Opublikowano 23 Czerwca 201412 l Mysle ze lepiej kupic to na "litry" wlac do pojemnika dotepnego w sklepach ogrodniczych Kauflandzie itp, recznie wytworzyc cisnienie i spryskac, mysle by dorobic dluzsza rurke do takiego pojemnika, czy macie lepszy pomysl?
Opublikowano 23 Czerwca 201412 l też o tym myslałem, ale kończyło się na Izopropanol w spreju Cleanser IPA 600ml (4350581597) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tyle że ja wyrwałem za niecałe 20 pln
Opublikowano 24 Czerwca 201412 l taki spray wystarczy na odgrzybienie czy lepiej zamówić w litrowej butelce??
Opublikowano 24 Czerwca 201412 l 600 ml powinno wystarczyć, ale jak mocno śmierdzi to daj więcej...dla pewności
Opublikowano 24 Czerwca 201412 l Dobre opinie ma też pianka oferowana przez kolegę http://a4-klub.pl/sprzedam-22/zep-venture-pianka-aerozolu-czyszczenia-klimatyzacji-samochodowej-318849/ IPA tańszy ale zawsze to dwie różne opcje.
Opublikowano 25 Czerwca 201412 l Też mam srakę ze smrodem wewnątrz... Wymieniłem filtr, byłem na odgrzybianiu i nadal jest wyczuwalny zapach wilgoci i stęchlizny zarazem... Zaznaczam, że każdorazowo przed wyłączeniem klimy przechodzę najpierw w tryb "ECON" zanim całkowicie wyłączę nadmuch. Chyba też zastosuję Izopropanol.
Opublikowano 26 Czerwca 201412 l polecam izopropanol, używałem w poniedziałek, ale do tego użyłem jeszcze jakiegoś środka Środek do czyszczenia klimatyzacji samochodowej: Odświerzacz i odgrzybiacz do klimatyzacji MEGA GRANAT 250ml z nano srebrem - chemia samochodowa i autokosmetyki do klimatyzacji Sklep Laser-Sinex który wycelowałem prosto w dmuchawę po rozebraniu schowka, fajnie pachnie i narazie jest ok. A pytanie o parownik, gdzie w b6 jest wyprowadzenie wody na zewnątrz
Opublikowano 1 Lipca 201412 l Witam, a czy taki środek poradzi sobie z grzybem i smrodem? ECOLAB Skinman Complete - środek do dezynfekcji rąk
Opublikowano 5 Lipca 201412 l Może i sobie poradzi ale musiałbyś go zapodać prosto na parownik w innym wypadku możesz zalać elektronikę. Najlepszą opcją izopropanol - nieszkodliwy dla elektroniki i szybko odparowuje... nie zostawia żadnego lepkiego filtra i zapaszku. Ja musiałem rozszczelnić klimę żeby wyciągnąć cały tunel nawiewu (komutator silniczka klapy odmrażacza zapchał się grafitem ze szczotek i odmówił posłuszeństwa, zarazem do czyszczenia poszły wszystkie silniczki + wymiana niesprawnej gruchy od obiegu) i jeździłem tak ze 2 miesiące... dzisiaj po nabiciu klimy zalatuje smrodek, a skraplacz wyglądał na czysty więc go nie tykałem - przed rozszczelnieniem z klimy nic nie śmierdziało. Znalazłem na alledrogo 500ml izopropanolu za 20zł z przesyłką i będę skraplacz musiał potraktować z obu stron tym odkażaczem ALKOHOL IPA IZOPROPYLOWY IZOPROPANOL 500ml SPRAY!! (4369991767) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Qrde jak sobie pomyślę że znowu będę musiał rozbierać konsole to aż mnie trzęsie
Opublikowano 6 Lipca 201412 l Oki. Dzieki, jak go tam zapodac. Mam rozumiec ze wyciagam filtr pod szyba wlaczam wiatrak i wszystko mam tam wypsikac?
Opublikowano 7 Lipca 201412 l Oki. Dzieki, jak go tam zapodac. Mam rozumiec ze wyciagam filtr pod szyba wlaczam wiatrak i wszystko mam tam wypsikac? dokładnie tak, na wirujący z maks. prędkością wiatrak klimatyzacji rozpyl izopropanol. Pęd powietrza powinien go przenieść na parownik. Możesz też odkręcić schowek i wyjąć taki gumowy korek i spryskać parownik od strony kabiny. Ale smród pochodzi od strony silnika. Bo tam dociera powietrze wilgotne, a z parownika do kabiny idzie już suche.
