Chemik21 Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 Cześć, zmagam się już po raz enty z parowaniem tylnej lampy u siebie. Dodam, że nie jest pęknięta z wierzchu a po wyjęciu jej z auta dokładnie posprawdzałem uszczelki itp. Niestety pojawia się delikatna mgiełka za szybką po deszczu czy też myciu auta. Podejrzewam, że wpływ może mieć na to woda, która spływa rowkiem obok lampy. Czy ktoś z Was walczył już z tym?
treczKu Opublikowano 4 Maja 2014 Opublikowano 4 Maja 2014 heja, skoro paruje Ci ta lampa to musi byc gdzieś nieszczelna... Miałem tak kiedyś i zrobiłem tak: Wyciąg lampę, przez otwory na żarówki dmuchaj ciepłym powietrzem z suszarki do włosów żeby dokładnie ją wysuszyć w środku. Potem pozatykaj szmatami otwory na żarówki, wsadź pistolet z powietrzem i dmuchaj do środka powietrze, ale zanim zaczniesz ładować powietrze do środka namocz krawędzie lampy wodą z mydłem. Powinieneś zobaczyć bańki w miejscu gdzie jest nieszczelność... a potem to już chyba wiesz co robic:decayed: Mi taki sposób pomógł, zobaczysz jak to będzie u Ciebie:wink:
Chemik21 Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Opublikowano 4 Maja 2014 ok dzięki za radę będą walczył z tą lampą, ostatecznie wymienię ją na inną. Mam jeszcze jedno pytanie w otworze gdzie znajduje się śruba do przykręcenia lampy do nadwozia jest możliwość wyregulowania szczeliny pomiędzy lampą a nadwoziem. Jak to zrobić? wg. "sam naprawiam" robi się to za pomocą tej nakrętki w którą wkręcana jest śruba jednak nie ma do niej żadnego dojścia żeby przeprowadzić regulację
edekxp Opublikowano 11 Maja 2014 Opublikowano 11 Maja 2014 U mnie też paruje prawa przeważnie biały plastik Muszę sprawdzić kompresorem
dani270 Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Ten typ tak ma ze podczas demontazu lampy trzeba za jeden bok pociagnac i tam sie lampa rozkleja i pozniej paruje.
Rekomendowane odpowiedzi