Chemik21 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Witam, od tygodnia podczas hamowania słyszę dziwny dźwięk, jakbym słyszał klocki ocierające o tarczę, dzieje się tak podczas gwałtownego hamowania ( pedał do spodu) Pedał zaczyna odbijać ( rozumiem że to ABS) i słyszę ten dźwięk. To moje pierwsze auto z ABS więc nie wiem czy to normalne czy też coś się dzieje z układem. ---------- Post dopisany at 18:49 ---------- Poprzedni post napisany at 18:06 ---------- dodam tylko że nie dzieje się tak kiedy hamuję stopniowo, czyli nie wciskam pedału od razu do podłogi
jacek70 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Poczytaj o ABS jak działa , kiedy działa to zdobędziesz cenną wiedzę i twoje pytania się rozwieją.
Chemik21 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2013 Spoko wiem że podczas gwałtownego hamowania pedał "odbija" niepokoją mnie tylko dźwięki jakie zachodzą podczas hamowania. Wcześniej tego nie doświadczyłem
Dev Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 zdejmij koła i zobacz w jakim stanie masz tarcze i klocki
Rekomendowane odpowiedzi