Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana foteli skóra tapicerek A4 B6 B7 elektryka ledzwie AIR BAG od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kurde ja nie rozumiem :)

jak można chceć załozyc szare fotele jak sie teraz ma czarne :)

od sedana całe oparcie nie pasuje do avanta

chyba ze w sedanie było dzielone to trzeba podobno przekrecic mocowanie rolety ale ja tego nie robiłem :)

Opublikowano

może komuś po prostu zależy na takich fotelach i nie chce mu się czekać!:>

Opublikowano

witam. mam totele ze sterowaniem odcinka ledzwiowego ( joystick) w samochodzie mam tylko kostke zółtą od poduchy a s siedzenia wychodzi czerwona kostka i czarna do lampki do czego to podłączyć czy ktoś ma nr z etki okablowania z kostakmi i jak to podpiąć?

Boseron potrzebujesz tyko dwa piny do czerwonej kostki bo brakuje masy i zasilania na sterowanie lędźwiowe.. najlepiej jakiegoś elektryka ze by przeciągnął kabelki plus dal na bezpiecznik i będzie cacy... ja właśnie tak będę miał robione tylko czekam na szybę bo chcę wymienić bo już za duże pękniecie jest ;/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam, tez mysle o wymianie fotelikow na takie jak foto powyzej (full w elektryce) a obecnie mam najprostsze podgrzewane. Pytanie czy poduchy podejdą do tych z elektryką? Generalnie zastanawiam sie czy są Plug&play.

Opublikowano

jak powyżej - wszystko powinno działać za wyjątkiem lędźwi i sterowania :polew:

ale to tylko 2 kabelki :wink4:

Opublikowano

witam, tez mysle o wymianie fotelikow na takie jak foto powyzej (full w elektryce) a obecnie mam najprostsze podgrzewane. Pytanie czy poduchy podejdą do tych z elektryką? Generalnie zastanawiam sie czy są Plug&pla

raczej :gwizdanie:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam,chciałbym wymienić swoje naleśniki ,które sa podgrzewane i są z poduchami ale bez elektryki,teraz pytanko czy te z aukcji podejdą czy do regulacji ich musze ciągnąc jakieś wiązki

http://moto.allegro.pl/item672361200_tapicerka_skorzana_czarna_audi_a4_z_2007_roku.html[br]Dopisany: 04 Lipiec 2009, 12:03_________________________________________________a czy tylna kanapa z B7 podchodzi do b6 plug&ply :chytry:

Opublikowano

ważne jest chyba czy to jest sedan czy avant... bo B6 czy B7 to raczej to samo...

PS: ciekawe czemu tylko 2 boczki sprzedaje...

Opublikowano

witam,chciałbym wymienić swoje naleśniki ,które sa podgrzewane i są z poduchami ale bez elektryki,teraz pytanko czy te z aukcji podejdą czy do regulacji ich musze ciągnąc jakieś wiązki

http://moto.allegro.pl/item672361200_tapicerka_skorzana_czarna_audi_a4_z_2007_roku.html[br]Dopisany: 04 Lipiec 2009, 12:03_________________________________________________a czy tylna kanapa z B7 podchodzi do b6 plug&ply :chytry:

zdaje się, że dodatkowo czeka cie wymiana prowadnic ... co do wiązki :mysli: jak masz sterowanie lędźwiowe to wystarczy tyko zwiększyć bezpiecznik z 10 na 30 A

Opublikowano
ważne jest chyba czy to jest sedan czy avant
tez o tym pomyślałem,
ciekawe czemu tylko 2 boczki sprzedaje...
hmm cos sugerujesz :disgust:
zdaje się, że dodatkowo czeka cie wymiana prowadnic
tego niegdzie nie wyczytałem,a gosc napisał ,ze pasuja do audi od 2001 do 2007 wiec to B6 i B7 :blink:
jak masz sterowanie lędźwiowe
mam zwykłe naleśniki ustawiane ręcznie
Opublikowano

nic nie sugeruję... trzeba się rozeznac bo głupio by wyglądało... z tyłu boczki Twoje a z przodu nowe - chyba że masz takie same...

a co do sterowania to koledze chodziło o to że jak zmienisz fotele to będziesz miał z lędźwiami i trzeba bezpiecznik zmienić... ale o tym nie słyszałem - tak samo jak o wymianie prowadnic...

