zł(pompa,termostat,rolki,napinacz,paski)komplet + dużo??

---------- Post dopisany at 22:07 ---------- Poprzedni post napisany at 22:05 ----------

Dawid wytarła się na szczęście sama prowadnica w tulei.

Opublikowano

pokaż foty tej tuleii, i po naprawie,.

Opublikowano
  • Autor
pokaż foty tej tuleii, i po naprawie,.

Pokaże,masakra żeby przy osprzęcie takie jaja wymyślili.Dzień opóźnienia.Tylko się zastanawiam czy do tokarza czy ori :(

Opublikowano

masz rozebrane, spisz numer cześci i szukaj,.

Opublikowano
  • Autor
masz rozebrane, spisz numer cześci i szukaj,.

Już się szuka,chodzi mi bardziej o to żeby tego już nie rozbierać co będzie wytrzymalsze.Tak poważnie to ten wątek chyba wyjaśni sprawe zakupu samochodu z tym silnikiem hehe.Choć ja już wiem co tam siedzi :)jak ktoś się spyta jak zdiagnozować silnik przy zakupie to mu dam ten link do poczytania :)

Opublikowano

hehe, poczytaj mój wątek, w 2007 roku jak robiłem silnik, kilka miesięcy po zakupie ceny były o wiele wyższe na części,

ale i wartość samochodu inna,. żebym wtedy wiedział to co teraz wiem,

Opublikowano
  • Autor
hehe, poczytaj mój wątek, w 2007 roku jak robiłem silnik, kilka miesięcy po zakupie ceny były o wiele wyższe na części,

ale i wartość samochodu inna,. żebym wtedy wiedział to co teraz wiem,

Ceny powiem szczerze nie powalają,jedynie te wałki z Hydro to duży koszt.50k przejechane na zaufaniu zeszłego właściciela więc rozrząd tylko ten cholerny osprzęt tzn rolka mi popsuła plany heh.Chce go wyprostować i nim jeździć.Robie trasy więc muszę mieć zrobione auto na tip top.Zbiorniczek wyrównawczy mam nowy tak jak pisałeś odmłodza komore :)tylko na czarno napisy muszę zrobić jak w ori bo są przezroczyste jak zbiorniczek

---------- Post dopisany 25-12-2013 at 13:20 ---------- Poprzedni post napisany 24-12-2013 at 23:10 ----------

Może ktoś ma dostęp do etki żeby pokazać ten cały element połączony z amortyzatorkiem jak jest skonstruowany i zamontowany na obrazku technicznym :)

Opublikowano

masz etkę online: IFI :: klikasz carprog2

Opublikowano

Jak potrzebujesz jakis czesci do 2.5TDI to mam jeszcze prawei kompletny silnik W ktorym wszystko grało.

Opublikowano

co do napinacza, to jest ori zestaw naprawczy do tego

Opublikowano
  • Autor
Jak potrzebujesz jakis czesci do 2.5TDI to mam jeszcze prawei kompletny silnik W ktorym wszystko grało.

Heh teraz to ja już mam rozprute prawie wszystko,części leżą,Święta więc robota staneła.Jak coś to się odezwę:)Jaki silnik??(na PW)

---------- Post dopisany at 16:41 ---------- Poprzedni post napisany at 16:36 ----------

Jest jest,tylko w cenie nie dają jeszcze uszczelki pod magistrale :(

Opublikowano

jakieś dokładniejsze informacje??? cena ??? dostepnośc , producent, ??

Opublikowano
  • Autor

dostępność jest ruiville robi takie fajne coś 330zł intercars,w moim przypadku nie wiem dowiem sie jutro po Świętach mój dostawca szukał.Cena z amortyzatorkiem który już mam zobaczymy dam znać na PW :)

Opublikowano

a uszkodzony masz sam amortyzatorek czy obudowa tez?

Opublikowano
  • Autor

U mnie uszkodzona jest obudowa osłony rozrządu delikatne rysy na korpusie od zamocowania rolki i tuleka ma luz,amorek wygląda dobrze nie ma wycieków.Zobacz sobie pierwsze zdjęcia jak jest osłona rozrządu jeszcze na silniku powinieneś zobaczyć rysy od rolki

Opublikowano

ori zestaw z aso to sa tulejki do obudowy sruba itp okolo 100zl

Opublikowano
  • Autor

To jest jedna tulejka i dwie śruby,większy zestaw to jest rolka,tulejka dwie śruby plus amortyzatorek,itd.szkoda tylko że nie dają uszczelki pod magistrale