Opublikowano 16 Grudnia 201510 l odświerzamy temat: nowe lusterka ( pełna elektryka, fotochrom, grzanie, składanie, side assist, plus podświetlenie pod lusterkami ) malowane w nowej technologi chromu czyli kolor jak orginanlych reilingów bądz ori luster s4) : do podświetlenia pod lusterka zastosowałem diodę z podświetlenia klamek zewnętrznych z Audi a7 (ukierunkowanie diody jest idealne): Witaj, Pięknie te lustra wyszły napisz proszę parę słów o tej tech. lakierowania w chromie (jaki to kod lakieru?), Z góry dzięki, Pozdrawiam i gratulacje autka
Opublikowano 16 Grudnia 201510 l Autor dzięki również jestem zadowolony z luster. więcej fotek wrzucę jak będę miał coś zdjęć samochodu z nowymi lustrami i podświetleniem jak to wygląda ale według mnie wyszło idealnie Kolego o tej nowej technologi się dowiedziałem całkiem niedawno miały być lusterka a'la s4 czyli pomalowane w połmatowy srebrny. Ale dostałem info o nowej technologi malowania chromem i jest to technologia taka jaka maluje się te elementy ori. czyli element jest malowany czarnym twardym i mocnym podkładem musi dobrze wyschnąć i później maluję się taka cieniutka warstwa chromu taka ledwo co mgiełka plus specjalnym bezbarwnym. kodu lakieru jako tako nie znam u siebie w okolicy tylko jeden zakład sprzedaje ta technologie lakieru i jest dość droga. nazywa się to zestaw do malowania chromu Audi.
Opublikowano 17 Grudnia 201510 l Autor Setka tego lakieru plus ta baza cos ok 60zl noi plus lakiernikowi cos tam za malowanie i dluzej ze dwa dni to trwa niz normalnym lakierem bo wszystko musi zawsze dobrze wyschnac Edytowane 17 Grudnia 201510 l przez Kris0112
Opublikowano 17 Grudnia 201510 l Setka tego lakieru plus ta baza cos ok 60zl noi plus lakiernikowi cos tam za malowanie i dluzej ze dwa dni to trwa niz normalnym lakierem bo wszystko musi zawsze dobrze wyschnac Witaj, Dzięki za odpowiedź. Jak znajdziesz chwilę zamieść proszę kilka zdjęć z bliska w dziennym świetle jak to wyszło, Pozdrawiam!
Opublikowano 17 Grudnia 201510 l Autor W weekend jak bedzie pogoda postaram sie cos cyknac i wrzuce cos. Ale na zywo wyglada identycznie jak reilingi dachowe.
Opublikowano 22 Grudnia 201510 l Autor Lusterka w świetle dziennym: i trochę zimowego setupu: podświetlenie z pod lusterek cięzko ująć na zdjęciu na żywo wyglądają o wiele lepiej jaśniej i wiecej światła jest:
Opublikowano 27 Grudnia 201510 l Bardzo ładna mam w sedanie ale w combi praktyczniejsza po pasacie na pewno jest radość pozdro
Opublikowano 28 Grudnia 201510 l Siemka! Świetny projekt, dasz namiary na majstra z tymi lustrami? Też jestem ze ślàska , więc nie byłoby problemu z dojazdem. Dzieki
Opublikowano 28 Grudnia 201510 l Autor Lakier kupiony w firmie standox Tychy A malowanie znajomy to robil w standoxie mu dokladnie wytlumaczyli co i jak krok po kroku robic;)
Opublikowano 2 Lutego 201610 l A przypadkiem nie było tak, że w tych pierwszych rocznikach b8 tzn 08-09r. Ledy świeciły właśnie trochę słabiej? Czasem mijając się z różnymi B8 mam wrażenie, że w jednych świecą jaśniej a w drugich trochę ciemniej.... Coś też mi się kiedyś obiło o uszy że od 2010r. montowane diody w lampach świeciły bardziej na biało niż te poprzednie? Vagiem ustawiasz:) Pod co podłączyłeś podświetlenie lustra?świeci cały czas?
Opublikowano 9 Lutego 201610 l z racji tego ze podobaja mi się LEDy przedliftowe bardzej jak neon tylko że w nich brakowało mi kierunku led tak wiec ledy przedliftowe dostały kierunek LED. Jak te ledy zrobiłeś ???
Opublikowano 1 Kwietnia 201610 l Autor podświetlane lustra podpięte jak w wątku wrc czy pod moduły sterowania w drzwiach świecą przy Coming Leaving Home, ale na wiosne planuje podpiąć pod sterowanie lampki sufitowej żeby świeciły każdym otwieraniu drzwi.. a Ledy w kierunkowskaz tył troszkę dłubania jest. a wiec zaczołem od rozcięcia lamp wyciagniecia wkładów LED poźniej rozlutowanie diod czerwonych pozniej lutowanie diod pomarańczowych bardzo ostrożnie bo da się wypalić taśmę. kabelkologia w lampach chwila kodowania a mianowicie wykodowania paska środkowego jako stop i działa bez błędów i jak widać mimo czerwonej lampy świeci na pomarańczowo. wiec do zrobienia;) Wpadły oponki Uniroyal RainSport 3 i tak na szybko wiosennie:
Opublikowano 23 Maja 201610 l Autor Jeszcze musze okleić szybki przod i bedzie juz 1 stage na wiosne ) Folia z 3m juz czeka;) i jest po raz drugi folia 3m na przód 50% ... wyszło dopiero za drugim razem ponieważ pierwszy raz w życiu sam oklejałem oto efekty:
Opublikowano 23 Maja 201610 l Jak Ci się jeździ z tą folią 50% na przodzie? Nie boisz się o dowód rejestracyjny?
Opublikowano 4 Września 20169 l Autor Jezeli chodzi o jazde i efekt jestem zadowolony nie widac za wiele z zewnatrz od srodka tylko delikatna roznica A dowod? Coz zabiora to sie oderwie oddadza i znow oklei p.s jezeli zrywasz na miejscu przy nich nie moga zabrac dowodu A jezeli chodzi o folie widzialem efekty i prace na innych foliach i folia 3m zdecydowanie wygrywa. Jest dobrze termokurczliwa nie rysuje sie i nie odbarwia wiec w 100% polecam a koszt nie jest taki straszny wiec warto zainwestowac te kilka zl Pierwsza z 500+ Edytowane 4 Września 20169 l przez Kris0112