Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Budujesz/remontujesz dom lub mieszkanie? Tutaj możesz zadać pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te niby zachodnie dachówki robione są w PL tylko ludzie widzą zachodnie logo i płacą:) wiem co mówię jestem na etapie dachu i robiłem rozeznanie w modelach które mnie interesowały;)

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A ja poddasze robię,co prawda nie u siebie ale.

921eeb2c1cd74e206db2e0aa3c91cf58.jpg1bb50ce517d6a7adf39d02526df46c96.jpgf7285f87a74af1325c2f9613abb8ff8e.jpged8e5816de5d52e8fe518cc5ce54a38a.jpg

Wysłane z s8

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jakich firm systemy rekuperacji macie i czy polecacie ?

Opublikowano
Panowie jakich firm systemy rekuperacji macie i czy polecacie ?

Też dołączę się do pytania.. bo właśnie zastanawiam się nad założeniem. A tym czasem u mnie na budowie. aea233f8329ef847f7fee2940c7b30f1.jpg
Opublikowano

Panowie jest tu ktoś od ogrzewania? Potrzebuje porady w sprawie doboru pieca i sterowania podłogówką.

Opublikowano

Jak gazowka to pisz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

A u mnie kuchnia prawie skończona.

IMG_20170706_180350021.jpg

IMG_20170706_180356121.jpg

IMG_20170706_180404504.jpg

Opublikowano
12 godzin temu, Bieniek napisał:

Jak gazowka to pisz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dom 120m2, podłogówka parter i poddasze + cwu 100l z cyrkulacją, mieszacze sterowane ręcznie. Jaki piec by to ogarną?

Opublikowano

DeDietrich MCR 3

https://www.ceneo.pl/40319986#tab=spec

mam już rok i polecam z czystym sumieniem.

Grzeję 114m2 podłogówki + 260L c.w.u

Opublikowano

Chyba trochę za mocny na mały dom.

Ile gazu zużywasz rocznie?

Edytowane przez mikołaj

Opublikowano

Przecież to nie miotacz ognia....

Palnik jest modulowany - pracować może nawet na 20% mocy. Kocioł sam sobie reguluje jego moc w zależności od zapotrzebowania na energię cieplną.

Z lata ci pisał nie będę bo nie ma o czym - wiadomo, grzeje c.w.u i często łazienkę jeszcze włączamy sobie jak chłodniejsze dni żeby było przyjemnie ciepło pod stopami jak człowiek wylezie z pod prysznica (a no i ścierać nie trzeba - samo wyschnie :D ) także zużycie tam jest może za 400zł gazu od kwietnia do października

Za minioną zimę, od 2 grudnia do 1 kwietnia poszło gazu za 1160zł co daje 280zł/miesiąc.

Grzeję propanem z butli - instalacja własna. 

Opublikowano

Moduluje od 6.1kw u mnie teoretyczne zapotrzebowanie na ciepło to 7-8kw + cwu 4-5kw. Kosztowo to przyzwoicie wygląda. Jak masz to sterowane?

Opublikowano

Termostaty (proste bimetaliki z pokrętłami) w każdym pomieszczeniu + elektrosiłowniki na każdej pętli. Co się wygrzeje, zamyka pętlę i piec ma mniej do grzania.

Ub. rok tylko tak, w tym planuję zamontować jeszcze sterownik pogodowy do kotła z czujnikiem zewnętrznym.

Opublikowano

Zerknij ma mój kocioł.

www.thermagen.pl

Jakby co to pisz/dzwon.

Opublikowano

Panowie w nie długim czasie będę  zamawiał podsibitke (podpitke) do dachu drewnianą.. Co polecacie do zabezpieczenie przed grzybami itp? jakiś impregnat ? na gotowo będę malował bejcą lub impregnatem ochrono-dekoracyjnym . Produkty z wyższych półek tylko.

moze coś takiego: 

http://allegro.pl/altax-penetrin-gruntujacy-impregnat-do-drewna-15l-i6880200992.html 

Edytowane przez xBladex

Opublikowano

witam, kilka miesięcy temu pisałem, że mam kornika w dachu. znalazłem ekipię z 'polecenia' która to potwierdziła, po miesiącu dostałem wycenę remontu dachu która obejmuje całkowita wymianę. mój dach ma 130m2

powiem szczerze że gdy usłyszałem cenę to zwaliło mnie z nóg. bez podbitki, bez 2 okien dachowych. wstępna cena która może ulec zmianie wynosi 70 tyś zł. 

Poniżej daje załącznik - dokładną wycenę. co o tym myślicie ? czy to gruba przesada ?

[email protected]

Opublikowano
24 minuty temu, TomOskroba napisał:

witam, kilka miesięcy temu pisałem, że mam kornika w dachu. znalazłem ekipię z 'polecenia' która to potwierdziła, po miesiącu dostałem wycenę remontu dachu która obejmuje całkowita wymianę. mój dach ma 130m2

powiem szczerze że gdy usłyszałem cenę to zwaliło mnie z nóg. bez podbitki, bez 2 okien dachowych. wstępna cena która może ulec zmianie wynosi 70 tyś zł. 

Poniżej daje załącznik - dokładną wycenę. co o tym myślicie ? czy to gruba przesada ?

[email protected]

Chyba sobie jaja robią 

Piszesz że masz 130m dachu a w wycenie jest 185 Skąd jesteś? 

Opublikowano

Jestem z Łomianek koło warszawy ;)

generalnie już napisałem do niego w mailu zwronym odnośnie tego metrażu. 

demontaż ma byc liczony za 130m2 a nie 185m2.

druga sprawa ze umawialismy sie na poszerzenie boków dachu o pół metra, i przedłużenie o 1m przodu dachu wiec nie wiem skąd mu wyszło 185m2.

Opublikowano
19 minut temu, TomOskroba napisał:

Jestem z Łomianek koło warszawy ;)

generalnie już napisałem do niego w mailu zwronym odnośnie tego metrażu. 

demontaż ma byc liczony za 130m2 a nie 185m2.

druga sprawa ze umawialismy sie na poszerzenie boków dachu o pół metra, i przedłużenie o 1m przodu dachu wiec nie wiem skąd mu wyszło 185m2.

Szkoda pisać idź gdzieś indziej o wycenę Blachę chcesz położyć? 

Edytowane przez skotmen

Opublikowano

tak blachodachówka.

na pewno nie opieram się na jednej firmie ;)