Baran82 Opublikowano 24 Września 2024 Opublikowano 24 Września 2024 Rozmiar 235 17' lub 215 16' jest podany na naklejce znamionowej i do tych rozmiarów jest dopasowana dojazdówka na wypadek złapania gumy , nie wiem jak zareaguje napęd quattro jeżeli włożę tą dojazdówkę a rozmiar opon będzie inny, czy czegoś nie uszkodzi lub czy nie będzie szalał ABS
Fido Opublikowano 24 Września 2024 Opublikowano 24 Września 2024 Nic się nie uszkodzi, ale pamiętaj że dojazdówka to na kilka-kilkanaście kilometrów z małą prędkością, do najbliższego warsztatu.
Adrian 99 Opublikowano 15 Października 2024 Opublikowano 15 Października 2024 Panowie czy felga stalowa o parametrach 6,5J 17" i ET 38 na oponce 225/50/17 podejdzie do A4 B6 czy raczej będzie problem ? Dodam ,że zawieszenie 1BE
Baran82 Opublikowano 12 Listopada 2024 Opublikowano 12 Listopada 2024 Efekt końcowy na felgach i kołach o parametrach podanych na mojej naklejce + większe polakierowane zaciski z tyłu i z przodu
haszczu9090 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Witam. Mam pytanie do znawców. Jako że to moje pierwsze auto w quattro to chciałbym zasięgnąć porady. Otóż zostały mi alufelgi z poprzedniego samochodu i jestem ciekawy czy mogę je montować bez obaw o jakieś świrowania systemów. Felgi Styling 63 z BMW. 2x9J opona 225/35 i 2x10J opona 235/35. Jeśli tak to od razu zapytam żeby nie pisać milion postów: jakiej szerokości adaptery mogę tam wrzucić żeby to zagrało ładnie?
przem8 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Pomijając wszystko to jak to założysz skoro w audi jest zupełnie inny rozstaw śrub?
haszczu9090 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca 1 godzinę temu, przem8 napisał(a): Pomijając wszystko to jak to założysz skoro w audi jest zupełnie inny rozstaw śrub? Tak jak założyłem do Seata Leona czyli użyłem adapterów zmieniających rozstaw śrub
Rob@k Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca 8 godzin temu, haszczu9090 napisał(a): Tak jak założyłem do Seata Leona czyli użyłem adapterów zmieniających rozstaw śrub A wziąłeś pod uwagę, że ten adapter ma ze 20mm i felga 10cali. Jeszcze będziesz musiał nadkola poszerzyć. Opony do Quattro też nie dobre. 1
haszczu9090 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca 3 godziny temu, Rob@k napisał(a): A wziąłeś pod uwagę, że ten adapter ma ze 20mm i felga 10cali. Jeszcze będziesz musiał nadkola poszerzyć. Opony do Quattro też nie dobre. Adaptery najmniejsze jakie bezpiecznie można zakładać to 15mm. Widziałem już zdjęcia b6 na takich felgach i mysiałem że może tutaj na forum kogoś znajdę kto już takie zakładał do siebie i konstruktywnie odpowie na moje pytanie
Rob@k Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Wzór felg może taki sam widziałeś. Parametry felg są jeszcze ważne, jakie ET?
Hugo Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca 12 minut temu, haszczu9090 napisał(a): Adaptery najmniejsze jakie bezpiecznie można zakładać to 15mm. Widziałem już zdjęcia b6 na takich felgach i mysiałem że może tutaj na forum kogoś znajdę kto już takie zakładał do siebie i konstruktywnie odpowie na moje pytanie Jak podasz konkrety to dostaniesz konstruktywną odpowiedź To, że widziałeś to jedno, a to jakie miały parametry to drugie. Jakie masz zawieszenie w aucie? Bo to też ma kluczowe znaczenie. Poniżej przyjąłem parametry dla felgi w B6 gdzie jest równo z nadkolem i tego co planujesz zrobić. Gdzie Ty chcesz ukryć te 2,5cm? A jak masz zawias "koza" to jeszcze więcej
haszczu9090 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca (edytowane) 16 minut temu, Hugo napisał(a): Jak podasz konkrety to dostaniesz konstruktywną odpowiedź To, że widziałeś to jedno, a to jakie miały parametry to drugie. Jakie masz zawieszenie w aucie? Bo to też ma kluczowe znaczenie. Poniżej przyjąłem parametry dla felgi w B6 gdzie jest równo z nadkolem i tego co planujesz zrobić. Gdzie Ty chcesz ukryć te 2,5cm? A jak masz zawias "koza" to jeszcze więcej A widziałem swego czasu na jakimś zlocie ale i w internetach można znaleźć. Felgi oryginalne borbet wychodziły tylko w jednym rozmiarze a na podróbki nigdy nie trafiłem (a przewinęło mi się kilka kompletów styling 63 jak i styling 132 czyli tych samych paramertów). 9Jx19 ET 48 10Jx19 ET 45 Spokojnie, nie jestem laikiem. Nie moje pierwsze auto które kładę na glebe i coś przerabiam. Aczkolwiek pierwsze audi hehe Poprzednie to w sumie 3 szt toledo 2 oraz leon 1 Edytowane 14 Marca przez haszczu9090
Hugo Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca 3 minuty temu, haszczu9090 napisał(a): Spokojnie, nie jestem laikiem. Nie moje pierwsze auto które kładę na glebe i coś przerabiam. Aczkolwiek pierwsze audi hehe To teraz popatrz na zdjęcie które wrzuciłeś i zobacz ile wystaje koło z tyłu A to auto jest na gwincie.
haszczu9090 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca 1 minutę temu, Hugo napisał(a): To teraz popatrz na zdjęcie które wrzuciłeś i zobacz ile wystaje koło z tyłu Pokaże na moich poprzednikach jak wystawało 😉 Nie boję się że coś tam będzie wystawać ale też żeby nie wystawało 5cm heheh
Hugo Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca 1 minutę temu, haszczu9090 napisał(a): Nie boję się że coś tam będzie wystawać No to zakładaj w takim razie
przem8 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca To miałeś chyba ślepych diagnostów i policjantów w okolicy, że Ci dowodu nie zabrali. Bratu nie chcieli przeglądu podbić, a miał felgę równo z rantem błotnika... 1
haszczu9090 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca 26 minut temu, przem8 napisał(a): To miałeś chyba ślepych diagnostów i policjantów w okolicy, że Ci dowodu nie zabrali. Bratu nie chcieli przeglądu podbić, a miał felgę równo z rantem błotnika... Może i ślepi i jedni i drudzy ale to mało ważne. Ok, czyli tak. Felga siadzie tak jak tego oczekuje ale opony już nie zagrają do quattro? Muszą być identyczne czy można przyjąć jakiś % rozbieżności w wysokości?
Rekomendowane odpowiedzi