matek678 Opublikowano 10 Maja 2014 Opublikowano 10 Maja 2014 Witam nie wiem czy pisze w dobrym dziale . Mam taki problem ze po umyciu samochodu na myjce jak otworze klape silnika to na akumulatorze jest woda i na tym calym pasie . Czy to jest normalne czy brakuje mi tak jakiejs uszczelki
bouzuki Opublikowano 11 Maja 2014 Opublikowano 11 Maja 2014 Sprawdź odpływy wody,może masz zatkane i stoi woda.
matek678 Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Opublikowano 11 Maja 2014 to nie o to chodzi ze woda tam stoi tylko ze ona tam sie dostaje. W zadnym samochodzie nie mialem tak ze po umyciu mialem wode na akumulatorze
Awra Opublikowano 11 Maja 2014 Opublikowano 11 Maja 2014 Zawsze się dostaje tylko że przez kanały odpływowe powinna zostać odprowadzona więc je przeczyść
edekxp Opublikowano 11 Maja 2014 Opublikowano 11 Maja 2014 to nie o to chodzi ze woda tam stoi tylko ze ona tam sie dostaje. W zadnym samochodzie nie mialem tak ze po umyciu mialem wode na akumulatorze Zależy gdzie jest montowany akumulator. W audi tak właśnie wymyślili że woda z przedniej szyby spływa w tą przegrodę, gdzie stoi akumulator i jest skrzynka z ECU. Jak są drożne kanały odpływowe to nic się nie dzieje
matek678 Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Opublikowano 11 Maja 2014 czyli to ze po umyciu samochodu mam mokry akumulator to jest to normalne tak?
matek678 Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Opublikowano 11 Maja 2014 nie mam takiej oslony , w kazdym modelu b7 takie byly ?
edekxp Opublikowano 11 Maja 2014 Opublikowano 11 Maja 2014 Nie wszystkie miały.Trzeba dokupić, w B6 taka sama Zawsze ta osłona trochę chroni spływ wody na akumulator
matek678 Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Opublikowano 11 Maja 2014 w takim razie musze poszukac oslony . Dzieki za pomoc
SotoM Opublikowano 11 Maja 2014 Opublikowano 11 Maja 2014 W b7 tego nie ma kupuje sie od b6. Minusem tego jest to ze jak zalozysz ją do b7 to zostaje taka nie elegancka nora po lewej str. Tak jak to na zdjeciu widac na zywo tragedia.... Wiec aby sie nie zmarnowala mala oslona ktora idzie w smieci wykorzystalem ją i zrobilem pokrywe -przedluzenie oslony... I wyglada to przynajmniej schludnie.
Rekomendowane odpowiedzi