Opublikowano

zauważyłem ,ze nie ma tez na foto poduszek bocznych tylnej kanapy :chytry:

Opublikowano

pytanie czy w swoich fotelach masz lędźwiowe sterowanie (taki dżojstik)?.. jak nie, to musisz poprowadzić dwa kabelki plus i minus (bo też zmieniałem fotele na sportowe ze sterowaniem lędźwiowym w poprzednich tego nie miałem)

przepraszam za wprowadzenie w błąd z ta szyna :disgust: :gwizdanie:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy wiecie do czego jest ta zielona kostka przedstawiona na pierwszej stronie tego posta? Mam u siebie problem z regulacją odcinka lędźwiowego w obu fotelach. Po prostu to nie działa. Popatrzyłem dziś nieco dokładniej na to co się u mnie znajduje i zauważyłem że nie ma gdzie wpiąć tej zielonej kostki. Nie ma gniazda. Żółta jest wpięta (to chyba poduszka), czerwona jest wpięta (nie wiem do czego ona służy) a zielona sobie wisi.... Może to jest właśnie to sterowanie oparcia (lędźwi)?

Opublikowano

Czy wiecie do czego jest ta zielona kostka przedstawiona na pierwszej stronie tego posta? Mam u siebie problem z regulacją odcinka lędźwiowego w obu fotelach. Po prostu to nie działa. Popatrzyłem dziś nieco dokładniej na to co się u mnie znajduje i zauważyłem że nie ma gdzie wpiąć tej zielonej kostki. Nie ma gniazda. Żółta jest wpięta (to chyba poduszka), czerwona jest wpięta (nie wiem do czego ona służy) a zielona sobie wisi.... Może to jest właśnie to sterowanie oparcia (lędźwi)?

kolego do lędźwiowego jest kostka czerwona

10-pin connector (czerwona kostka)

1. pin4 to plusik

2. pin5 to minusik

zielona zdaje się jest od grzania...

Opublikowano

Kiedy na pinie 4 powinno być napięcie?

Opublikowano

Kiedy na pinie 4 powinno być napięcie?

cały czas (znaczy się z zapłonem).. sprawdź sobie... ewentualnie czy nie jest walnięty bezpiecznik

Opublikowano

a wiesz może który bezpiecznik jest za to odpowiedzialny?

W razie czego tu znalazłem opis bezpieczników:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_rozpiska_bezpiecznikow-t59375.0.html

ale żaden mi nie pasuje do tego...

Jakoś to dziwnie u mnie wygląda. W kostce faktycznie przewody dochodzą do pinów 4 i 5. Natomiast jak wypiąłem czerwoną kostkę i popatrzyłem na gniazdo to tam bolce są do pinów 2, 3 i 5. Więc ten przy 4 jest jest podłączony do niczego. Pomierzyłem napięcia i między 2 a 5 jest ok. 12V, między 3 a 5 jest ok. 4,5V. Coś tu chyba mam nie tak.

Opublikowano

a wiesz może który bezpiecznik jest za to odpowiedzialny?

W razie czego tu znalazłem opis bezpieczników:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_rozpiska_bezpiecznikow-t59375.0.html

ale żaden mi nie pasuje do tego...

Jakoś to dziwnie u mnie wygląda. W kostce faktycznie przewody dochodzą do pinów 4 i 5. Natomiast jak wypiąłem czerwoną kostkę i popatrzyłem na gniazdo to tam bolce są do pinów 2, 3 i 5. Więc ten przy 4 jest jest podłączony do niczego. Pomierzyłem napięcia i między 2 a 5 jest ok. 12V, między 3 a 5 jest ok. 4,5V. Coś tu chyba mam nie tak.

patrze jak to jest w elsie ;/ i tak idzie rozpiska na kostce czerwonej ... look jutro jak to jest u mnie

bezpiecznik jest

lumbar.PNG

a w ogóle Ci działo to wcześniej ?

Popatrzyłem dziś nieco dokładniej na to co się u mnie znajduje i zauważyłem że nie ma gdzie wpiąć tej zielonej kostki. Nie ma gniazda.

to świadczy to tym, że masz wymieniane fotele... i co ciekawsze masz w nich zapewne grzanie jak masz zielona kostkę :)... wiec troszkę rezania i wymiana klimatronika i odkryjesz nowa funkcje swoich foteli :)...

Opublikowano

a w ogóle Ci działo to wcześniej ?

Niedawno kupiłem auto i tak już było.

I gdzie szukać tego bezpiecznika. Co to jest "behind the trim"? Chyba nie chodzi o to miejsce gdzie znajdują się wszystkie bezpieczniki.... bo tam mam do numeru 44.