Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie zawieszenie gwintowane polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardziej chodziło mi o właściwości, wybieranie itd. ;)

Opublikowano

Jezdzi ktos moze na gwincie AP w B6? Lub ma jakies porownanie do gwintu TA ? Bo w tym przedziale cenowym raczej sie nic innego nowego nie kupi?

Chyba AP pomyliłeś z FK bo AP jest jeszcze raz tyle droższe od TA i nie masz co porównywać tych dwóch zawieszeń to tak jak byś porównał cieniasa do UNO .

Edytowane przez vwbartus

Opublikowano

Jeszcze w bliskiej cenie AP jest Vogtland.

Opublikowano

Vwbartus - chyba nie zrozumiales do konca pytania.

Opublikowano

TA sam z siebie jest miękkim gwintem, AP dużo lepiej pracuje i się tak szybko nie poddaje. Zaś jeśli chodzi o komfort, to tu dużo zależy od gumy, runflat w 17 jest twardszy niż 225/35 w 19..

Opublikowano

No z moich odczuc w B6 TA jest wlasnie miekki i wcale zle mi sie na nim nie jezdzilo. A odnosnie tego "poddawania sie AP" to niestety w golfie przod nie wytrzymal pol roku i zaczal skrzypiec/trzeszczec (z gwarancja byly "problemy" zwlekanie, przeciaganie itd, co w sumie trwalo ponad 3 miechy), a tyly po roku wylaly... :/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja smigam na fk motorsport i sobie chwale dosc twardo ale nie beton, z malym profilem fajnie wspolgra z tym autem

Opublikowano

Ja mam przód weitec tył kw. Kombinacja ale tak wyszło :wink: Wkórzał mnie ten przód weitec bo auto się prowadziło gorzej niż na 1ba. Teraz podniosłem go trochę do góry finalnie tak jak powinien byc i na podobnej wysokości jak tył. No i jest bajka :banan: Auto prowadzi się pewnie i jest tak komfortowo jak powinno być. Śmigam już drugi sezon na używce i amory trzymają okrutnie mocno :kox:

Fak ostatnio musiałem odcinać diaksem nakrętkę (aluminiowa) ale po założeniu nakrętki stalowej z konkrętną kontrą jest git :wink:

Opublikowano

Panowie jaki gwint polecicie który będzie ciut twardszy od zawiasu 1BV??

Budżet ok. 2500 zł. Czy może lepiej będzie dołożyć do czegoś konkretnego z regulacją twardości?

Opublikowano

Witam, mam bilstein b14, ale nie wiem jak z twardoscia, twardo w sam raz czy miękko, mam 1bv, jak to porównać bo nie wiem czy pieniezyc czy zakładać

Opublikowano

Tomek przód regulujesz imbusem od góry , tył masz dwie opcje zależy to od typu jaki masz i albo regulujesz imbusem od góry albo wciskasz tłoczysko i przekręcasz

Alfred B14 wychodziły z regulacją podajże 8 stopniową lub bez regulacji twardości jak masz bez regulacji to że tak powiem twardość jest w sam raz . B14 jest porównywalnie twarda co H&R . W b 14 regulacja jest na samym dole amorka takie pokrętełko .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, a macie jakiś sposób na regulacje tylnego zawieszenia, kreci się mi razem z nakrętką gwint i nie mogę podnieść zawieszenia

Opublikowano

Raczej nie bardzo bo guma nie wejdzie Ci w śrubę chyba że jest przystosowana.

Opublikowano

Gwint z ośki nie pasuje do quattro ?

Opublikowano

Od czwartku (26.03) śmigam na gwincie HR, przeszedłem z ori zawiechy 1BA i powiem ... MIAZGA ! Żałuje, że tak późno się zdecydowałem na gwint Panowie :glupek2: Jak dla mnie super gwint, nie jest ping-pong na dołkach, tylko bardzo elastyczny, w zakrętach trzyma perfekcyjnie, nic nie stuka nie puka, co doskwierało przy 1BA (długa droga hamowania, bujało na zakrętach, wyrzucało, itp...) a tutaj poezja ! Także kto się zastanawia nad gwintem, szczerze polecam :decayed::wink: