Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana tapicerki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie wymiany tapicerki przedniego fotela kierowcy.

Noszę się z jego wymianą (przetarcie), niestety, ciężko znaleźć fotel z taką tapicerką jakiej potrzebuję a jeżeli znajdę to sprzedawany jest komplet lub fotel pasażera (przód).

Moje pytanie brzmi, czy jeżeli zakupię fotel pasażera i przełożę tapicerkę z tego fotela na mój (kierowcy) to będzie to "banglać"?

Moje fotele mają grzanie pupy ale to chyba nie problem..

Będę wdzięczny za pomoc.

ps. mam nadzieję przeprowadzić fotostory z tego zabiegu :decayed:

Opublikowano

Na zdrowy rozum to tak, przecież fotele zazwyczaj są symetryczne, a będzie nawet lepiej bo lewa strona siedzenia pasażera jest zazwyczaj mniej zużyta.

Pozdro

Opublikowano

Robiłem tak już w jednym aucie i jak najbardziej pasuje :naughty:

Opublikowano

Dzięki Panowie za pomoc. W takim razie trzeba zacząć coś robić w tym temacie..

Opublikowano

Poduszki w fotelach masz? ma to przecież jakieś znaczenie :decayed: chyba, że nie masz to ok. Ja wziąłem u siebie ten boczek tylnej kanapy zaczepiany na drutach. Materiału z niego wystarcza spokojnie na wymianę przetartej części :wink: później znalazłem na aukcji taki boczek w odpowiednim kolorze za 20zł. Jak wyszło? masz foty w moim wątku to możesz ocenić :whistling:

Opublikowano

jak robiłem ten zabieg u siebie to zauważyłem, że siedzisko jest od strony tunelu inaczej wyprofilowane. ale w niczym to nie przeszkadza:wink: góre też przekładałem i miałem napis airbag skierowany do srodka auta:decayed: