Skocz do zawartości
IGNOROWANY

zmiana lamp na soczewki - podłączenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek napisze ze troche przeszukałem forum ale nie mogłem znaleźć tego co mnie interesuje, wydaje mi sie ze juz było ale nie dałem rady...
Mianowicie chodzi mi o to: które kable trzeba przepiąć i gdzie, żeby po włączeniu długich świateł nie gasły mijania. Jak mrugam tylko długimi to mijania nie gasną.

Opublikowano

Jak tylko mrugasz długimi to świeca razem z mijania jak przełączysz na długie to mijania gasną.

Opublikowano

Dokładnie tak jak napisałeś, jest to denerwujące bo nie doświetla tak dobrze drogi.

Słyszałem że trzeba coś połączyć w jakieś kostce i bedzie gitara tylko co i gdzie ??

Opublikowano

Ale nie rozumiem po co chcesz coś zmieniać? Jeśli coś światła ci żle świecą to jedz je ustawić a zobaczysz róznicę.

Na jesień często sa akcje promocyjne darmowego ustawiania świateł - myślałem że mam super ustawione - gościu dosłownie musną tylko śrubokrętem lekko i widać było różnicę.

Opublikowano

adadur chodziło mi o to dokładnie "jezeli ktos ma soczewki to powinno mu to świecić RAZEM! soczewka plus długie! poszukalem na AKP i znalazłem:

WYSTARCZY TYLKO:

" przepiąć w kostce od przełącznika (fioletowo-czarnej) zółty przewód od krótkich świateł z pozybji 56b na styk w pozycji 56"

i bedzie tak jak w A4kach z 99-01' bezpiecznie bo audiki wlasnie po lifcie maja tak zrobione seryjnie! " Pozdrawiam

Opublikowano
adadur chodziło mi o to dokładnie "jezeli ktos ma soczewki to powinno mu to świecić RAZEM! soczewka plus długie! poszukalem na AKP i znalazłem:

WYSTARCZY TYLKO:

" przepiąć w kostce od przełącznika (fioletowo-czarnej) zółty przewód od krótkich świateł z pozybji 56b na styk w pozycji 56"

i bedzie tak jak w A4kach z 99-01' bezpiecznie bo audiki wlasnie po lifcie maja tak zrobione seryjnie! " Pozdrawiam

dokladnie jak piszesz, wystarczy przepiac przewod, robilem juz to ;) pol godziny i przelozone

Opublikowano

WYSTARCZY TYLKO:

Potwierdzam, dzis rano wracajac z pracy sprawdzilem, zarowki swieca razem-bez przepinania w kostce.

Opublikowano
Potwierdzam, dzis rano wracajac z pracy sprawdzilem, zarowki swieca razem-bez przepinania w kostce.

Przecież ty masz rocznik '99, więc chyba nie musisz zmieniać :one:

Opublikowano

Przecież ty masz rocznik '99, więc chyba nie musisz zmieniać :one:

Wiem, dlatego nie zmienialem, a potwierdzam dlatego, ze Majki_3646 napisal: ... tak jak w A4kach z 99-01' bezpiecznie bo audiki wlasnie po lifcie maja tak zrobione seryjnie!

wiec skoro seria to nie zmieniam ;)

i wszystko jasne :a4fan: :053:

Opublikowano

Przy żarówkach H4 zapalenie drogowych + mijania spowoduje taką ilość wydzielanego ciepła, że zarówka pójdzie na świeci znacznie wcześniej. Sytacja lepiej się ma kiedy są dwie osobne żarówki H7, ale jak to zniesie odbłyśnik reflektora to nie wiem, może być to tak samo zgubne jak stosowanie żarówek "rajdowych".

Opublikowano

Witam,podpinam się pod temat aby nie zaśmiecać forum,mianowicie chce zmienić lampy na soczewki i zastanawiam się nad tymi;

http://moto.allegro.pl/lampy-reflektory-audi-a4-b5-94-98-ringi-chrome-i1417119146.html

http://moto.allegro.pl/lampy-przednie-audi-a4-b5-94-99-chrom-angel-eyes-i1423968376.html

http://moto.allegro.pl/lampy-przednie-audi-a4-b5-95-99-black-angel-eyes-i1423968254.html

no i mam jeszcze pytanko czy nie będe musiał kabli przerabiać,z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Raczej nikt ci nie pomoże, bo:

- napisałeś w wątku o czym innym

- to o co pytasz zostało już dogłębnie opisane na forum

- nikt nie lubi tych lamp, które chcesz założyć :evil:

Opublikowano

tak,to może ktoś by mi linka wysłał gdzie jest coś na ten temat,czemu nikt nie lubi?aż takie złe są,sorki za pomyłke ale nie chciałem zakładać nowego tematu,prosze moda o usunięcie mojego postu,

Opublikowano

Dwa ostatnie linki powinny pasować idealnie do twojego auta (oczywiście nie pod względem wizualnio-estetycznym).

Pod pierwszym linkiem są lampy zespolone z kierunkowskazem i pasują do aut od 99 roku. W twoim musiałbyś co nieco przerobić.

Niech moderator w miarę możliwości oddzieli te kilka ostatnich postów do nowego wątku.

Opublikowano

panowie przekładałem ten zółty przewód do komory 56 a tu niespodzianka jest juz tam zółty ale cieki i o co chodzi przeliczyłem piny i było 12 natomiast na forum w temacie o zamianie przewodu było 11 skad ten dodatkowy przewód mi tez mijania gasły jak właczyłem drogowe

Opublikowano

Odgrzeje temat dla tych którzy mogą mieć problem. U mnie sytuacja wyglądała tak ze przelozylem kabel z 10pozycji na 8. Kabel był gruby żółty. Na zdjęciu w kostce jest już po przełożeniu, jest to kabel żółty po prawej stronie na dole w kostce jest to pozycja 8.

http://tufotki.pl/MVs9a

Opublikowano

A jak wyjąć piny? trzeba kostkę otworzyć?