kubaa_17 Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Witam, nie znalazłem nigdzie tematu odnośnie serwisowania napędu quattro, posiadam silnik 3.0 tdi i przebieg 104tys km. Czy trzeba wymieniać jakieś oleje w dyfrach czy coć w ten deseń?
krzysiekvtec Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Z tego co wiem olej w napedzie quattro nie wymienia sie, chyba ze ci cieknie czy tez musisz rozpolowic go to wymiana na nowy aso wchodzi w gre.
Arturoo Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Ja przy zmianie oleju w skrzyni zawsze mam zmieniany w dyfrze.....takie mam zalecenie mechanika....to tak samo jak był "przesąd" ,że w skrzyni sie nie zmienia.....
Awra Opublikowano 7 Lutego 2014 Opublikowano 7 Lutego 2014 No to jaki olej się leje do dyfra? Mam 2.0 tdi Q, może nie koniecznie z ASO ta oliwa ale jak będzie trzeba to trudno.
Artak Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 Kolega mając problem z szarpiącym torsenem w C6 3.0 TDI ASB zalał go MOTULEM GEAR 300 LS 75W90 robiąc dwie szybkie wymiany co 2 tygodnie i po drugiej wymianie objawy ustąpiły w 90%. Myślę, że do dyfra ten olej też się dobrze sprawdzi.
rafal9119 Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 nie ma czegos takiego ze sie oleju nie wymienia prze te pare lat to ma prawo sie zuzyc . U ciebie te b8 jest z 2010 ale tez bym wymienił
DarePB Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Czyli jakim olejem zalewać dyfer w b6 ? Normalnie 75/90 będzie ok ?
Awra Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Mi już kilka osób napisało, więc Ci przekażę - takim jak w serwisie, kilka stówek kosztuje ale przynajmniej Ci się nie zesra napęd.
endriu13 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Podepnę się pod wątek z zapytaniem-moje auto jest w PL od ok.roku,posiadam książkę serwisową a tam pozycje wymiany oleju w przekładniach są na nein.sprawdzałem poziomy oleju w przekładniach oraz klarowność-jest jak najbardziej ok.Czy mam rozumieć że szwajcar nie wymieniał oliwy w przekładniach od nowości?Aktualny przebieg to 135 kkm.
Rekomendowane odpowiedzi