Opublikowano 7 Lipca 201412 l Powiem Panowie, że mi i tak nie pomogło. Jest tylko lepiej... Jadę jeszcze raz na ozonowanie. I jeszcze znajomy polecił mi jakąś piankę do Audi. Jutro dam znać o co come on, bo średnio kumam temat pt: "pianka do Audi"...
Opublikowano 7 Lipca 201412 l Powiem Panowie, że mi i tak nie pomogło. Jest tylko lepiej... Jadę jeszcze raz na ozonowanie. I jeszcze znajomy polecił mi jakąś piankę do Audi. Jutro dam znać o co come on, bo średnio kumam temat pt: "pianka do Audi"... Ale nie pomoglo po uzyciu izapropanolu?
Opublikowano 8 Lipca 201412 l Wpsikalem 0,7 litra izopropanolu i smierdziało 3 dni alkoholem. Teraz smród starych szmat powrocił ze zdwojona sila.
Opublikowano 8 Lipca 201412 l Ja na szczescie mam rozebrane auto tj bez podlogi i widze ten wezyk gumowy aka spływik, w wersji EU jest po stronie pasazera odchodzac od strony nagrzewnicy, jak troche ochlodzi sie to zajrze tam
Opublikowano 8 Lipca 201412 l Powiem Panowie, że mi i tak nie pomogło. Jest tylko lepiej... Jadę jeszcze raz na ozonowanie. I jeszcze znajomy polecił mi jakąś piankę do Audi. Jutro dam znać o co come on, bo średnio kumam temat pt: "pianka do Audi"... Ale nie pomoglo po uzyciu izapropanolu? Nie pomogło. Na piankę dziś nie zdecydowałem, bo izopropanol też przechodził przez kratki. Jutro jadę jeszcze raz na odgrzybianie. ---------- Post dopisany at 22:20 ---------- Poprzedni post napisany at 22:19 ---------- To znaczy, ze jest problem z odpływem skroplin. Może tak być - muszę sprawdzić. O efektach będę meldował...
Opublikowano 10 Lipca 201412 l Juz zadawałem pytanie gdzies na forum ale zadam jeszcze raz i tu . Czy ten izopropanol rozpylony na wentylator nie uszkodzi wentylatora ? chodzi o to ze wypłucze smary ktore sa w silniku wentylatora . chyba ze silnik wentylatora/dmuchawy jest szczelny . wie ktos cos na ten temat ?
Opublikowano 11 Lipca 201412 l No niestety, pomimo drugiego odgrzybiania, traktowania izopropanolem (jak pisałem wcześniej) jak śmierdziało tak śmierdzi (może tylko odrobinę mniej)! Trochę poczytałem na forum i niestety wniosek smutny się nasuwa - muszę wszystko po kolei czyścić. Sporo koledzy w wątku na temat odgrzybiania napisali. Najprawdopodobniej mam tak wszystko zapaćkane, że odgrzybianiem to mogę sobie teraz jedynie strefy erogenne potraktować... ---------- Post dopisany at 08:48 ---------- Poprzedni post napisany at 08:45 ---------- Juz zadawałem pytanie gdzies na forum ale zadam jeszcze raz i tu . Czy ten izopropanol rozpylony na wentylator nie uszkodzi wentylatora ? chodzi o to ze wypłucze smary ktore sa w silniku wentylatora . chyba ze silnik wentylatora/dmuchawy jest szczelny . wie ktos cos na ten temat ? Tyle, ile ja wlałem izopropanolu bezpośrednio na włączoną dmuchawę i wszystko nadal działa - więc możesz "lać" bez obaw. Poczytaj wcześniej - koledzy już pisali na temat bezpieczeństwa przy jego stosowaniu.
Opublikowano 18 Lipca 201412 l Witam. Czy mogę użyć do czyszczenia kanałów tzw. piankę, którą się wprowadza długim wężykiem do nich. W ten sposób tworzy się piana. Pytam bo trochę się pospieszyłem i zakupiłem. Wyczytałem gdzieś, że mogę w ten spsób uszkodzić elektronikę i radio. Mowa o A4 B7. Pozdrawiam.