Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Andyjowa Deep Zee Blauw perełka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

"...Nie stracimy nawet w Polsce..."

Wolne tłumaczenie :wink:

Niestety prawda jest taka że przyjedzie dwóch kretynów a zepsują opinię tysiącom :facepalm: :facepalm:

y6yo4nzl.jpg

7e8t2ntt.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dostałem dziś fakturkę z ASO :) 3 kartki A4 :wink:

Wedle tego co napisane wymienili:

Tłoki, pierścienie, korbowody, panewki, napinacz rozrządu, zestawy uszczelek, zestawy śrub i nakretek i jeszcze cała kupa innych pierdołek

Razem z robocizna wyszło 4993 € do zapłacenia 0 :decayed:

Zrobine 400 km olej max :banan:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodałem dziś do auta jakieś 10PS poprzez montaż oświetlenia słoneczników :wink:

w53pytlg.jpg

xsov97oo.jpg

4t4qjqdj.jpg

azztqm7d.jpg

Edytowane przez andynl

Opublikowano

Jak najbardziej profi robotka :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

No dzięki za fotki z wymiarami Grześ :hi: przydało się, inaczej pociął bym pół podsufitki :facepalm:

A i tak wysłałem całą kupę k...i h... bo w tym miejscu jest zrobione wzmocnienie z ameliniowej blaszki :facepalm:

Edytowane przez andynl

Opublikowano

Daszki musiałeś wymienić rozumiem?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Tak daszki zmienione, pasują od A3 8V :)

knzh97ul.jpg

zq5y3u4c.jpg
s4lnv65n.jpg

ul3cylxq.jpg

jfadlns4.jpg

awoaio4d.jpg

nvj9hlpv.jpg

vxl8yhwn.jpg

k8bdds3z.jpg

87v7u78l.jpg

gfipze3n.jpg

t9meun77.jpg

5yugjqhu.jpg

hqi3kkz8.jpg

uwnxadx8.jpg

4ebiehyg.jpg

27saen45.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No i mam zagwozdkę :facepalm:

zrobić na czerwono :eusathink:

vgmkuqia.jpg

czy na biało :eusathink:

jedbcs7i.jpg

Edytowane przez andynl

Opublikowano

White :)

Opublikowano

moim zdaniem na biało :wink:

Opublikowano

Ooo, ładne toto. Opowiadaj, opowiadaj.

Dodam jeszcze, że wolałbym czerwone. Wyrezałem sobie kiedyś takie ori w C6 i zmieniłem diody na czerwone, bo wyglądało jak szpary w drzwiach stodoły, przez które wpada światło.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie obawiam się że biały będzie dawał zbyt wiele światła w środku tym bardziej że mam zrobione podświetlenie schowków w boczkach na biało, a czerwony jest stonowany i w sumie ładnie wygląda, na zdjęciach tego dobrze nie widać ale w rzeczywistości efekt jest w pytę :wink:

Skończy się chyba na tym że wyprowadzę kable do podłokietnika i będę sobie zmieniał kolor wraz ze zmianą humoru :grin:

Na razie nie ma co opowiadać bo dopiero eksperymentuję, listwy pochodzą z A6 4G i trzeba je zaadoptować to boczków A4 co się wiąże z prawie całkowitą rozbiórką boczka na części pierwsze rozklejaniem, szlifowaniem,przycinaniem, dopasowywaniem listew na gorąco, sklejaniem, ............................................. długo by jeszcze..............

Ogólnie patent już opracowałem teraz muszę dopracować szczegóły ( i dzięki panu bucku że sobie zostawiłem stare boczki z rolet, dzięki temu mam w czym dłubać) i zabieram się za robotę właściwą :)

Opublikowano

Rezaj, rezaj. Powiem Ci, że efekt nawet na zdjęciach jest super. Szczególnie, podoba mi się, że jest to taki delikatny łuk. Czad!

Opublikowano
  • Autor

na próbe podłączone pod bateryjkę 9V więc ilość światła jest ograniczona :)

Jak wrzucę już do autka to dojdzie podświetlenie klamki i przycisków, wtedy zobaczę czy znowu nie bedzie za czerwono :facepalm: choć myślę że góra boczka czerwona a kieszeń na dole (czyli jakby dolna część tapicerki) na biało :naughty: że się będzie dobrze komponowało :) no ale to wszystko okaże się na aucie czy mam rację

Edytowane przez andynl

Opublikowano

Szkoda, że to tak dużo roboty bo właśnie dokładam czerwone i białe lampki w drzwi, to skorzystałbym z okazji i dorezał. Masz może numer tych listew?

