Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe do Audi A4 B8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymien sobie przynajmniej przód na 320mm

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 9.01.2022 o 22:45, Dev napisał:

Wymien sobie przynajmniej przód na 320mm

1. 320mm Pasują plug and play ?

2. Z czego mam dobrać jak będę zamawiał?

Opublikowano
1 godzinę temu, Rabbi napisał:

1. 320mm Pasują plug and play ?

2. Z czego mam dobrać jak będę zamawiał?

Mam cały setup pomalowany proszkowo

Edytowane przez Dev

Opublikowano

Witam, posiadam Audi S4 B8(2014) przymierzam się do zmiany przednich hamulców, planuje wsadzić Akebono(4M0615105, 4M0615106) z Q7 na tarcze 375, znajomy ma z rozbitka. Nie wiem czy wejdą mi bez żadnych przeróbek?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 30.01.2022 o 17:54, Dev napisał:

Mam cały setup pomalowany proszkowo

Jest jeszcze dostępny setup na przód ?

Jesli tak proszę o zdjęcia i kontakt na priv :)

Opublikowano
3 godziny temu, Tyciek8 napisał:

Jest jeszcze dostępny setup na przód ?

Jesli tak proszę o zdjęcia i kontakt na priv :)

693456699

Opublikowano

Witam

Podpowie ktoś jaki rozmiar tarcz idzie do A4 VIN WAUZZZ8K6CA110876. Prosił bym również o podanie oznaczenia klocków hamulcowych.

Edit.

Tarcze i klocki wymienione. Rozkodowanie VIN w innym temacie okazało się bardzo pomocne. Tak jak wspomniano wcześniej przód 314 o oznaczeniu tarcz i klocków 1LT i tył 300 o oznaczeniu tarcz i klocków 1KW.

Edytowane przez Zbyszek M
Uzupełnienie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Podepnę się pod temat: podpowiedzcie jakie mam tarcze przód/tył po VIN 8K2AA041097 ?!

Opublikowano
8 godzin temu, tomasm64 napisał:

Witam. Podepnę się pod temat: podpowiedzcie jakie mam tarcze przód/tył po VIN 8K2AA041097 ?!

320/300

Opublikowano

Dzięki ! Pozdrawiam !

Opublikowano

Czy taki zestaw będzie ok tarcze OZ gładkie 345 i klocki Jurid White?

Zaciski mam TRW 60 4G0106AL

Ile za taki zestaw z wysyłką za pobraniem? 

Opublikowano
W dniu 25.03.2022 o 17:32, Dev napisał:

320/300

Dev powiedz, czy taki zestaw 

ALLEGRO.PL

(pozostaję przy 320/300- u mnie jest 1LA i 1KW) nada się na wymianę. A czy jeśli u mnie jest prawdopodobnie TRW a w tym nowym Lucas to będę musiał zmienić też zaciski , czy TRW to to samo co Lucas?!

Edytowane przez tomasm64

Opublikowano

Załóż zwykle

Opublikowano

OK, dzięki.

Opublikowano
W dniu 1.04.2022 o 12:46, KarolK napisał:

Czy taki zestaw będzie ok tarcze OZ gładkie 345 i klocki Jurid White?

Zaciski mam TRW 60 4G0106AL

Ile za taki zestaw z wysyłką za pobraniem? 

Będzie git. Jeśli wezmiesz klocki od S4 to pamiętaj żeby trochę rozgiąć blaszkę która wchodzi w tłoczek. S4 ma tłok 57mm a A6 60mm.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niebawem będę zmuszony u siebie wymienić klocki z tyłu a że na niektórych rzeczach nie lubię oszczędzać to wymienione będą też tarcze, które generalnie wyglądają nad wyraz dobrze (brak wyczuwalnego rantu i dosyć prosta powierzchnia kontaktu z klockami). Obecnie cały układ hamulcowy to fabryczny zestaw OEMowy i podoba mi się bardzo jego agresywne działanie (lekko naciskam pedał i czuję pewne rozpoczęcie hamowania). Przy okazji udało mi się upolować jarzma i zaciski do tarcz 320mm na przód więc za 1 razem wymienię całość. O ile raczej wszędzie polecane są gładkie Zimmermanny więc takowe zakupię o tyle problem mam z doborem klocków. Celuję raczej w coś przynajmniej tak dobrego jak OEMowe ale oczywiście za niższe pieniądze (także Ferodo Performance odpadają o DS2500 nie wspominając).

W 1 ze sklepów polecono mi klocki Black Diamond Fast Road Predator (PP688) w cenie zbliżonej do OEMów, które ponoć przebijają parametrami DS2500. Ktoś ma jakieś info o tych klockach z 1wszej ręki? Gdyby były tak dobre to jestem w stanie wyłożyć na nie ponad 500zł.

2gą moją wynalezioną propozycją są klocki Brembo Xtra (P 85 098X). O nich poza marketingowymi danymi nie ma praktycznie nic w necie. Niby są specjalnie stworzone do tarcz nacinanych/nawiercanych a jak będą współpracowały ze zwykłymi? Ich cena wydaje się być rozsądną o ile są przynajmniej tak samo dobre jak te z nadrukiem Audi ale czy ktoś może coś o nich powiedzieć więcej?

Wiem, że nie chcę już ATE Ceramic, bo były słabe i tarcze zaczęły mi bić dosyć szybko przy mocniejszym hamowaniu (w poprzednim aucie). Zwykły zestaw ATE był trochę lepszy ale też szału nie było. Nie mam niestety żadnego doświadczenia z innymi markami a nie chcę też już dalej testować tego na sobie i wymieniać co chwilę zestawów klocków i tarcz.

Edytowane przez ElSor

Opublikowano

Jaki masz rozmiar hamulców?

Opublikowano

Obecnie 314/300 ale będzie upgrade na 320/300 i do takowego szukam klocków (bo tarcze mam poniekąd wybrane już).

Opublikowano
3 minuty temu, ElSor napisał:

Obecnie 314/300 ale będzie upgrade na 320/300 i do takowego szukam klocków (bo tarcze mam poniekąd wybrane już).

Daj te klocki o których pisałeś, będzie ok.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam Panowie i Panie

Zdecydowałem się w koncu przejsc na wieksze hamulce, bo i moc auta sie zwiekszyła. Mam aktualnie 320/300 i tutaj pytanie, bo przez to ze na zime mam felge 17(8T0601025B oryginal co był do A5) to czy te zasicki 345mm podejda: 8R0615105AS/8R0615106AS? Jestem pewien że pod 19 na lato podejdzie zacisk, a ma ktos doswiadczenie pod oryginalna 17 ?

Edytowane przez Trawin