Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] EbonyBlack by OficeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

doszedłem do wniosku, że żeby dokładka PDC robiła robote, to końcówki wydechu muszą być jakieś konkretne ładne a nie seria

Opublikowano
  • Autor

Też po oglądania tyłu do tego dochodze :D

Edytowane przez OficeR

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jednak polifcik to polifcik! Ładniutko. Mam nadzieję, że znasz dobrą kopalnię części do b5 na boczkach :P

Opublikowano
  • Autor

Dzieki, choc duzo tu jeszcze nie ma z tego co bym widzial ;) ale mi sie nigdzie nie spieszy, bedzie czas i fundusze to sie bedzie cos probowac. Byc moze za niedlugi czas wpadna koncowki wydechu i chyba dam tapicerke drzwi do obszycia czarna skora z biala nitka.

A o tej kopalni pierwsze slysze. Nigdy sie nie napalalem na jakies szybkie szukanie gratow do B5. Gdzie to dokladnie jest? :)

send by GT-I9505

Edytowane przez OficeR

Opublikowano

Tu masz namiary na niego. Na allegro prawie nic nie ma wystawione. Głównie ściąga i rozbiera a4 b5 tdi lifty, a gratów ma kilka garaży :kox:
http://allegro.pl/zegary-licznik-audi-a4-b5-1-9-tdi-8d0919034-i4631749839.html#delivery

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Moze i malo sie dzieje i niezbyt spektakularnie ale powoli do celu ;) zamowilem i zamontowalem wkoncu koncowki wydechu. Stare uciente przy zagienciu, nowe dokrecone i przyspawane punktowo.

5fd051d48ad9cab7da946ec93c235b84.jpg

147a290788151b42f4fad92fe6ca446a.jpg

Zamowilem tez postojowki ledowe i wlozylem na miejsce zwyklych:

e9403b7e0ec3b57b0eef231d7766749c.jpg

06923df9971f45c8ae6cedf48ddb6d2e.jpg

Wkurzala tez mnie nieustanna bolaczka B5, czyli rozpadajaca sie popielniczka z tylu. Sam nie pale i jestem wrogiem palenia a tym bardziej w aucie ale element sprawny musi byc :)

7b6f620ebfef9a40112eea03719c0d25.jpg

Z czasem bede musial poprawic zderzak z tylu bo jest szczelina z prawej strony oraz zderzak z przodu bo spryski pamp odmowily wspolpracy i byc moze zalozyc nowe nadkola z przodu. To tyle jak na razie ;)

Opublikowano

te koncowki nie sa krzywo ?

to sa te co mialo kiedys pol forum ,bo podobne

Opublikowano
  • Autor

Tak jak patrzyłem to wydają mi się równe, ale w razie czego zawsze będzie można poprawić ;) możliwe natomiast jest to że mogą odchodzić od siebie trochę bo oryginalny wydech był w miarę blisko siebie i trzeba go było trochę brechą rozciągać :decayed:

Kowi stwierdził że mogą to być te po całkiem podobne :)

Opublikowano

Ale ladnie wypalniaja dokaladke pdc :thumbup1:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Byly wielkie plany, kasa odlozona na jakis tam gwint, fele 19" juz prawie ugadane, bardzo chciałem atheo, bo nie widzialem zadnego avanta ciemnego na nich a na forum sa juz na paru autach ale to sedany. Ale jak to bywa w zyciu czesto nas zaskakuje i z dniem 11.11.2014 dowiedzialem sie ze zostane ojcem wiec plany musialy mimo wielu checiom ulec zmianie :decayed: trzeba było zainwestowac w wynajem, lekkie odnowienie mieszkania i podstawowe naprawy. Do auta wpadly gorne przednie wachacze Lema, a juz jakis czas temu wycieraczki z B5fl od jihaad :notworthy:

20150131_141051.jpg

oraz zakupiony u nadwornego cygana lodzkiego aku Bosch s5 77Ah. Mialem tez mala krakse i wjechalem na hak pewnemu ujowi w starym gruchocie co mi zajechal droge, a ze jechalem sam a tam w aucie 3 typa to moglem se co najwyzej w nosie pogrzebac :kwasny: tu juz lekko wyciagniete i to tyle na moje mozliwosci

20150131_141105.jpg

Z najblizych rzeczy jakie bede chcial zrobic chyba turbo bo moje juz nie domaga i co chwila wpada w tryb awaryjny. Dalej z czasem bede chcial lekko inwestowac w parcha i celuje w 17X km. Szukac jakiegos AWX czy od razu siegac po GTB17/GTB22?

