Koval78 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Witam Właśnie kupiłem taki fejs:http://moto.allegro.pl/item154539769_nowosc_interfejs_vag_usb_kkl_z_kablami_obd2_piny.html( przed chwilką dosłownie) więc poczekam chyba do poniedziałku na dostawę ale nie o to chodzi. Jaki program zainstalować na Laptopie żeby móc jak najwięcej danych odczytać ? Trochę z obawami kupowałem ten interfejs bo jest na USB ale tylko takie złacze mam w laptopie a obawy ztąd iż słyszałem że nie wszystkie sekcje obsługuje interfejs na USB czy to prawda ? Jak jest ktoś w klubie z Radomia lub okolic i mógłby udzielić na zywo kilku porad to chętnie podjade z Laptopem na przeszkolenie. Pozdro Koval
kaj82 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Jak licznik cofał fachowiec to nie sprawdzisz tego Vagiem, czy sie myle???
Koval78 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2007 Ostatni wpis w książce serwisowej mam z 16-12-2003 przy przebiegu : 89190 Km Jak kupowałem Niunię w październiku tego roku miała 124 436 i trochę mnie dziwi że przez ten czas tylko około 35000 zrobiła. Od tamtej pory nurtuje mnie pytanie czy to oryginalny przebieg a to ważne ze wzg. na rozrząd.
Sprinter Opublikowano 4 Stycznia 2007 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Ściągnij VAG COM'a 409. Przeszkolenie wstępne masz TUTAJ. Resztę o diagnozowaniu poczytaj w artykułach TUTAJ. Przekręconego licznika nie sprawdzisz, a rorząd powinieneś zmienić po kupnie bezapelacyjnie niezależnie jaki kit wciskał Ci sprzedawca...
Gość Murzyn Opublikowano 4 Stycznia 2007 Opublikowano 4 Stycznia 2007 jedz do aso i popros o wydruki z przegladow...bylo juz o tym na forum
Gość Michał Opublikowano 4 Stycznia 2007 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Od tamtej pory nurtuje mnie pytanie czy to oryginalny przebieg a to ważne ze wzg. na rozrząd. Wymień rozrząd jak najszybciej i miej świety spokój a przebieg możesz sprawdzić w ASO.
platiniumm Opublikowano 4 Stycznia 2007 Opublikowano 4 Stycznia 2007 rochę z obawami kupowałem ten interfejs bo jest na USB ale tylko takie złacze mam w laptopie a obawy ztąd iż słyszałem że nie wszystkie sekcje obsługuje interfejs na USB czy to prawda ? to bylo kupic na coma i kupic lepsza przejsciowke z usb na com i by dzialalo bez problemu
Gość Murzyn Opublikowano 4 Stycznia 2007 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Koval78 napisał/a:rochę z obawami kupowałem ten interfejs bo jest na USB ale tylko takie złacze mam w laptopie a obawy ztąd iż słyszałem że nie wszystkie sekcje obsługuje interfejs na USB czy to prawda ? to bylo kupic na coma i kupic lepsza przejsciowke z usb na com i by dzialalo bez problemu to chyba nie tak...przejsciowka z usb nic nie da, trzeba kupic karte pcimcia z wyjsciem na com'a (koszt kolo 300pln)
Sprinter Opublikowano 4 Stycznia 2007 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Oj Murzyn, nie przesadzaj, poprawna przelotka się sprawdzi, tylko po co. Fejsy na USB działają prawidłowo.
Gość Murzyn Opublikowano 4 Stycznia 2007 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Fejsy na USB działają prawidłowo. nie mowie ze nie, ale nie wszystkie funkcje dzialaja
spanky Opublikowano 4 Stycznia 2007 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Sam nie sprawdzisz sprawdzi .... (oczywiscie jest jeszcze kwestia sterowniak ... jak pamietam musi byc edc15+/edc 16) czyli w Audi A4 od połowy 1999 roku razem z wprowadzeniem silnika AVG ) (choc musze sie przyznac ze sam tego nie robiłem ale byłem świadkiem takiego testu na moim aucie )
Koval78 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2007 To znaczy że jeśli mam silnik AFN a A4 jest z 03-99 to interfejs na USB nie obsłuży mi wszystkich sekcji ? Jeśli tak to jakich? Czy chodzi tylko o sprawdzenie autentycznego przebiegu ? Pozdro i THX za wszystkie odp.
Sprinter Opublikowano 4 Stycznia 2007 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Sprawdzi wszystko co trzeba, przebiegu nie, u Ciebie raczej nie ma edc15+/edc16.
Jaro Opublikowano 4 Stycznia 2007 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Przebieg malo realny jak na 3 lata i 3500. Choc nie mowie ze niemozliwy. Wiem to na moim przykladzie, kupilem A4 w Niemczech od wlasciciela salonu Audi z przebiegiem 21000 km tego roku w maju. Oczywiscie ksiazka, orginal opony itp. Ale co do Twojego mowimy tu o przypuszczeniach wiec, najlepiej wymienic rozrzad (tak dla swietego spokoju, albo jak pisal Murzyn jechac na ASO, ale nie wiem czy Ci powiedza przebieg do ostatniego przegladu
Rekomendowane odpowiedzi