Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ciężkie odpalanie TDI VP - Temat Zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógł się samoczynnie przestawic ? Wcześniej nie było problemow , na zimnym pali od strzala

Warto spróbować zwiększyć dawkę paliwa?

Edytowane przez Amare Deus

Opublikowano

Kompreche na zimnym sprawdź.

Kat jak oscyluje tzn w jakich granicach od do???

Tutaj wygląda jakby nie miał paliwa,odpala tak jak po zmianie wtryskow.

Opublikowano

Na zimnym pali bez problemu 

Niżej kat wtrysku na zgaszonym podczas i po zaplonie, i dawka paliwa oraz korekty wtryskiwaczy, dawki paliwa nie mogę zmienić w vagu

Silnik ahh

IMAG1608.jpg

IMAG1611.jpg

Edytowane przez Amare Deus
Dodanie zdj

Opublikowano

Hej

Chyba problem rozwiązany , podniosłem dawkę startowa vcds'em na maxchociaż nie wiele pomogło , ale nastepnie  dawkę paliwa na nastawniku z 10mg na ok 6mg i teraz pali jak złoto 

Tak czy siak dzięki wam za pomoc ?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Miałeś coś robione z pompą że musiałeś ustawić 6mg z 10mg?  Fabrycznie ustawiona pompa ma 4-5mg

Opublikowano
W dniu 1.01.2021 o 00:23, Hezen napisał:

Miałeś coś robione z pompą że musiałeś ustawić 6mg z 10mg?  Fabrycznie ustawiona pompa ma 4-5mg

3.8

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie , nie ja nic bynajmniej z pompa nie robilem , moze ktos wczesniej cos ogolnie problemy zaczely sie po regeneracji rozrusznika wiec obawiam sie ,ze to w nim problem lezy.

nie mniej jednak po podniesieniu dawki paliwa na wieksza na nastawniku , problem na cieplym silniku zniknał

Opublikowano

uroki zimy :)

Opublikowano

Dopadło i mnie, ma ktoś pomysł co jeszcze sprawdzic?
A wiec, pierwszy odpał po nocy jest taki, ze trzeba krecic z dobre 5 sekund przy -8, swiece grzane z 3 razy do cykniecia przekaznika.Swiece nowe, wiazka swiec nowa, kat ustawiony na ideał, dawka na nastawniku wg. Vag 3,6/3,8mg na rozgrzanym, na wolnych obrotach napięcie nastawnika to 1.520V, odpinalem kostke od pompy na rozgrzanym i krecilem, vag pokazuje nastepujaco takie obroty 180, 230/252 i tego sie trzyma.Podczas odpalania sprawdzilem obroty i zaczyna sie od 160, pozniej cos pod 300 widzialem, spadlo, podbilo i zapalil.Pochodzi 2-3 sekundy i pali na dotyk, na cieplym pali od kopa.Paliwo raczej sie nie cofa, czy paliwa jest 3/4 baku czy rezerwa to samo, teraz wlozony aku 60Ah 600A (ktory na testerze pokazuje 99% sprawnosci) i tez bez szału, przy temperaturach 0/+2 auto stalo tydzien (z akumulatorem, ktory zamiast 700A trzyma jakieś 540A) i zapalil bdb.
Dawka startowa jest na max, nie mam juz pomysłów o co moze mu chodzić.Może coś pominąłem?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 3.01.2021 o 00:28, Dev napisał:

3.8

Myslałem że 4-5mg sugerujac się tym że w moim afn siedzi nie ruszana pompa, na tej a'la trojkątnej śrubie nastawnika fabryczny żółty glut czyli nastawnik nie ruszany to i powinna być ori dawka.

Po rozgrzaniu mam 4.4 - 4.8mg ale dlaczego? Spalanie w normie, praca silnika i odpalanie bez żadnych problemow.

Opublikowano
3 godziny temu, Hezen napisał:

Myslałem że 4-5mg sugerujac się tym że w moim afn siedzi nie ruszana pompa, na tej a'la trojkątnej śrubie nastawnika fabryczny żółty glut czyli nastawnik nie ruszany to i powinna być ori dawka.

