Skocz do zawartości
IGNOROWANY

moto-zakup praca dla znających się na motoryzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No patrz, założyłem czysto hipotetyczną sytuacje i oczywiście musiało skończyć się atakiem... :facepalm:

Moim zdaniem głupia próba wyjścia z sytuacji.

No patrz atak ale chyba w moim kierunku. Sytuacja ? Chyba scenariusz jak historia, która miała już miejsce ...

A jak chcesz snuć hipotezy albo masz pytania to zaznacz to tak żeby było jasne o co chodzi.

Opublikowano

Ja również poproszę dane na Priv :hi:

Opublikowano

zapytam konkretnie-jaka kasa?

Opublikowano

tez mnie ciekawi

Opublikowano

na pewno będzie to uzależnione od ilości zleceń- jest to dodatkowe zajęcie, a nie praca na cały etat, na pewno na początku:wink:

Opublikowano

Pomysł bardzo na czasie:good: TYlko mam jedno pytanie. Co z odpowiedzialnością jeżeli np sprawdzę auto i powiem klientowi że jest ok on je kupi a następnego dnia wyjdzie mu korbowód bokiem?:whistling:Bo żeby zdiagnozować auto kabelek z darmowym programem do wszystkich OBDII nie starczy.

Opublikowano

zawsze ponosi odpowiedzialność osoba wykonująca diagnostykę- bodźmy poważni, przyjmując takie zlecenie-wykonujesz pracę na najlepszym sprzęcie, a nie na darmowym, bez aktywacji i możliwości logowania, z resztą, ktoś, kto nie ma zielonego pojęcia o tym- nie powinien się za to brać:wink:, a jeśli się bierze- to znaczy, ze ma pojęcie o konsekwencjach prawnych z tym związanych

Opublikowano
zawsze ponosi odpowiedzialność osoba wykonująca diagnostykę- bodźmy poważni, przyjmując takie zlecenie-wykonujesz pracę na najlepszym sprzęcie, a nie na darmowym, bez aktywacji i możliwości logowania, z resztą, ktoś, kto nie ma zielonego pojęcia o tym- nie powinien się za to brać:wink:, a jeśli się bierze- to znaczy, ze ma pojęcie o konsekwencjach prawnych z tym związanych

Czyli zaraz połowa chętnych odpadnie:wink: Bo większość jednak nie dysponuje lustrzanką + sprzetem diagnostycznym za kilka k zł:wink:

Opublikowano

niekoniecznie- dobra cyfrówka 8-10 mpx wystarczy, by zrobić dobrej jakości fotkę, uwydatniającą defekt lakieru, czy pęknięcie, a sprzęt diagnostyczny, żeby z dość dużą dokładnością można określić stan techniczny pojazdu- w dzisiejszych czasach nie kosztuje kilka tys. zł :wink: bierzemy pod uwagę to forum, gdzie są ludzie, którzy ogarniają grupę VAG, co nie jest wymagającą sprzętowo grupą aut :wink4: domyślam się, a nawet jestem tego pewien, że autor wątku wysterował taką ofertę w wielu miejscach:wink: oczywiście jeśli ktoś się zna na wszystkim- to nie zna się na niczym, na przykład- ktoś ogarnia silniki benzynowe starszej generacji, zawieszenie i roboty blacharskie, trochę hamulców i elektroniki samochodowej, ale czuje się na tyle "mocny" w silnikach i blacharce, że na podstawie doświadczenia, jest w stanie zagwarantować swoją reputacją i doświadczeniem, tylko w/w dziedziny, co i tak będzie pomocne przy realizacji projektu, przyjmując zlecenie od tej firmy-sam określasz, jakie auta jesteś w stanie ogarnąć, a nie jak to zazwyczaj bywa- wszystkie, czyli żadne dokładnie...

z resztą- każde przedsięwzięcie wymaga inwestycji, własnej działalności nie da się prowadzić byle czym...albo coś robisz dobrze, albo nie bierzesz się za to w ogóle:wink4:

Opublikowano

Puscilem zgloszenie a co mi szkodzi :D Akurat preferuje ople bo akurat od poczatku "motoryzacyjnej kariery" jezdze oplami, mam sprzet to ich diagnostyki itd :D audi jest pierwszym samochodem innej marki jaki posiadam.

Opublikowano
a sprzęt diagnostyczny, żeby z dość dużą dokładnością można określić stan techniczny pojazdu- w dzisiejszych czasach nie kosztuje kilka tys. zł :wink:

legalny sprzęt diagnostyczny tyle kosztuje niestety , chyba nie wyskoczysz z kabelkiem z allegro z 50 zeta i pirackim VAGiem hehe

Opublikowano
a sprzęt diagnostyczny, żeby z dość dużą dokładnością można określić stan techniczny pojazdu- w dzisiejszych czasach nie kosztuje kilka tys. zł :wink:

legalny sprzęt diagnostyczny tyle kosztuje niestety , chyba nie wyskoczysz z kabelkiem z allegro z 50 zeta i pirackim VAGiem hehe

Mój brat ma w warsztacie CDiF`a i też nie ze wszystkimi wtyczkami no i kosztował 5,5tyś:wink: Full kosztuje ponad 8k:kwasny:

Opublikowano

Trzeba jeszcze brać pod uwagę że nie każdy właściciel da podłączyć sprzęt do diagnostyki. Powiem, że czasem warto zainwestować kilka zł żeby nie jechać 500 km w jedną stronę itp. Osoba, która zostanie wytypowana do oględzin obejrzy i przekaże info. dalej, to przyszły właściciel zadecyduje czy jechać i oglądać sobie szczegółowo. Czasem sprawdzenie samej powłoki lakierniczej, oryginalności szyb, stanu ogumienia i stanu wewnątrz wystarczy żeby stwierdzić czy się w ogóle auto warte dalszego zainteresowania, nie trzeba podłączać sprzętu za 5,5 - 8 tys.