Edytowane przez OficeR

Opublikowano

Masz 2x prawe ramię od wycieraczek czy mnie sie zdaje? Btw gratulacje :wink:

Opublikowano
  • Autor

tak dwa prawe ale dobrze dociskaja i zbieraja tez fajnie ;) i dzieki :kox:

Opublikowano

Tu masz namiary na niego. Na allegro prawie nic nie ma wystawione. Głównie ściąga i rozbiera a4 b5 tdi lifty, a gratów ma kilka garaży :kox:

http://allegro.pl/zegary-licznik-audi-a4-b5-1-9-tdi-8d0919034-i4631749839.html#delivery

peacenotwar weź podaj jeszcze raz namiar na tego goscia ?

Opublikowano

Kompletnie przez przypadek tutaj wszedłem - masz szczęście, że zobaczyłem post :D
Proszę http://olx.pl/oferty/uzytkownik/4TZw/
i numer 725 661 369

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Mały update:

20161116_140547.jpg

20161116_140440.jpg

20161116_140249.jpg

20161116_140318.jpg

20161116_140305.jpg

20161116_140232.jpg

20161116_140200.jpg

20160811_121943.jpg

Długo nic nie pisałem w temacie ale trochę się pozmieniało:

• PDC + spawanie ze zderzakie
  • gładki przedni zderzak zespawany z dokładką
  • usunięte listwy z drzwi
  • turbo hybryda AWX/ARL
  • kat out, środkowy tłumik out, egr out
  • kolektor ssący z sharana + flansza egr
  • wskaźnik turbo boost w kratce nawiewu
  • 4 elektryczne szyby
  • bixenon hella 3 + drl h7 led cree
  • zwrotnica s4
  • heble przednie na patencie od @marcindlug: tylne zaciski 4-tłok i klocki z porshe boxter + tarcza 323mm z a8 d2
  • końcówki wydechu 80fi okrągłe
  • ringi zegarów z a6 c5
  • dekory back piano
Opublikowano

Podoba mi się, nawet bardzo. Mogę z ciekawości zapytać ile monet kosztowało Cię DRL? Jedyne co mi się nie widzi to wskaźnik doładowania w takim miejscu.

Edytowane przez Mopek

Opublikowano

u kogo robiles lampy? czy moze sam?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Podoba mi się, nawet bardzo. Mogę z ciekawości zapytać ile monet kosztowało Cię DRL? Jedyne co mi się nie widzi to wskaźnik doładowania w takim miejscu.

Kiedys mialem DRL w dlugich na 30% mocy. Dalem chyba za modul 50 zl od Gwertego. Obecnie dlugie wyrzucone calkowicie, zamiast nich na stale drl led. Wskaznik w takim miejscu bo lepiej tak niz ciac deske albo dostac wskaznikiem przy kolizji gdy kurtyna wystrzeli ;)

u kogo robiles lampy? czy moze sam?

Fafnasty. Polecam teraz bedzie chyba kombinowal z bi ledem ale to trzeba jeszcze poczekac.

d8579d9672d5a6f45c3a9b4ed123453d.jpg

Na Swieta sprawilem sobie maly prezent w postaci gwintu KW. Przod inox, sprezyny 1004, tyl zwykly. Na wiosne montaz jak sie uda kupic jakies sensowne kolo za sensowny grosz. Na nowy rok do ogarniecia blacha z przodu, wycieki plynu chlodniczego plus wymiana zbiorniczka na nowy, montaz galki ala b6 i lotki ala rs.

Opublikowano

Sporo działasz i i fajna furka ale długich za nic bym się nie pozbył :D Przydają się bardzo i przynajmniej u mnie oświetlają świetnie.

Opublikowano
  • Autor

Dlugie sa... w bixenonie ;)