robert191 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Witam wszystkich. chcialbym sie dowiedziec jak dlugo moge jechac na austradzie z predkoscia 120-160 km/h bez przerwy zeby nie wyplynelo to na stan silnika albo turbiny. Czesto jazdze do niemiec mam ok 560 km i nie wiem czy powinieniem zrobic przerwe i co ile km. pozdrawiam
neoeinz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Opublikowano 6 Stycznia 2007 sadze ze taka predkosc to nawet optymalna co innego jakbys lecial 200 non stop...ale te 120-160 to spoko.
Sprinter Opublikowano 6 Stycznia 2007 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Jeśli silnik jest sprawny, termostat trzyma dobrze, poziom oleju odpowiedni. To możesz tak jechać chociażby do Moskwy i nic mu się nie ma prawa stać.
Gość zdeniu Opublikowano 6 Stycznia 2007 Opublikowano 6 Stycznia 2007 częstotliwość na przerwę wskazana na siku - zależy ile pijesz tak często stawaj poza tym to aż paliwo się skończy lub lepiej na chwile przed aby nie zapowietrzyć :diabel:
adamq Opublikowano 6 Stycznia 2007 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Jechać możesz spokojnie. Przecież dla Audi te prędkości to norma. W końcu te samochody są niemieckie, więc inżynierowie brali pod uwagę Autobahn
wiki Opublikowano 6 Stycznia 2007 Opublikowano 6 Stycznia 2007 ja walę 1000 km autobanem pod holenderska granicę 140-160 często 190 i tylko przerwa na siusiu i kawałek chlebka i dalej konie po betonie i jakoś niunia się nie skarży a nawet dziękuje za takie przedmuchanie sadzy w kociołkach :one: . Dla samochodów takich jak Audi takie trasy to jak dla nas dziki seks przez całą noc - rano czujemy się za***iście tak samo nasze :one:
dudek81 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Wedlug mnie mozesz walic do bolu (max speed). Obserwuj tylko wskaznik temperatury, jakby uroslo, to daj troche silnikowi odsapnac (zwolnij do 150).
pre_pl Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 a według mnie, nie ma co przesadzać.... Maxa można strzelić co jakiś czas, ale nie żeby jechać non-stop. 140-160 to będzie optymalna predkosc, nie zmęczysz się też.
ono Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Ja raczej nie przekraczam 3 tyś obr jak jade daleko mam wtedy jakieś 190 km/h i mysle że tak jest dobrze Wedlug mnie mozesz walic do bolu (max speed). Nie przesadzaj to jest bardzo nie zdrowe.
spanky Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Witam wszystkich. chcialbym sie dowiedziec jak dlugo moge jechac na austradzie z predkoscia 120-160 km/h bez przerwy zeby nie wyplynelo to na stan silnika albo turbiny. Czesto jazdze do niemiec mam ok 560 km i nie wiem czy powinieniem zrobic przerwe i co ile km. pozdrawiam motorownia zdrowa to nie widze przeciwskazan ..... :diabelek:
Gość zdeniu Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Panowie sprawa jest jasna Jak dlugo moge jechac bez przerwy na autostradzie. do końca świata i jeden dzień dłużej :diabel: :564:
Rekomendowane odpowiedzi