Po rozgrzaniu mam 4.4 - 4.8mg ale dlaczego? Spalanie w normie, praca silnika i odpalanie bez żadnych problemow.

Zobacz w nastawach podstawowych w grupie 000 i w czwartym okienku jakie masz wartości 

Prawidłowo jest od 015 do 020

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam podobną przypadłość A4 b5 Ahu, ciężko odpala czy ciepły czy zimny. Kąt wczoraj ustawiłem na 51 i dawkę startową jest trochę lepiej ale jak wypnę czujnik temperatury to jest idealnie. Czy wymieniać czujnik jakie bloki sprawdzić ew 

Opublikowano

Jak wypniesz czujnik to widzi -40 i leje paliwa na max, swiece tez dlugo grzeje w tedy.Co do parametrów to silnik kanał 7.

Rozrusznik ile podaje obrotow?Sprobuj zmienic kodowanie na automat i zobacz jak pali

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja się tu wbije, bo temat dość ciekawy, mianowicie na kąt wtrysku jestem umówiony u mechanika na 30 września bo ma wartość tylko 25-30 :facepalm:, ale odkryłem coś ciekawego, może ktoś z was ma jakieś luźne spekulacje ocb, mianowicie, zatankowałem na full ostatnio ile się tylko dało i samochód jak ręką odjął pali o wiele lepiej , z rana na zimnym, ogólnie za każdym razem na zimnym pali teraz o 2 sekundy krócej. Czy to mogło być przez to, że w baku było powietrze i układ był zapowietrzony, a teraz gdy bak jest pełen to tego powietrza nie ma?:decayed:sam się odpowietrzył?:lol:Dodam,że wcześniej jak tankowałem to miałem czasem problem, bo pistolet mi odbijał i trudno było zatankować, musiałem kręcić i wyginać pistolet w różne strony żeby nalać. A w poniedziałek tankowałem full i nie miałem tego problemu, od tamtej pory auto pali niebo a ziemia to co było jeszcze jakiś czas temu moim zdaniem.

Opublikowano
8 godzin temu, mafiu1111 napisał:

Ja się tu wbije, bo temat dość ciekawy, mianowicie na kąt wtrysku jestem umówiony u mechanika na 30 września bo ma wartość tylko 25-30 :facepalm:, ale odkryłem coś ciekawego, może ktoś z was ma jakieś luźne spekulacje ocb, mianowicie, zatankowałem na full ostatnio ile się tylko dało i samochód jak ręką odjął pali o wiele lepiej , z rana na zimnym, ogólnie za każdym razem na zimnym pali teraz o 2 sekundy krócej. Czy to mogło być przez to, że w baku było powietrze i układ był zapowietrzony, a teraz gdy bak jest pełen to tego powietrza nie ma?:decayed:sam się odpowietrzył?:lol:Dodam,że wcześniej jak tankowałem to miałem czasem problem, bo pistolet mi odbijał i trudno było zatankować, musiałem kręcić i wyginać pistolet w różne strony żeby nalać. A w poniedziałek tankowałem full i nie miałem tego problemu, od tamtej pory auto pali niebo a ziemia to co było jeszcze jakiś czas temu moim zdaniem.

podepnij VAGa i zobacz jaki jest kąt wtrysku i dawka

Opublikowano
6 godzin temu, Dev napisał:

Kolega trochę niepotrzebnie zaczyna dublować swoje posty.

Opublikowano
15 godzin temu, Dev napisał:

Kąt wtrysku 25-32, dawka podniesiona, nieznacznie ale zawsze.

Opublikowano
3 godziny temu, mafiu1111 napisał:

Kąt wtrysku 25-32, dawka podniesiona, nieznacznie ale zawsze.

powinno byc 52-53

a dawka ile ?

Edytowane przez Dev

Opublikowano

Zwiększyłem ile się dało, jeśli  o to Ci chodzi, była wartość 32768, dałem na 33268, tam widziałem skok wacha się między 3,6 3-8 Inj. Quantity, maksymalnie ile przyjął przez vaga. co do kąta to wiem, niedługo będę miał ustawiony.

Edytowane przez mafiu1111