MAJKI Opublikowano 2 Stycznia 2007 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Na początek napisze ze troche przeszukałem forum ale nie mogłem znaleźć tego co mnie interesuje, wydaje mi sie ze juz było ale nie dałem rady...Mianowicie chodzi mi o to: które kable trzeba przepiąć i gdzie, żeby po włączeniu długich świateł nie gasły mijania. Jak mrugam tylko długimi to mijania nie gasną.
adadur Opublikowano 3 Stycznia 2007 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Jak tylko mrugasz długimi to świeca razem z mijania jak przełączysz na długie to mijania gasną.
MAJKI Opublikowano 3 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2007 Dokładnie tak jak napisałeś, jest to denerwujące bo nie doświetla tak dobrze drogi. Słyszałem że trzeba coś połączyć w jakieś kostce i bedzie gitara tylko co i gdzie ??
adadur Opublikowano 3 Stycznia 2007 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Ale nie rozumiem po co chcesz coś zmieniać? Jeśli coś światła ci żle świecą to jedz je ustawić a zobaczysz róznicę. Na jesień często sa akcje promocyjne darmowego ustawiania świateł - myślałem że mam super ustawione - gościu dosłownie musną tylko śrubokrętem lekko i widać było różnicę.
MAJKI Opublikowano 3 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2007 adadur chodziło mi o to dokładnie "jezeli ktos ma soczewki to powinno mu to świecić RAZEM! soczewka plus długie! poszukalem na AKP i znalazłem: WYSTARCZY TYLKO: " przepiąć w kostce od przełącznika (fioletowo-czarnej) zółty przewód od krótkich świateł z pozybji 56b na styk w pozycji 56" i bedzie tak jak w A4kach z 99-01' bezpiecznie bo audiki wlasnie po lifcie maja tak zrobione seryjnie! " Pozdrawiam
dark79 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Opublikowano 5 Stycznia 2007 adadur chodziło mi o to dokładnie "jezeli ktos ma soczewki to powinno mu to świecić RAZEM! soczewka plus długie! poszukalem na AKP i znalazłem: WYSTARCZY TYLKO: " przepiąć w kostce od przełącznika (fioletowo-czarnej) zółty przewód od krótkich świateł z pozybji 56b na styk w pozycji 56" i bedzie tak jak w A4kach z 99-01' bezpiecznie bo audiki wlasnie po lifcie maja tak zrobione seryjnie! " Pozdrawiam dokladnie jak piszesz, wystarczy przepiac przewod, robilem juz to pol godziny i przelozone
areckid Opublikowano 6 Stycznia 2007 Opublikowano 6 Stycznia 2007 adadur chodziło mi o to dokładnie "jezeli ktos ma soczewki to powinno mu to świecić RAZEM! soczewka plus długie! poszukalem na AKP i znalazłem: WYSTARCZY TYLKO: " przepiąć w kostce od przełącznika (fioletowo-czarnej) zółty przewód od krótkich świateł z pozybji 56b na styk w pozycji 56" i bedzie tak jak w A4kach z 99-01' bezpiecznie bo audiki wlasnie po lifcie maja tak zrobione seryjnie! " Pozdrawiam Potwierdzam, dzis rano wracajac z pracy sprawdzilem, zarowki swieca razem-bez przepinania w kostce.
adamq Opublikowano 6 Stycznia 2007 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Potwierdzam, dzis rano wracajac z pracy sprawdzilem, zarowki swieca razem-bez przepinania w kostce. Przecież ty masz rocznik '99, więc chyba nie musisz zmieniać :one:
areckid Opublikowano 6 Stycznia 2007 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Potwierdzam, dzis rano wracajac z pracy sprawdzilem, zarowki swieca razem-bez przepinania w kostce. Przecież ty masz rocznik '99, więc chyba nie musisz zmieniać :one: Wiem, dlatego nie zmienialem, a potwierdzam dlatego, ze Majki_3646 napisal: ... tak jak w A4kach z 99-01' bezpiecznie bo audiki wlasnie po lifcie maja tak zrobione seryjnie! wiec skoro seria to nie zmieniam i wszystko jasne :053:
adadur Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Przy żarówkach H4 zapalenie drogowych + mijania spowoduje taką ilość wydzielanego ciepła, że zarówka pójdzie na świeci znacznie wcześniej. Sytacja lepiej się ma kiedy są dwie osobne żarówki H7, ale jak to zniesie odbłyśnik reflektora to nie wiem, może być to tak samo zgubne jak stosowanie żarówek "rajdowych".
Szymoonk Opublikowano 22 Stycznia 2007 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Kostke znalazlem;p kabelek rowniez ale nie mam pojecia jak mam przepiac ten kabelkem z pozycji 56b na 56 =/ co trzeba zrobic gdzie wpiac ?
terrorbps Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam,podpinam się pod temat aby nie zaśmiecać forum,mianowicie chce zmienić lampy na soczewki i zastanawiam się nad tymi; http://moto.allegro.pl/lampy-reflektory-audi-a4-b5-94-98-ringi-chrome-i1417119146.html http://moto.allegro.pl/lampy-przednie-audi-a4-b5-94-99-chrom-angel-eyes-i1423968376.html http://moto.allegro.pl/lampy-przednie-audi-a4-b5-95-99-black-angel-eyes-i1423968254.html no i mam jeszcze pytanko czy nie będe musiał kabli przerabiać,z góry dzięki za pomoc
jihad Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Raczej nikt ci nie pomoże, bo: - napisałeś w wątku o czym innym - to o co pytasz zostało już dogłębnie opisane na forum - nikt nie lubi tych lamp, które chcesz założyć
terrorbps Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 tak,to może ktoś by mi linka wysłał gdzie jest coś na ten temat,czemu nikt nie lubi?aż takie złe są,sorki za pomyłke ale nie chciałem zakładać nowego tematu,prosze moda o usunięcie mojego postu,
jihad Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Dwa ostatnie linki powinny pasować idealnie do twojego auta (oczywiście nie pod względem wizualnio-estetycznym). Pod pierwszym linkiem są lampy zespolone z kierunkowskazem i pasują do aut od 99 roku. W twoim musiałbyś co nieco przerobić. Niech moderator w miarę możliwości oddzieli te kilka ostatnich postów do nowego wątku.
terrorbps Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 dzięki wielkie za normalną odpowiedź
f1mlody Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 panowie przekładałem ten zółty przewód do komory 56 a tu niespodzianka jest juz tam zółty ale cieki i o co chodzi przeliczyłem piny i było 12 natomiast na forum w temacie o zamianie przewodu było 11 skad ten dodatkowy przewód mi tez mijania gasły jak właczyłem drogowe
hasahad Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Odgrzeje temat dla tych którzy mogą mieć problem. U mnie sytuacja wyglądała tak ze przelozylem kabel z 10pozycji na 8. Kabel był gruby żółty. Na zdjęciu w kostce jest już po przełożeniu, jest to kabel żółty po prawej stronie na dole w kostce jest to pozycja 8. http://tufotki.pl/MVs9a
Andrzej2965 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 A jak wyjąć piny? trzeba kostkę otworzyć?
Rekomendowane odpowiedzi