Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulca tylnego w autach FWD - 280mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

piasty z a6c4, przednie tarcze hamulcowe golf V, jarzma + zaciski s8d2. dodatkowo drobnica typu podkladki i delkiatne lizniecie zacisku, linka recznego zostaje ori.

eQjCfde.jpg

U8kj97k.jpg

Uh03Mzn.jpg

EMsynhP.jpg

Opublikowano

no i mamy odpowiedz :naughty::naughty:

Opublikowano

Wrzuć to do warsztatu:wink: Na szybko przeglądałem na alledrogo zaciski od S8 D2 no i mało ich jest:kwasny: któreś od A8 D2 nie będą takie same? Nie orientuję się w ogóle jakie tam zaciski wychodziły i czy czymś się różnią te od eSy i zwykłej A8

Opublikowano
  • Autor

zaciski a8 i s8 wygladaja na identyczne. roznica to jarzmo.

Opublikowano

A te delikatne lizniecie zacisku to o co chodzi?

Opublikowano
  • Autor

tego nie wiem :D dostalem tylko informacje ze widac miejsce przy skladaniu calosci i wymagany jest delikatny szlif

Opublikowano

Zakładałeś to u siebie?

Opublikowano
  • Autor

To sa zdjecia z mojego auta

Opublikowano

Masz możliwość sprawdzenia numeru jarzma? Ciekawe czy to wejdzie pod felge 15" bo takie mam zimówki:facepalm:

Opublikowano

No wreszcie coś sie ruszyło w temacie , rozstaw tylnych kół sie nie zmienił po założeniu innej piasty ?

Opublikowano

Co z ABS em ????

Opublikowano
Co z ABS em ????

dev na 2 zdjeciu chyba widac koronke ABS ale na czym ona sie trzyma to niewiem

Opublikowano

jarzma 280mm mają numer BDA511 - producent TRW rzecz jasna - mowa tu o nowych jarzmach

same zaciski w a8 czy s8 były te same - chodzi o quattro bo w ośce 2.8 a8 z tyłu były zwykłe pełne 245x10

tylko mam pytanie, w a8 linka szła jak gdyby z boku do zacisku, jak to zostało pogodzone?

co do absu, podejrzewam że koronka z C4 ma tyle samo ząbków co koronka w tarczy zwykłej ośki

Opublikowano

Klocek z S8 D2 , jak do zacisku ? Mógłby więcej pokrywać. Na górze tarczy klocek bierze od krawędzi tarczy ?

Opublikowano

Klocki będą 1cm niższe niż te seryjne od golfa pod te tarcze i nic z tym się nie zrobi. Ważne żeby były jak najblizej krawędzi końcowej tarczy jak na foto

---------- Post dopisany at 08:38 ---------- Poprzedni post napisany at 08:37 ----------

Klocek tez może być jakikolwiek bo wszędzie szedł ten sam. Czy to ESA czy a8, czy golf iv

Opublikowano

[quote

tylko mam pytanie, w a8 linka szła jak gdyby z boku do zacisku, jak to zostało pogodzone?

Czy autor tematu mógłby zrobić więcej zdjęć? Szcególnie jak podchodzi linka ?

Opublikowano
  • Autor

Moglby gdyby nie byl kilkaset kilometrow od auta ;)

Opublikowano
Moglby gdyby nie byl kilkaset kilometrow od auta ;)

to moze ktoś kto jest na miejscu zrobi ?

sprawdziłem wysokość tarczy tył S8 D2 ( 42,4 mm) , Golf V ( przód ) ok. 50 mm . Jak zostało to spasowane ? Samo jarzmo S8 D2 i tarcza idealnie w środku jarzma ?

Opublikowano
  • Autor

Niestety - forever alone. Auto stoi i czeka. Jak tylko bede mogl to zrobie wiecej zdjec.

Opublikowano

poliftowa tarcza a8 ma ok 46mm

---------- Post dopisany at 22:08 ---------- Poprzedni post napisany at 22:05 ----------

ale w tym przypadku ciezko jest porownac tarcze rezaną od nierezanej tym bardziej, bo wszystko jest z innej parafii, trzeba przymierzyć, obliczyć ewentualnie dopasować za pomocą podkładek wsio