Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zdjęcie listw dolnych z drzwi B5 Avant lift

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuje zdjąć dolne listwy z drzwi (te gumowe), poucinać mocowania i pomalować drzwi.

Czy ktoś już to kiedyś robił? Czy nie ma szumu w czasie jazdy (bo przecież to uszczelki)? Czy nie leci woda do wnętrza podczas mycia?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Nie mam tych gum już 3 lata :facepalm: bo zawsze jest jakiś wydatek "mechaniczny" tak to nazwijmy. Woda nie leci, szumieć bardziej nie szumi, tylko wygląda nieszczególnie :decayed: u mnie stercza te dzyndzle i dlatego

Opublikowano

likwiduj smialo bedzie pan zadowolony :kox:

Opublikowano
  • Autor

Ja myślę żeby je wywalić i poucinac mocowania. Wtedy progi ladnie wystają i auto optycznie zie lekko obniza :D

Sent from my RM-825_eu_poland_296 using Tapatalk

Opublikowano

No juz nie przesadzaj :)

Opublikowano

Jak juz pousuwasz listwy dolne to też proponuje pozbyć się też list na środku drzwi:naughty:

Opublikowano
Jak juz pousuwasz listwy dolne to też proponuje pozbyć się też list na środku drzwi:naughty:

+1

Opublikowano

w przedliftach tego nie bylo i nie sie nie dzialo

Opublikowano
  • Autor

Ja to w przefliftach tego nie bylo? Widzialem kilka sztuk i zawsze mialy te listwy

Opublikowano
Ja to w przefliftach tego nie bylo? Widzialem kilka sztuk i zawsze mialy te listwy

ano:naughty:

Opublikowano

przed pierwszym liftem nie ma listew... ja swoje wyrzuciłem na tydzień i latałem bez ale jako że była to zima to zbierało się tam błoto i ogólnie syf:facepalm: wiec nie wiem czy tylko ja tak miałem ale nogawki za każdym razem upierdzielone gnojem:grin: ale wizulanie oczywiście na plus:thumbup1:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ma ktos z was może zdjęcia jak auto wyglądałoby bez tych listew. Chodzi mi akurat o sedana przedliftowego

Opublikowano

Poszukaj sobie auta z 95 roku na allegro, one od nowości nie miały tych listew

Opublikowano

Ja wywaliłem te listwy i było ok poza małym szczegółem typu zakończenia tych listew na błotnikach. Problem polegał na tym , ze w przednim błotniku są wycięcia na mocowanie tych zakończeń , które później widać(możma szpachlować i zamalowac).Jakoś nie mogłem dokupić na szybko tych zakończeń (są inne do wersji z listwami i bez oraz tylnie sedan czy avant) więc zakupiłem po kilku miesiacach nowe listwy i na nowo zanitowałem te zatrzaski pod nie i założyłem jak było wcześniej. Po roku nie załuję , bo nowe listwy juz nie gniją gdyż mają już inną konstrukcję niż poprzednie. Fakt ,że trochę bolało wydać na takie coś ok 500 PLN ale warto .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja wyrzuciłem te listwy całkowicie poucinałem wystajace wkrety pomalowałem całość i wkleiłem listwy chromowane 21mm. Wygląda to całkiem uczciwie. Dla zainteresowanych moge wrzucić fotki

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

usuniecie listw to dosc droga sprawa, trzeba lakierować drzwi do listwy ozdobnej x4 + 2x błorniki(dół), zaspawac dziury, tylne błotniki również trzeba naspawać. Polecam polakierowac po tym zabiegu progi w kolor wraz z dokładkami zderzaków, ewentualnie pójsc na całosć o zamontować progi S4 bez listw

DSCF9087.jpg

1009349_485633458180204_1409643403_o.jpg

IMG_3618copy_zps17585c62.jpg

Ale montaz listw chromowanych na metry to druciarstwo 100% :kawa:

tak wyglada pomalowany próg A4 bez listw

image.jpg

axVR0cj.jpg