Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Budujesz/remontujesz dom lub mieszkanie? Tutaj możesz zadać pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie.

Ile czasu według Was powinno/musi minąć od momentu wylania ław fundamentowych do rozpoczęcia stawiania ścian fundamentowych ?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 4.09.2017 o 11:21, marec-ki napisał:

Panowie.

Ile czasu według Was powinno/musi minąć od momentu wylania ław fundamentowych do rozpoczęcia stawiania ścian fundamentowych ?

Ja lalem b25 a bloczki stawialem po tygodniu, powinno sie czekac 28-dni no ale :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zaczęło się i u nas ;) 

Jutro lejemy fundamenty

DJI_0359.jpg

Opublikowano

Tomek, zazdraszczam ;) ja dopiero w przyszłym tygodniu dostanę odpowiedź od ekipy czy podejmą się w tym roku zrobienia stanu zero. Byłoby mi na rękę to zrobić bo wtedy podziałam coś w drugiej części działki a pro po przygotowania terenu pod ogród. W tym gorszym przypadku dopiero wiosną ruszą :/

Opublikowano
Tomek, zazdraszczam [emoji6] ja dopiero w przyszłym tygodniu dostanę odpowiedź od ekipy czy podejmą się w tym roku zrobienia stanu zero. Byłoby mi na rękę to zrobić bo wtedy podziałam coś w drugiej części działki a pro po przygotowania terenu pod ogród. W tym gorszym przypadku dopiero wiosną ruszą :/
Ja mam nadzieję , że do konca roku wyjdziemy " z ziemi " , rano dzisiaj lali fundament, jutro jak pogoda pozwoli będą murować wyżej 6ecfdd5f6a20062602079eac5c9898f0.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie za szybko to murowanie ? Z tego co się dowiedziałem tydzień to bezpieczne minimum przed murowaniem ścian fundamentowych. 

Opublikowano
5 minut temu, marec-ki napisał:

Nie za szybko to murowanie ? Z tego co się dowiedziałem tydzień to bezpieczne minimum przed murowaniem ścian fundamentowych. 

u mnie czekali latem 5 dni , na jesień to z tydzień powinny odstać

jak zrobią izolacje na mokry beton, żadna papa się nie przykleja do mokrego...

u sąsiadów to po zakończeniu fundamentów( tego samego dnia) zaczęli zasypywać piachem? 

sporo człowiek po budowach widział , od pękających szalunków przy zalewaniu fundamentów po posadzki z samego piachu  , zapadnięciu posadzki po wycinanie polowy wieńca bo brama garażowa nie wchodzi...

Opublikowano

Jak nie stężeje to do poniedziałku pewnie poczekają . Z tego co wykonawca mi mówił na już nie plastyczny beton murować można , izolowanie całkowicie odpada . Podejrzewam że poczekają do poniedziałku na spokojnie .

Opublikowano

Nie polegaj na wykonawcy tylko na kierowniku budowy (o ile jest porządny i nie powiązany z ekipą) bo to on odpowiada za to w największym stopniu. Wykonawca to wiadomo że raz dwa będzie chciał zrobić, zgarnąć kasę i fajrant.

Opublikowano
Godzinę temu, marec-ki napisał:

Nie polegaj na wykonawcy tylko na kierowniku budowy (o ile jest porządny i nie powiązany z ekipą) bo to on odpowiada za to w największym stopniu. Wykonawca to wiadomo że raz dwa będzie chciał zrobić, zgarnąć kasę i fajrant.

popieram

Opublikowano
popieram
Chrzestny mi buduje dom ;)

Opublikowano
W dniu 6.10.2017 o 14:42, talib1990 napisał:

Chrzestny mi buduje dom ;)

coś ci zacytuję co już od dawna ludzie mówią : "z rodziną to tylko na zdjęciach się dobrze wychodzi"
ale oby to się nie sprawdziło/potwierdziło w Twoim przypadku
przyjadę kiedyś oblukać jak prace idą :P

Edytowane przez adamFox

Opublikowano

Też mi pomagał chrzestny i co? Wywalić na zbity pysk i brać firme, wszystko na papier i za każde niedociągnięcie płacić mniej, tego mnie nauczyła budowa, trzeba być bezwzględny i nie patrzeć na drugiego człowieka!

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Już tak nie kraczcie , narazie jestem zadowolony , kierownik również nie ma żadnych zastrzeżeń . Dzisiaj kończą murować bloczki fundamentowe e58dd7622b1e7256ec639e7b565587df.jpg01909619c3c8df9a127af518e7d214b4.jpg

Opublikowano

Panowie jakie okna polecacie? Drewniane czy Alu- Drewniane czy jakieś inne? Macie jakieś sprawdzonych producentów? Zastanawiam się nad Sokółka,lecz chcę się jeszcze rozeznać w temacie i pojedzić po okolicznych przedstawicielach.. i mieć tak z 4-5 wycen .

Opublikowano

Tomek, z czego będziesz wznosił ściany ?

Opublikowano
Tomek, z czego będziesz wznosił ściany ?
Pustak ceramiczny Winebergera nie szlifowany na zaprawę

Opublikowano

OK. Ja się zdecydowałem na Silkę.

Panowie pytanie.

Czy według Was koszt 300zł za każdą wizytę kierownika na budowie to dużo ?

Wstępnie do stanu zero policzyliśmy z nim że będzie 4-5 razy. Potem wiadomo ściany parteru to liczę jeden raz. potem strop to liczę max 2, ściany poddasza raz i więźba raz. Czyli łącznie stan surowy otwarty zamknąłby się w max 10 wizytach.

Potem przy następnych etapach pracy kiedy warto wołać kierownika budowy ?

Opublikowano

jakis nadgorliwy ten kierownik. ja wołałem na kontrolę ław, stropu i więźby. Potem tylko zakonczenie budowy i won. No ale jak kto woli.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A Dziennik wymaga wpisu kierownika przy jakich etapach ? Hydrualika, elektryka, dach, tynki ?