michalak Opublikowano 25 Listopada 2014 Opublikowano 25 Listopada 2014 Uszczelki pod napinaczem łańcucha nie zmieniałem . Ona jest przecież z tyłu po lewej stronie silnika a cieknie bardziej sprawie i olej kapie na rozrusznik . Niektórzy twierdzą że z prawej strony silnika nie ma kanałów olejowych i wyciek z pod głowicy oleju jest niemożliwy . Czy jest możliwe żeby leciało z pod uszczelki głowicy ?
kawowy19 Opublikowano 25 Listopada 2014 Opublikowano 25 Listopada 2014 Ciężko Ci pomóc na odległość. U mnie zanim zmieniłem uszczelkę pod pokrywą i pod napinaczem leciał olej po rancie pokrywy i gdzieś sobie skapywał na katalizator. Silnik jest pochylony i są możliwe takie dziwne zachowania. Musisz to dokładnie umyć i zobaczyć, innego wyjścia nie masz. A lepiej 5 razy umyć i 5 razy szukać wycieku niż podnosić głowicę. Staramy Ci się podpowiedzieć ale musisz dokładnie samemu się przyjrzeć
michalak Opublikowano 12 Grudnia 2014 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Jasne. Spoko .Dzięki . Silnik myłem , przejechałem parę km ,pęd powietrza roznosi olej po silniku i kapie na rozrusznik i dalej leci po skrzyni biegów. Na 95 % nie leci z pod uszczelki klawiatury . Jak ktoś ma pomysł jak ten wyciek zlokalizować to proszę pisać . Może ktoś napisać jak wymienić uszczelkę napinacza łańcucha ? Mam zdjętą pokrywę zaworów . I jak działać dalej by wymienić tą uszczelkę ?
kawowy19 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Pisałem wczesniej o tym. Musisz ścisnąc napinacz ściskiem. Odkręcasz, podnosisz napinacz i wymieniasz uszczelkę. Edytowane 12 Grudnia 2014 przez kawowy19
azure Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 Udało się rozwiązać temat wycieku oleju na rozrusznik? U mnie rozrusznik delikatnie jest zaoliwiony i nie wiem póki co czy to efekt jeszcze z przed wymiany uszczelki pod klawiaturą czy jakiś niewyeliminowany wyciek...
tomekp94 Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 miałem to samo i ciekło z pokrywy zaworów i napinacza łańcucha uszczelkę pokrywy dokręcac z wyczuciem bo będzie ciekło dalej ja tak zmarnowałem 1 uszczelkę
gregoryps4 Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 witam mówicie ze silikon pomoże ,tez jestem po wymianie uszczelki bez silikonu i cieknie delikatnie na kata.
przem8 Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 A wymieniales też uszczelkę pod napinaczem? Odrobinę silikonu daje się tylko w czterech punktach przy zalamaniach. Nie ma prawa nic cieknąć jak jest wszystko ze sztuką zrobione.
gregoryps4 Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 36 minut temu, przem8 napisał: A wymieniales też uszczelkę pod napinaczem? Odrobinę silikonu daje się tylko w czterech punktach przy zalamaniach. Nie ma prawa nic cieknąć jak jest wszystko ze sztuką zrobione. robił to mechanik, też uszczelkę pod napinaczem wymienił ,wygląda jak by ciekło gdzieś w rogu z boku pokrywy.
Rekomendowane odpowiedzi