Chemik21 Opublikowano 10 Maja 2014 Opublikowano 10 Maja 2014 Witam, Panowie mam denerwujący problem otóż ostatnio podczas jazdy słyszę lekkie szumienie dobiegające z kół. nasila sie ono podczas hamowania. Podejrzewam, ze to moze być wina łożyska. Obstawiam, te na przedniej osi. Jak zdiagnozować które do wymiany?
Chemik21 Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Opublikowano 10 Maja 2014 Sęk w tym, ze komplet hamulców w aucie został wymieniony. Jak napisałem, to "szuranie" słyszalne jest przy hamowaniu. Sprawdzałem dziś hamulce raz jeszcze i tam wyglada wszystko ok. Zrobiłem na nich 1000 km wiec to chyba nie chodzi o ich dotarcie.
jacek70 Opublikowano 10 Maja 2014 Opublikowano 10 Maja 2014 Może wystarczy wyczyścić i przesmarować prowadnice hamulca???
Chemik21 Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Opublikowano 11 Maja 2014 Tak tez zrobiłem, powymienialem gumki, nasmarowalem i dalej mam takie dziwne szumienie przy hamowaniu
Awra Opublikowano 11 Maja 2014 Opublikowano 11 Maja 2014 Mi to się wydaje że jeżeli chodzi o łożysko to w czasie jazdy - na szerokiej drodze - jeździsz od lewej do prawej, obciążone łożysko będzie szumiało głośniej. Tak ktoś na forum proponował taki sposób. Chyba że zestaw hamulców zmieniałeś niedawno i to wszystko jeszcze się układa
Chemik21 Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Opublikowano 11 Maja 2014 Hmm próbowałem dojść które to łożysko pokonując gwałtowniej zakręty i robiąc slalomy autem ale nic nie szumi, jedynie podczas hamowania. Może rzeczywiście hamulce dopiero się układają, zrobiłem na nich 1 tys od wymiany
Rekomendowane odpowiedzi