Edytowane przez Hohe

Opublikowano

Tył na czerwono :naughty::sex:

o tym samym pomyślałem. szyby ciemne masz to będzie ogień :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

od razu widac że elektrik majster :wink: ale pomysł dobry i na pewno będzie koks z tymi listwami :naughty:

Opublikowano

knzh97ul.jpg

zq5y3u4c.jpg

s4lnv65n.jpg

ul3cylxq.jpg

jfadlns4.jpg

awoaio4d.jpg

nvj9hlpv.jpg

vxl8yhwn.jpg

k8bdds3z.jpg

87v7u78l.jpg

gfipze3n.jpg

t9meun77.jpg

5yugjqhu.jpg

hqi3kkz8.jpg

uwnxadx8.jpg

4ebiehyg.jpg

27saen45.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

vgmkuqia.jpg

jedbcs7i.jpg

Super wyszło. Możesz sie podzielić informacjami jak to zrobiłeś z jakiego auta listwy zastosowałeś?

Edit już widzę :facepalm:

Edytowane przez s3marek

Opublikowano

knzh97ul.jpg

zq5y3u4c.jpg

s4lnv65n.jpg

ul3cylxq.jpg

jfadlns4.jpg

awoaio4d.jpg

nvj9hlpv.jpg

vxl8yhwn.jpg

k8bdds3z.jpg

87v7u78l.jpg

gfipze3n.jpg

t9meun77.jpg

5yugjqhu.jpg

hqi3kkz8.jpg

uwnxadx8.jpg

4ebiehyg.jpg

27saen45.jpg

vgmkuqia.jpg

jedbcs7i.jpg

Super wyszło. Możesz sie podzielić informacjami jak to zrobiłeś z jakiego auta listwy zastosowałeś?

Edit już widzę :facepalm:

A6 4G wszystko napisał tylko trzeba przeczytać :wink:

Opublikowano
  • Autor

Kurcze ludzie Wy nie śpicie czy jak ? :wink:

Matko Bosko jak oni tu na cytowali, zgubić się we własnym wątku można :facepalm:

Tył na czerwono :naughty::sex:

o tym samym pomyślałem. szyby ciemne masz to będzie ogień :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

od razu widac że elektrik majster :wink: ale pomysł dobry i na pewno będzie koks z tymi listwami :naughty:

:thumbup1: a później założę swój prywatny RED LIGHT DISTRICT :cheesy:

Szkoda, że to tak dużo roboty bo właśnie dokładam czerwone i białe lampki w drzwi, to skorzystałbym z okazji i dorezał. Masz może numer tych listew?

No trochę roboty jest ale myślę że warto bo efekt nawet na sucho jest fajny :)

Nr. listew

4G0 919 173 A

4G0 919 174 A

4G0 919 177 A

4G0 919 178 A

do tego idą lampki led z dwukolorową diodą (po zmianie biegunów albo świeci na czerwono albo na biało :) )

4G0 947 355 B - strona lewa

4G0 947 355 C - strona prawa (lub odwrotnie ;) )

i standardowa wtyczka

4B0 971 832

oryginalnie listwy z końcówką 173A, 174 A są krótsze i w A6 idą na przód, do naszych autek trzeba zamienić i wcisnąć w tylne boczki

n3mugwa5.jpg

6tm8f646.jpg

Opublikowano

Wrzuć Andy jakieś foto poglądowe jak to jest zamontowane.

Opublikowano
  • Autor

Skończe u siebie to zrobię jakiś DIY :) nie róbcie sraczki panowie :wink:

No i narobiłem twórczego bałaganu w domu :facepalm: :facepalm: :facepalm:

r5m44b7z.jpg

12 godzin pracy i zrobiłem tylko dwa boczki :facepalm: chyba muszę sobie zrobić przerwę, bo mam chwilowe zwątpienie w cel tych prac :facepalm: :facepalm: :facepalm:

gjfggzrl.jpg

55wllcyx.jpg

ulcq3isp.jpg

llabufsc.jpg

qy9ym4qf.jpg

Jak się ściemni pójdę zrobić jakieś fotki jak to na aucie wygląda

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No i sytuacja taka :wink: 1300km zrobione po STAGEach i poziom oleju :banan:

khvfhj9n.jpg

Opublikowano

1300km zrobione po STAGEach i poziom oleju :banan:
Po 13 000 tez będzie cala belka :) Teraz jakiś czips by się przydał :naughty: Profesjonalny warsztacik: Festool mini, itepe :thumbup1: