Opublikowano 24 Września 20241 r Rozmiar 235 17' lub 215 16' jest podany na naklejce znamionowej i do tych rozmiarów jest dopasowana dojazdówka na wypadek złapania gumy , nie wiem jak zareaguje napęd quattro jeżeli włożę tą dojazdówkę a rozmiar opon będzie inny, czy czegoś nie uszkodzi lub czy nie będzie szalał ABS
Opublikowano 24 Września 20241 r Nic się nie uszkodzi, ale pamiętaj że dojazdówka to na kilka-kilkanaście kilometrów z małą prędkością, do najbliższego warsztatu.
Opublikowano 15 Października 20241 r Panowie czy felga stalowa o parametrach 6,5J 17" i ET 38 na oponce 225/50/17 podejdzie do A4 B6 czy raczej będzie problem ? Dodam ,że zawieszenie 1BE
Opublikowano 12 Listopada 20241 r Efekt końcowy na felgach i kołach o parametrach podanych na mojej naklejce + większe polakierowane zaciski z tyłu i z przodu
Opublikowano 13 Marca 20251 r Witam. Mam pytanie do znawców. Jako że to moje pierwsze auto w quattro to chciałbym zasięgnąć porady. Otóż zostały mi alufelgi z poprzedniego samochodu i jestem ciekawy czy mogę je montować bez obaw o jakieś świrowania systemów. Felgi Styling 63 z BMW. 2x9J opona 225/35 i 2x10J opona 235/35. Jeśli tak to od razu zapytam żeby nie pisać milion postów: jakiej szerokości adaptery mogę tam wrzucić żeby to zagrało ładnie?
Opublikowano 13 Marca 20251 r Pomijając wszystko to jak to założysz skoro w audi jest zupełnie inny rozstaw śrub?
Opublikowano 13 Marca 20251 r 1 godzinę temu, przem8 napisał(a): Pomijając wszystko to jak to założysz skoro w audi jest zupełnie inny rozstaw śrub? Tak jak założyłem do Seata Leona czyli użyłem adapterów zmieniających rozstaw śrub
Opublikowano 14 Marca 20251 r 8 godzin temu, haszczu9090 napisał(a): Tak jak założyłem do Seata Leona czyli użyłem adapterów zmieniających rozstaw śrub A wziąłeś pod uwagę, że ten adapter ma ze 20mm i felga 10cali. Jeszcze będziesz musiał nadkola poszerzyć. Opony do Quattro też nie dobre.
Opublikowano 14 Marca 20251 r 3 godziny temu, Rob@k napisał(a): A wziąłeś pod uwagę, że ten adapter ma ze 20mm i felga 10cali. Jeszcze będziesz musiał nadkola poszerzyć. Opony do Quattro też nie dobre. Adaptery najmniejsze jakie bezpiecznie można zakładać to 15mm. Widziałem już zdjęcia b6 na takich felgach i mysiałem że może tutaj na forum kogoś znajdę kto już takie zakładał do siebie i konstruktywnie odpowie na moje pytanie
Opublikowano 14 Marca 20251 r Wzór felg może taki sam widziałeś. Parametry felg są jeszcze ważne, jakie ET?
Opublikowano 14 Marca 20251 r 12 minut temu, haszczu9090 napisał(a): Adaptery najmniejsze jakie bezpiecznie można zakładać to 15mm. Widziałem już zdjęcia b6 na takich felgach i mysiałem że może tutaj na forum kogoś znajdę kto już takie zakładał do siebie i konstruktywnie odpowie na moje pytanie Jak podasz konkrety to dostaniesz konstruktywną odpowiedź To, że widziałeś to jedno, a to jakie miały parametry to drugie. Jakie masz zawieszenie w aucie? Bo to też ma kluczowe znaczenie. Poniżej przyjąłem parametry dla felgi w B6 gdzie jest równo z nadkolem i tego co planujesz zrobić. Gdzie Ty chcesz ukryć te 2,5cm? A jak masz zawias "koza" to jeszcze więcej
Opublikowano 14 Marca 20251 r 16 minut temu, Hugo napisał(a): Jak podasz konkrety to dostaniesz konstruktywną odpowiedź To, że widziałeś to jedno, a to jakie miały parametry to drugie. Jakie masz zawieszenie w aucie? Bo to też ma kluczowe znaczenie. Poniżej przyjąłem parametry dla felgi w B6 gdzie jest równo z nadkolem i tego co planujesz zrobić. Gdzie Ty chcesz ukryć te 2,5cm? A jak masz zawias "koza" to jeszcze więcej A widziałem swego czasu na jakimś zlocie ale i w internetach można znaleźć. Felgi oryginalne borbet wychodziły tylko w jednym rozmiarze a na podróbki nigdy nie trafiłem (a przewinęło mi się kilka kompletów styling 63 jak i styling 132 czyli tych samych paramertów). 9Jx19 ET 48 10Jx19 ET 45 Spokojnie, nie jestem laikiem. Nie moje pierwsze auto które kładę na glebe i coś przerabiam. Aczkolwiek pierwsze audi hehe Poprzednie to w sumie 3 szt toledo 2 oraz leon 1 Edytowane 14 Marca 20251 r przez haszczu9090
Opublikowano 14 Marca 20251 r 3 minuty temu, haszczu9090 napisał(a): Spokojnie, nie jestem laikiem. Nie moje pierwsze auto które kładę na glebe i coś przerabiam. Aczkolwiek pierwsze audi hehe To teraz popatrz na zdjęcie które wrzuciłeś i zobacz ile wystaje koło z tyłu A to auto jest na gwincie.
Opublikowano 14 Marca 20251 r 1 minutę temu, Hugo napisał(a): To teraz popatrz na zdjęcie które wrzuciłeś i zobacz ile wystaje koło z tyłu Pokaże na moich poprzednikach jak wystawało ? Nie boję się że coś tam będzie wystawać ale też żeby nie wystawało 5cm heheh
Opublikowano 14 Marca 20251 r 1 minutę temu, haszczu9090 napisał(a): Nie boję się że coś tam będzie wystawać No to zakładaj w takim razie
Opublikowano 14 Marca 20251 r To miałeś chyba ślepych diagnostów i policjantów w okolicy, że Ci dowodu nie zabrali. Bratu nie chcieli przeglądu podbić, a miał felgę równo z rantem błotnika...
Opublikowano 14 Marca 20251 r 26 minut temu, przem8 napisał(a): To miałeś chyba ślepych diagnostów i policjantów w okolicy, że Ci dowodu nie zabrali. Bratu nie chcieli przeglądu podbić, a miał felgę równo z rantem błotnika... Może i ślepi i jedni i drudzy ale to mało ważne. Ok, czyli tak. Felga siadzie tak jak tego oczekuje ale opony już nie zagrają do quattro? Muszą być identyczne czy można przyjąć jakiś % rozbieżności w wysokości?