Opublikowano

jetsem zainteresowany woj. dolnośląskie

Opublikowano

Często sprawdzam auta przed zakupem i bez podnośnika zdjęcia osłon pod silnik spr. wycieków itd. można kupić kota worku...

Sama diagnostyka komputerowa + miernik czasem mało da....

Dobrze złożenie dwóch aut w jedno nie jednemu blacharzowi dawało zagwostkę

Jeśli blacharz zrobi profesjonalnie naprawę, która zajmuje kilkadziesiąt godzin a polernik wykończy to na złoto to tylko ewentualnie będzie więcej kresek na mierniku a prawdy się nie dowiesz czy auta miało wycinane dwie podłużnice lub dostawiany tył lub przód...ryzyko zawsze istnieje ..dobre oględziny auta zajmują do dwóch godzin na serwisie... i tak wszystkiego nie jesteś w stanie wyłapać ...dopiero użytkowanie auta sprawdzi się w życiu

Opublikowano

Mój brat ma w warsztacie CDiF`a i też nie ze wszystkimi wtyczkami no i kosztował 5,5tyś:wink: Full kosztuje ponad 8k:kwasny:

Strona firmy ADAKO - oprogramowanie diagnostyczne VCDS?

legalny sprzed do aut typu VAG

Opublikowano

do VAGów to jeszcze przyzwoite ceny, zobacz cenę OP-COMa , a gdzie reszta marek:facepalm:

Opublikowano
do VAGów to jeszcze przyzwoite ceny, zobacz cenę OP-COMa , a gdzie reszta marek:facepalm:

za ok 3000 już dostaniesz- jeśli chcesz nawet adako posiada w ofercie Strona firmy ADAKO - oprogramowanie diagnostyczne OP-COM?

jeśli ktoś na prawdę chce zarobić w takim biznesie- zapewne sprzęt już posiada, a nie dopiero zaczyna uczyć się diagnostyki, w ogłoszeniu jest dokładnie opisane, jakie kryteria trzeba spełniać, żeby pracę dostać- nie ma wzmianki o żadnych szkoleniach, czy refundacji za zakup sprzętu- masz sprzęt i wiedzę- rozpoczynasz działalność, nie masz sprzętu, ale masz wiedzę- musisz zainwestować- inaczej się nie da... jest to praca dla wybranej grupy osób, o ściśle ukierunkowanych predyspozycjach i doświadczeniu zawodowym, a nie dla każdego spotkanego na ulicy:wink4:

Opublikowano

znam ceny ,nie musisz mnie uświadamiać ile co kosztuje , zobacz kilka postów wyżej do czego nawiązałem temat legalnych fejsów:naughty:

Opublikowano
znam ceny ,nie musisz mnie uświadamiać ile co kosztuje , zobacz kilka postów wyżej do czego nawiązałem temat legalnych fejsów:naughty:

ja Cię rozumiem, ale nie o to tutaj chodzi- gość oferuje formę dorobienia, a firma, którą On reprezentuje, zanim podejmie współpracę z kimkolwiek- na pewno zweryfikuje to, na jakim sprzęcie potencjalny "pracownik" będzie wykonywać zlecenia, poziom jego wiedzy, ew doświadczenie, et cetera...

postaw się na miejscu Pracodawcy- dałbyś pracę pierwszemu lepszemu , który się zgłosi? Przecież on będzie pracował pod Twoim szyldem, reprezentował Twoją Firmę więc chyba jakieś standardy będą musiały być zachowane:wink4:

co do cennika interfejsów i oprogramowania-cena jest pojęciem względnym- dla jednego do przyjęcia, dla innych będzie to nieosiągalny kosmos- każdy sam powinien umieć określić, czy jest w stanie podołać wyzwaniu, czy nie... jesteśmy na tym forum już sporo i niejeden przypadek znamy, że ktoś kupił vaga na allegro, nauczył się kasować inspekcję, zalogować dane grupy, zmienić kodowania, a po xxx czasu- w podpisie widnieje opis- DIAGNOSTYKA.... nie o takich przypadkach chcę uprawiać dyskusję :wink4: ja mówię o ludziach, którzy na prawdę mają potężną wiedzę na temat pojazdów, są u nas na forum, ale z doświadczenia i pobytach na innych forach- wiem jakimi znawcami są ... dobrych diagnostów, ze swoim sprzętem- jest u nas na prawdę niewielu :wink4:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...